Arhiva vesti 24.11.2017

Udar na fotelje u javnim preduzećima: Članovi upravljačkih organa moraće da imaju licence

Kurir 24.11.2017
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović najavio je novi set smernica na osnovu kojih će biti licencirani članovi upravljačkih organa u javnim preduzećima čiji je osnivač država, i dodao da očekuje da će ta mera doneti… »

Hag:Ponovo o Šešelju, nova presuda polovinom 2019.

Mondo 24.11.2017
Žalbeni pretres na suđenju lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju zakazan je za 13. decembar, a presuda se očekuje u prvoj polovini iduće godine. Foto: YouTube U predmetu protiv prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića… »

Teška nesreća kod Arilja: Poginuo vozač “punta“

InfoLIGA 24.11.2017
M.D. (48) iz sela Dobrače kod Arilja poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 22 časa dogodila na magistralnom putu Arilje-Ivanjica, blizu Latvice. Do nesreće je došlo kada je M. D. koji je upravljao putničkim vozilom marke… »

Sunčana subota: Posle maglovitog jutra toplo i do 16 stepeni! Kijamet u Srbiju stiže sutra uveče!

Kurir 24.11.2017
BEOGRAD - Nakon mestimično maglovitog jutra, tokom dana u većem delu Srbije, sutra će biti pretežno sunčano i toplo, samo na severu i u Negotinskoj krajini biće umereno i potpuno oblačno i hladnije, saopštio je Republički hidrometeorološki… »

Završetak projekta "Učim+Znam=Vredim" za 2017. godinu

RTV 24.11.2017
NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas, na svečanom prijemu u Pokrajinskoj vladi, više od 200 najboljih učenika i učeničkih timova projekta "Učim+Znam = Vredim", koji su promovisani na bilbordima u sedam… »

Jovanović: Reakcije Vučića humanije i poštenije

Danas 24.11.2017
Mnogo je poštenije ono što je uradio Aleksandar Vučić ne želeći da komentariše presudu Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici, jer nije pravosnažna, govoreći da se treba okrenuti budućnosti i da je to presuda Mladiću, a ne Srbiji, dok su ostali… »

Crnobrnja: Reforme u Srbiji kao tango - dva koraka napred, jedan nazad

Blic 24.11.2017
Nadam se da će Srbija ući u Evropsku uniju do 2025. godine, kao što to najavljuju pojedini evropski zvaničnici. Ne verujem da će se proces proširenja zaustaviti uprkos problemima koje ima EU, kaže predsednik Evropskog pokreta Mihailo Crnobrnja. On… »

Krivične prijave zbog širenja panike od vakcine

Danas 24.11.2017
Grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković zbog neetičkog rada i širenja panike protiv vakcinisanja dece. Slične prijave biće podnete i protiv drugih istaknutih aktivakcinaša… »

Meta u poseti Medveđi privatno, Stanković ga dočekuje službeno

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković izjavio je da su državni organi Srbije odobrili dvodnevnu posetu predsednika Albanije Ilira Mete opštini Medveđa, koja je najavljena kao privatna. "Predsednik Albanije dolazi u… »

Ofšor Srbija

Politika 24.11.2017
Razlog zbog koga bi se naša zemlja mogla naći među zemljama poreskog raja je što nismo potpisali konvenciju o razmeni finansijskih podataka sa zemljama OECD-ea koja bi nam omogućila uvid u poslovanje stranih obveznika koji posluju kod nas, ali i… »