Arhiva vesti 02.12.2017

Proizvodnja ribe u Srbiji 25 puta manja od mogućnosti

Dnevnik 02.12.2017
BEOGRAD: Srbija trenutno raspolaže sa svega 8.290 hektara ribnjaka za proizvodnju bele ribe, pre svih šarana, iako je potencijal za proizvodnju ribe u našoj zemlji skoro 25 puta veći i iznosi 200.000 hektara. Da bi se uposlili svi kapaciteti u ovom… »

Subotica: Požar na imanju gradskog čelnika

RTV 02.12.2017
SUBOTICA - U požaru koji je izbio 2. decembra oko 3.30 u Bačkim Vinogradima kod Subotice, na imanju Šimona Ostrogonca, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za poljoprivredu, nema nastradalih, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Kako… »

ZAMUĆENJE IZVORIŠTA: Pojedini delovi Niša bez vode

Niške vesti 02.12.2017
Korisnici u višim delovima grada, pre svega u naseljima Branko Bjegović i Ratko Jović, danas nemaju vodu, ili im je slab pritisak na česmama. Iz JKP Naissus kažu da je do toga došlo zbog obilnih padavina. „Tokom današnjeg dana došlo do… »

Novi nivo bindžovanja! Gledao isti film na Netfliksu 352 puta

Blic 02.12.2017
Opsesivno gledanje serija, po nekoliko sezona za kratko vreme, ne može ni da se poredi sa jednim korisnikom Netfliksa koji je jedan film gledao 352 puta za manje od godinu dana! Treći deo animiranog filma "Madagaskar" toliko se nekom svideo da ga je… »

Hrvati odbili keks iz Srbije, tvrde da je kancerogen

Radio 021 02.12.2017
Hrvatska sanitarna inspekcija zabranila je uvoz šest pošiljki keksa i slatkiša iz BiH zbog prevelike količine akrilamida, a vraćen je i keks iz Srbije. Zbog povećanog sadržaja akrilamida u hrani u odnosu na evropske preporuke i učestalog vraćanja… »

Subotičani prvo kod notara, pa onda po dete u vrtić

Radio 021 02.12.2017
Da bi mogli da preuzmu svoje dete iz vrtića koji su u sklopu Predškolske ustanove "Naša radost", roditelji u Subotici od početka ovog meseca moraće da prilože dokument overen kod notara, sa imenima i potpisima svih članova porodice koji će… »

Kamioni na prelazu Preševo čekaju tri sata

RTS 02.12.2017
Na graničnom prelazu "Preševo", zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz zemlje su tri sata, saopštio je večeras AMSS, pozivajući se na podatke Uprave granične policije. Na graničnim prelazima sa srpske strane, zadržavanja za putnička vozila… »

Po posao i u inostranstvo

Večernje novosti 02.12.2017
Regionalna privredna komora organizuje besplatne časove rumunskog jezika za nezaposlene Kikinđane. Među pedesetak polaznika najviše nezaposlenih mladih, žena i samohranih roditelja. REGIONALNA privredna komora u Kikindi organizuje besplatne časove… »

Stoun: Kriviti Rusiju za sve je suludo

Večernje novosti 02.12.2017
Trostruki dobitnik Oskara, režiser Oliver Stoun, rekao je da je suludo kriviti Rusiju za sve i da to podseća na doba senatora Džozefa Makartija i njegov "makartizam", to jest prakse iznošenja optužbi bez konkretnih dokaza. Trostruki dobitnik Oskara… »

Novi udar na auto-škole: Katanac zbog Pitagore

B92 02.12.2017
Ukoliko se pod hitno ne promene odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, realno je da veliki broj auto-škola stane s radom već od 1. januara. Razlog je ponovno polaganje licence za instrukture vožnje shodno odredbama postojećeg zakona o… »