Arhiva vesti 21.07.2017

Nemački "Tenis" dobio 2.420 hektara zemlje u Zrenjaninu

Radio 021 21.07.2017
Nemačka mesna industrija Klemens Tenis dobila je dozvolu od lokalne samouprave grada Zrenjanina za zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta koje će koristiti u narednih 30 godina. Kako piše "Blic", ministar poljoprivrede Branislav Nedimović… »

ECB: umirila investitore i podigla svetske berze

Blic 20.07.2017
Akcije na svetskim berzama su danas nastavile da rastu, pošto Evropska centralna banka (ECB) nije nagovestila gašenje programa kupovine obveznica, što je umirilo investitore. Londonski indeks akcija FTSE 100 je u popodnevnim časovima ojačao za 0,74… »

Prilika za Srbe? Ovaj posao u Nemačkoj niko neće da radi, a dnevnica je 150 evra!

Vesti online 21.07.2017
Oni koji nisu zadovoljni dnevnicama u Srbiji mogu da odu u Nemačku i zarade i do 10 puta više, gde za branje špargle može da se zaradi i do 150 evra za jedan dan. Radni dan traje od osam do 10 sati sa jednom pauzom, a nedelja je neradna. Od ovog… »

Đorđević u poseti organizacijama civilnog društva

Blic 21.07.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, obišao je danas Mrežu organizacija za decu Srbije (MODS), "Praksis" (Praxis) i Autonomni ženski centar, sa ciljem upoznavanja i unapređenja dalje saradnje Ministarstva sa… »

MMF odobrio Grčkoj uslovni kredit od 1,8 milijardi dolara

Politika 21.07.2017
VAŠINGTON – Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je Grčkoj zajam u iznosu od 1,8 milijardi dolara, ali će novac pustiti samo ukoliko zemlja dobije ublažavanje duga od svojih evropskih kreditora, javlja agencija AP. MMF je… »

"Svaki četvrti poginuli u saobraćaju mlada osoba"

RTS 21.07.2017
Mladi u Srbiji čine oko 23 odsto poginulih u saobraćajnim nezgodama, svaka četvrta poginula osoba u saobraćaju je mlada osoba, a njihov najveći neprijatelj je fizička i emocionalna nezrelost, kao i neiskustvo koje ih izlaže riziku, rečeno je na… »

Nemci upozoravaju: Ne idite kod Erdogana

Vesti online 21.07.2017
Nemačke poslovne grupacije upozoravaju na mogućnost pogoršanja ekonomskih veza sa Turskom, jer raste neizvesnost zbog eskalacije diplomatskog spora. Nemački ministar inostranih poslova Zigmar Gabrijel je najavio, reagujući na tursko pritvaranje… »

Maroko: U sukobima policije i demonstranata povređeno 83 osobe

Politika 21.07.2017
RABAT – U sukobu policije i demonstranata u severnom marokanskom gradu Al-Hoceima povređene su najmanje 83 osobe, a policija je na demonstrante ispalila suzavac kako bi rasterala učesnike protesta. Kako se navodi, do sukoba je došlo tokom protesta… »

(Kurir TV) iz sindikata policije potvrdili: Vršen je pritisak na vatrogasce da se ne pojave na skupu podrške teško…

Kurir 21.07.2017
Pripadnici Vatrogasnih jedinica MUP-a Srbije prošetali su centrom Beograda do Hrama Svetog Save gde će se pomoliti za kolegu koji je teško povređen prilikom gašenja požara na Ada Huji. Prema najavi Policijskog sindikata Srbije, jedna kolona… »

Umro bivši hrvatski premijer Hrvoje Šarinić

RTS 21.07.2017
Hrvoje Šarinić, jedan od osnivača HDZ-a i bliski saradnik Franje Tuđmana, umro je posle duge i teške bolesti u 83. godini. Šarinić je u politiku ušao krajem 1989. godine i da je bio jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i blizak… »