Arhiva vesti 15.06.2017

Irska dobila prvog gej premijera

Blic 15.06.2017
Irska je dobila novog premijera, Lea Vardakar, koji je sa 38. godina postao najmlađi predsednik vlade te zemlje i prvi koji se otvoreno deklariše kao homoseksualac. Vardakar je dužnost preuzeo u sredu, a u parlamentu ga je nominovao njegov prethodnik… »

Predsednik Bundestaga kod Vučića

Danas 15.06.2017
Srbija na evropskom putu i to je spoljnopolitički prioritet koji se neće menjati, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Bundestaga Savezne Republike Nemačke Norbertom Lamertom. U saopštenju pres službe predsednika… »

Benedikt: EU će nastaviti podršku razvoju jugoistočne Srbije

Blic 14.06.2017
EU će nastaviti da pruža podršku društvenom i ekonomskom razvoju jugoistočne Srbije kako bi mladi imali veće šanse kako za obrazovanje, tako i za život i rad u svojim mestima, izjavio je danas u Knjaževcu vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u… »

UN: Srbija 62. na listi od 128 zemalja po inovativnosti

Dnevnik 15.06.2017
NjUJORK: Na listi 128 najinovativnijih zemalja, prema izveštaju Ujedinjenih nacija, Srbija se nalazi na 62. mestu. Godišnji izveštaj organizacije UN za intelektualno vlasništvo za 2017. pokazuje da brzorastuće ekonomije napreduju na listi kojom… »

[NAJAVA] Otkrivanje biste Tadiji Sondermajeru u subotu u Beogradu

Tango Six 15.06.2017
Otkrivanje biste Tadiji Sondermajeru biće održano 17. juna u 17 časova u Beogradu kao deo projekta „U čast srpskih vazduhoplovnih velikana“, saopšteno je iz Udruženja linijskih pilota Srbije. Manifestaciju u organizaciji tog udruženja… »

Predsednik Bundestaga sastao se danas u Beogradu sa liderima opozicije

Nova ekonomija 15.06.2017
Predsednik Bundestaga Norbert Lamert, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, sastao se danas i sa liderima četiri opozicione stranke. On se jutros sastao sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem, Demokratske stranke Draganom… »

Haški sudija u rodnoj Turskoj dobio 7,5 godina zatvora

RTV 15.06.2017
HAG - Sudija iz Turske u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove Ujedinjenih nacija Ajdin Sefa Akaj, osuđen je na sedam i po godina zatvora u sudu u Ankari kao pripadnik terorističke organizacije FETO, saopšteno je danas iz Haga. Prema saznanjima… »

Mira Furlan otkrila zašto se nikada neće vratiti u Hrvatsku

Vesti online 15.06.2017
Mira Furlan će ponovo igrati u hrvatskom pozorištu zbog uloge u predstavi "Kasandra", prema istoimenom romanu nemačke književnice Kriste Volf, a za tamošnje medije progovorila je iz svog kalifornijskog doma u kojem živi više od 20 godina… »

Ruma, uhapšen zbog nasilja u porodici

RTS 15.06.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi odredili su zadržavanje do 48 časova za Z. T. (50), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Osumnjičeni se tereti da je fizički napao bivšu suprugu i naneo… »

Radikali bojkotuju sednicu na kojoj će govoriti predsednik Bundestaga

Blic 15.06.2017
Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) bojkotovaće danas posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj treba da govori predsednik Bundestaga Nemačke Norbert Lamert. Poslanik SRS-a Miljan Damjanović rekao je novinarima da su poslanici SRS-a odlučili da… »