Arhiva vesti 24.11.2017

Priština: Uhapšen Aljbin Kurti

Slobodna Evropa 24.11.2017
Poslanici pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadziju i Donika Kadaj Bujupi su uhapšeni u Prištini ispred Skupštine Kosova, uoči nastavka sednice Skupštine, jer se nisu odazvali sudskom ročištu u sredu. Prilikom hapšenja došlo je do… »

Drama na aerodromu Nikola Tesla: Pronađen sumnjivi paket! Policija blokirala zgradu!

Kurir 24.11.2017
Jedna od zgrada za skladištenje robe koja se nalazi u okviru aerodroma Nikola Tesla večeras je više od sat vremena bila blokirana od strane policije, jer je u njoj, kako Kurir nezvanično saznaje, pronađen paket sumnjive sadržine. Prema prvim… »

Beograđani prevarili Kragujevčanina za 180 švajcarskih franaka

InfoKG 24.11.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice Beograđana starosti 50 i 28 godina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo prevara. Sumnja se da je… »

TS: Ministarstvo za rad raspisalo nezakonit konkurs

Beta 24.11.2017
Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo nezakonit konkurs za pružanje usluge SOS telefona za pomoć žrtvama nasilja i pozvala Ministarstvo da taj konkurs poništi… »

SNS platio Horu RTS-a 228.000 dinara

RTS 24.11.2017
Srpska napredna stranka (SNS) je angažovanje Hora RTS-a za proslavu rođendana platila 228.000 dinara, navedeno je u odgovoru koji je RTS dostavio nevladinoj organizaciji Transparentnost Srbija. SNS je deveti rođendan obeležio 9. oktobra na beogradskom… »

Matoši: Vlada mora da formira ZSO, ali joj to nije hitno

Dnevnik 24.11.2017
PRIŠTINA: Savetnik za medije kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Halil Matoši, rekao je da još ne postoji vremenski okvir za političku odluku o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), ali je istakao da je to politička obaveza vlade, prenosi… »

Plenković: Hrvatska je izložena hibridnom medijskom ratu!

Večernje novosti 24.11.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da nije detaljno upoznat sa medijskim prepucavanjem u vezi sa izveštajem tajne službe o mogućoj ugroženosti nacionalne bezbednosti zemlje zbog ''Agrokora''. BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković… »

Posle višegodišnjeg rata, Kina je konačno slomila bandu koja je prkrijumčarila rekordnu sumu novca

Blic 24.11.2017
Kineska policija je saopštila danas da je raskrinkala bandu koja je prokrijumčarila 20 milijardi juana (3,0 milijarde dolara) iz zemlje, izbegavajući finansijske kontrole koje je Peking uveo kako bi sprečio odliv kapitala iz privrede. Uhapšeno je… »

Stefanović: Iza protesta protiv diktature stajali političari

Danas 24.11.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija prvih nekoliko dana protesta "Protiv diktature" tolerisala kao spontano okupljanje, a da je, kada se uvidelo da su oni organizovani, a nisu prijavljeni, što zakon… »

Istraživanje: Šta je bitno radnicima, a šta poslodavcima: "u struci ili van nje, nije važno, samo da imam posao"

Blic 24.11.2017
Za nezaposlene osobe, koje su u potrazi za poslom, najvažniji kriterijum pri izboru kompanije za koju će raditi je visina primanja, dok su kod zaposlenih lica, koje žele da menjaju firmu, najbitniji međuljudski odnosi i priznanje za obavljeni rad… »