Arhiva vesti 02.12.2017

Budimirović: Srbija bi mogla da proizvodi ribu čak 25 puta više nego sada!

Blic 02.12.2017
Srbija trenutno raspolaže sa svega 8.290 hektara ribnjaka za proizvodnju bele ribe, pre svih šarana, iako je potencijal za proizvodnju ribe u našoj zemlji skoro 25 puta veći i iznosi 200.000 hektara. Da bi se uposlili svi kapaciteti u ovom sektoru… »

Subotica: Požar na imanju gradskog čelnika

RTV 02.12.2017
SUBOTICA - U požaru koji je izbio 2. decembra oko 3.30 u Bačkim Vinogradima kod Subotice, na imanju Šimona Ostrogonca, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za poljoprivredu, nema nastradalih, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Kako… »

ZAMUĆENJE IZVORIŠTA: Pojedini delovi Niša bez vode

Niške vesti 02.12.2017
Korisnici u višim delovima grada, pre svega u naseljima Branko Bjegović i Ratko Jović, danas nemaju vodu, ili im je slab pritisak na česmama. Iz JKP Naissus kažu da je do toga došlo zbog obilnih padavina. „Tokom današnjeg dana došlo do… »

Odgledao "Madagaskar" 352 puta za godinu dana

Radio 021 02.12.2017
Treći deo animiranog filma "Madagaskar" nekome se toliko svideo da ga je gledao 352 puta u ovoj godini, odnosno nekoliko puta dnevno. To otkrivaju u Netfliksu, ne želeći da kažu o kom se korisniku radi. On je "bindžovanje" podigao na viši nivo, a… »

Hrvati odbili keks iz Srbije, tvrde da je kancerogen

Radio 021 02.12.2017
Hrvatska sanitarna inspekcija zabranila je uvoz šest pošiljki keksa i slatkiša iz BiH zbog prevelike količine akrilamida, a vraćen je i keks iz Srbije. Zbog povećanog sadržaja akrilamida u hrani u odnosu na evropske preporuke i učestalog vraćanja… »

Kod notara, pa u vrtić po dete

Večernje novosti 02.12.2017
U subotičkim obdaništima koji su u sklopu PU "Naša radost" uvedena nova pravila. Svi koji dolaze po mališane, ubuduće moraju da budu na overenom spisku. DA bi mogli da preuzmu svoje dete iz vrtića koji su u sklopu Predškolske ustanove "Naša… »

AMS: Upozorenje vozačima zbog snega i kiše

Blic 02.12.2017
Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da ih danas očekuju nešto niže dnevne temperature, kao i najavljene padavine u vidu snega i kiše. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna, navodi se… »

Po posao i u inostranstvo

Večernje novosti 02.12.2017
Regionalna privredna komora organizuje besplatne časove rumunskog jezika za nezaposlene Kikinđane. Među pedesetak polaznika najviše nezaposlenih mladih, žena i samohranih roditelja. REGIONALNA privredna komora u Kikindi organizuje besplatne časove… »

Stoun: Plaši me Amerika, suludo je kriviti Rusiju za sve!

Pravda 02.12.2017
Trostruki dobitnik Oskara, režiser Oliver Stoun, rekao je da je suludo kriviti Rusiju za sve i da to podseća na doba senatora Džozefa Makartija i njegov "makartizam", to jest prakse iznošenja optužbi bez konkretnih dokaza. - Koncept da je Rusija… »

Novi udar na auto-škole: Katanac zbog Pitagore

B92 02.12.2017
Ukoliko se pod hitno ne promene odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, realno je da veliki broj auto-škola stane s radom već od 1. januara. Razlog je ponovno polaganje licence za instrukture vožnje shodno odredbama postojećeg zakona o… »