Arhiva vesti 02.12.2017

ABA liga: Partizan prokockao šansu u ‘Morači’, Budućnost pobedom u derbiju zadržala lidersku poziciju!

Hot sport 02.12.2017
Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju u Podgorici od ekipe Budućnosti, rezultatom, 86:79, u utakmici 10. kola regionalne lige. Ekipa Miroslava Nikolića pružila je dobar otpor lideru šampionata, imala svoje šanse za pobedu, međutim kada… »

Zašto se EU bavi prugom Beograd-Budimpešta?

Večernje novosti 02.12.2017
Pruga bi trebalo da bude projektovana i finansirana od strane kineske državne železničke koorporacije i kineske banke, pa je ne malu pažnju privukla vest da se tim projektom bavi Evropska unija. Neupućene je protekle sedmice iznenadila informacija da… »

"Jedino DS može da pobedi Vučića"

Vesti online 02.12.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac na Glavnom odboru stranke, koji se danas održava u Šapcu, rekao je da je DS jedini pravi protivnik koji može da pobedi Aleksadnra Vučića, kao i da ta stranka ne želi rat sa opozicijom, ali ni da stoji… »

Najmanje 13 mrtvih u napadu u Nigeriji

Novi magazin 02.12.2017
U dvostrukom bombaškom napadu na pijaci na severoistoku Nigerije ubijeno je najmanje 13 ljudi, saopštila je policija. Međutim, lokalni izvori govore o najmanje 18 mrtvih. "Dve žene-samoubice su ušle u grad gde su detonirale bombe. Ubijeno je 13 ljudi… »

Rasim Ljajić: Ljajić: Izgradnja gondole od Kalemegdana do Ušća počinje 2018.

Gde investirati 02.12.2017
Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je danas da će “sasvim sigurno” izgradnja gondole u Beogradu, od Kalemegdana do parka Ušće na Novom Beogradu, početi u 2018. godini. On je za Radio-televiziju Srbije kazao da je reč o projektu koji će… »

Britanija: Preporuka ministarstvima da ne koriste Kasperski

Slobodna Evropa 02.12.2017
Britanska vlada izdala je novo upozorenje o bezbednosnim rizicima upotrebe ruskog antivirusnog softvera firme Kasperski, prenosi BBC Nacionalni centar za sajber bezbednost poslaće svim vladinim odeljenjima upozorenje protiv upotrebe proizvoda za sisteme… »

Plenković ide u Mostar da "smiri i podrži" Hrvate

N1 Info 02.12.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da iduće nedelje odlazi u Mostar, u misiju smirivanja bosanskohercegovačkih Hrvata zabrinutih zbog mogućih posledica osuđujuće presude Haškog suda njihovim bivšim vojnim i političkim čelnicima… »

Za REM 265 miliona dinara

Dnevnik 02.12.2017
BEOGRAD: Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je danas saglasnost na finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije, u iznosu od 265 miliona dinara. Finansijski plan se odnosi na period… »

Aktiviran Fond za nacionalne manjine

Danas 02.12.2017
Ministar Branko Ružić doneo je 30. novembra 2017. godine odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finasiranje programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2017. godini. Odluka je doneta… »

DW: Tuđman i Milošević - "braća u zločinu"

Blic 02.12.2017
Franjo Tuđman je, prema poslednjoj presudi Haga, glava udruženog zločinačkog poduhvata u BiH, dok je Slobodan Milošević tobože amnestiran. Ipak, kada je u pitanju etničko čišćenje i komadanje Bosne, ovu dvojicu je teško razdvojiti. U tekstu… »