Arhiva vesti 09.05.2018

Lebanski parlament zatvoren za novinare i pojedine odbornike

Južne vesti 09.05.2018
Šestoro “izopštenih” odbornika, ali i odbornici opozicije u lokalnom parlamentu u Lebanu, kao i predstavnici medija ostali su iza vrata skupštinske sale, jer ih obezbeđenje nije pustilo da prisustvuju sednici. Kako objašnjava predsednik Skuštine… »

Fabrici: Vrata EU širom otvorena za Srbiju

B92 09.05.2018
Beograd -- Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da je Unija ostavila širom otvorena vrata Srbiji, koja je sebi kao cilj postavila priključenje. On je na svečanosti povodom Dana Evrope rekao da opredeljenje za EU znači promene za celo… »

Kako je sirotište za bebe slonove postalo prava turistička atrakcija

B92 09.05.2018
Sirotište za bebe slonove koji su ostali bez roditelja ucrtalo je selo Pinavalu na Šri Lanki na mapu turističkih atrakcija te zemlje. Ovo nesvakidašnje prihvatilište osnovano je 1984. godine kako bi se zbrinuli napušteni slonovi pronađeni u… »

Zaev nepopravljivi optimista po pitanju spora sa Grčkom

Večernje novosti 09.05.2018
Ako spor sa Grčkom o imenu bude rešen, ova godina bi mogla biti istorijska za Makedoniju, region, EU i NATO, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev, koji je, kako kaže, po tom pitanju nepopravljivi optimista. Ako spor sa Grčkom o imenu bude rešen… »

Podgorica: Protest zbog ranjavanja novinarke "Vijesti"

B92 09.05.2018
Novinarka Olivera Lekić van životne opasnosti posle ranjavanja ispred svog stana. Novinari, građani i aktivisti nevladinih organizacija protestovali su ispred Vlade Crne Gore u znak protesta što je novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena pucnjem iz… »

Kosovski karatisti pošli bez obeležja ali nisu ušli u Srbiju

N1 Info 09.05.2018
Karatisti sa Kosovo ponovo su krenuli za Srbiju, ali ovog puta bez državnih obeležja. Međutim, predsednik Karate federacije Kosova Ismet Krasnići je za N1 rekao da im je na graničnom prelazu Merdare, nakon telefonskih razgovora sa evropskim i… »

Izmenama Zakona do uređenog taksi prevoza

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Sastankom Radne grupe za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nastavljen je rad na izmenama ovog zakona, kojim će se dodatno urediti obavljanje delatnosti taksi prevoza. Kako je saopšteno iz… »

Poslanici usvojili set zakona u oblasti odbrane

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona iz oblasti odbrane, među kojima su Zakon o vojnom obrazovanju, Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj… »

Evropski pokret u Srbiji obeležio Dan Evrope akcijom u centru Beograda (VIDEO)

Beta 09.05.2018
Evropski pokret u Srbiji danas je na Dan Evrope u centru Beograda organizovao tradicionalnu uličnu akciju tokom koje su članovi Foruma mladih Pokreta delili informativne i promotivne materijale i razgovarali s gradjanima o mogućnostima uključivanja i… »

Rožajskoj grupi 56 godina zatvora zbog šverca heroina

Večernje novosti 09.05.2018
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora. BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora… »