Arhiva vesti 21.07.2017

„Zlatni toranj” ostvarenju „Park” Sofije Egzarhu

Dnevnik 21.07.2017
„Zlatni toranj” za najbolji film 24. Festivala evropskog filma Palić dodeljen je filmu “Park” Sofije Egzarhu (Grčka/Poljska), saopštio je žiri. Film Sofije Egzarhu nagrađen je za “realističan pristup kroz koji opisuje brutalni svet dvoje… »

Čuveni brkovi Salvadora Dalija netaknuti 28 godina od njegove smrti

Beta 21.07.2017
Španski slikar Salvador Dali danas je još jednom izazvao svetsku pažnju na svoj poznat. ekscentričan način, pošto je ekshumacija njegovog tela radi utvrdjivanja očinstva, pokazala da su njegovi čuveni brkovi ostali netaknuti 28 godina posle… »

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

N1 Info 21.07.2017
Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaini Stevanović. Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za… »

Miščević: Ustavne reforme do kraja godine

Danas 21.07.2017
Do kraja ove godine trebalo bi da budu sprovedene ustavne reforme u delu koji se odnosi na pravosuđe, izjavila je danas šef tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević, ali je istakla da je suština važnija od roka. Ministarka… »

Hrvatska prosečna neto plata za maj premašila 800 evra

Dnevnik 21.07.2017
ZAGREB: Prosečna mesečna neto plata isplaćena u Hrvatskoj za maj 2017. godine iznosila je 6.025 kuna (813 evra), što je na mesečnom nivou više za 1,8 posto nominalno, a na godišnjem nivou više za 5,9 procenata, pokazuju prvi podaci koje je danas… »

Titu umesto trga mala fontana

Večernje novosti 21.07.2017
Zagreb uklanja ime bivšeg lidera SFRJ sa najlepšeg gradskog trga, i "preseljava" ga u gradski park. ZAGREB-OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Dok su Karlovčani ekspresno makli ime Josipa Broza iz svog grada, u Zagrebu se sprema rezervna varijanta za… »

Haška tužiteljka traži od Srbije sudske zapisnike o radikalima Jojiću i Radeti

Novi magazin 21.07.2017
Haški tribunal pozvao je Srbiju da se izjasni o zahtevu tužiteljke u procesu protiv članova Srpske radikalne stranke, optuženih za nepoštovanje suda, da joj se dostave zapisnici na osnovu kojih je Viši sud u Beogradu odbio da optužene izruči… »

Vaterpolisti Srbije jasni: Ispunili smo prvi cilj, dižemo formu za finiš

Blic sport 21.07.2017
Vaterpolisti Srbije zauzeli su prvo mesto u C grupi i sa prvog mesta obezbedili direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Foto: VSS/UNIQA / Promo Milan Aleksić je vodio žestoku borbu sa Grcima Posle lekcija Južnoj Africi i Španiji… »

Nemačka podigla optužnicu protiv Nemca srpskog porekla koji je pomagao džihadistima

Blic 20.07.2017
Nemačko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv pet osoba - jednog člana takozvane Islamske države u Nemačkoj i četiri osumnjičena da su regrutovala ljude za borbu na strani te terorističke organizacije, a među njima je i Namac srpskog… »

Gvardiola: Kolarov je slobodan da ide u Romu

B92 21.07.2017
Menadžer Mančester Sitija Đozep Gvardiola rekao je da ne želi da radi sa nezadovoljnim igračima i je Aleksandar Kolarov slobodan da napusti klub. "Ne želim da radim sa ljudima koji ne žele da ostanu. Kolarov ima velike šanse da ode u Romu. Rekao… »