Arhiva vesti 09.05.2018

U Kliničkom centru Vojvodine prvi put presađene rožnjače

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Lekari Kliničkog centra Vojvodine su u toku noći i prepodneva po prvi put u ovoj zdravstvenoj ustanovi izvršili transplantaciju rožnjače kod dva pacijenta. Neophodnu savremenu opremu za ovu intervenciju je obezbedio Pokrajinski… »

Protest u Podgorici zbog ranjavanja novinarke Vijesti

RTV 09.05.2018
PODGORICA, BRISEL - Više stotina NVO aktivista, novinara i građana okupilo se danas ispred Vlade Crne Gore, u znak protesta zbog oružanog napada na novinarku dnevnika Vijesti, Oliveru Lakić. Napad se desio sinoć, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje… »

Brnabić: O novom ministru finansija prvo u Skupštini

Beta 09.05.2018
Pemijerka Srbije Ana Brnabić danas nije htela da kaže ko će biti novi ministar finansija, navodeći da je "red" da svoj predlog prvo obrazloži u Skupštini Srbije jer je to u interesu parlamentarne demokratije. Ona je novinarima u Valjevu rekla da je… »

Bez brige, Dani Alveš stiže na Mundijal!

Sportske.net 09.05.2018
Ukoliko su se pojedini navijači Brazila uplašili mogućnosti da desni bek propusti Mundijal, to se neće desiti. Pisali smo vam danas, Dani Alveš je morao da napusti teren deset minuta pre kraja finala Kupa Francuske, povredio se i bilo je pitanje da… »

Premijerka stavila tačku na gej slikovnice, Srbija ima važnijih tema

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da za Vladu ima mnogo važnijih tema od gej slikovnice i da Srbija nema vremena da se time bavi. "Stavila sam tačku na tu stvar, Srbija nema vremena da se bavi time i mi treba da radimo u interesu… »

Gojković : Ova poseta je istorijski čin

Danas 09.05.2018
Delegacija Kolegijuma oba Doma Parlamentarne skupštine BIH razgovarala sa predsednicom Skupštine Srbije “Poseta delegacije Kolegijuma oba Doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine parlamentu Srbije je istorijski čin i to iz dva razloga. Prvi… »

LŠ: Partizanov 14. poraz na kraju

Dnevnik 09.05.2018
BUDIMPEŠTA: Vaterpolisti Partizana izgubili su i poslednji meč ove sezone u Ligi šampiona, čak 14. put, na gostovanju u Budimpešti od OSC-a 14:6 (3:0, 2:3, 5:3, 4:0). Mladi tim prvaka Srbije završio je takmičenje bez ijednog boda u A grupi, dok je… »

Reorganizacija Fejsbuka, Zakerberg i dalje na vrhu

Novi magazin 09.05.2018
Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg zadržao je sva svoja ovlašćenja u toj kompaniji koja se bori da popravi imidž posle skandala sa podacima korisnika, zbog kojeg je više visokih rukovodilaca dobilo nova zaduženja. Portparol kompanije je… »

Automobil stariji od 15 godina moraće na tehnički dva puta godišnje, a još jedna novost se tiče svih

Blic 09.05.2018
Svi automobili stariji od 15 godina moraće dva puta u toku godine na detaljan tehnički pregled – to su novine pravilnika usvojenog 5. maja, a koji stupa na snagu 5. jula. Statistika pokazuje da je u Srbiji oko 30 odsto automobila starije od 15 godina… »

Miroviću uručen scenario za igrani film o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručen je danas, scenario za igrani film i seriju o prisajedinjenju Vojvodine Kralјevini Srbiji, koji je potpisao pisac, scenarista i dramaturg Milovan Vitezović. Ideja scenariste je da se kroz… »