Arhiva vesti 09.05.2018

Antifašizam: Šta Srbija uči svoju decu

Danas 09.05.2018
Aleksandar Glavnik je samo jedan od mnogih profesora istorije koji su o antifašizmu učili kroz partizanske ofanzive i saradnju četnika sa okupatorima – a sada predaju po udžbenicima u kojima se istorijska uloga i jednih i drugih značajno menja. On… »

Medijska udruženja se povlače iz komisija

Danas 09.05.2018
Novinarska i medijska udruženja (NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) odlučili su da povuku svoje predstavnike iz komisija Ministarstva kulture i informisanja za ocenjivanje medijskih projekata. Ssmatraju da je jedini izlaz iz postojeće situacije –… »

Stoltenberg: Prvo ime, pa poziv za članstvo u NATO

BK TV 09.05.2018
Ako Makedonija reši pitanje imena sa Grčkom, NATO će pozvati zvanično Skoplje u članstvo, izjavio je je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu grčkoj agenciji ANA. "Pozdravljam veliku političku podršku za rešavanje pitanja imena… »

Poskupelo "crno zlato": Posledice Trampove odluke: Nafta na troipogodišnjem rekordu

Blic 09.05.2018
Cene nafte su danas porasle za više od tri odsto na troipogodišnji maksimum, nakon što je američki predsednik Donald Tramp napustio nuklearni sporazum sa Iranom i najavio sankcije "najvišeg stepena" protiv te članice Organizacije zemalja izvoznica… »

Susret sa lokalnim zvaničnicima: Premijerka Brnabić danas u Valjevu

Kurir 09.05.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetiće danas Valjevo. Brnabić će posetu započeti obilaskom lokacije saniranog korita reke Kolubare na Valjevskom keju (Ulica majora Ilića 34), sa predstavnicima lokalne samouprave, direktorom Kancelarije za… »

Podrška za sporazum, Tramp upozorava Iran

Glas Amerike 09.05.2018
Američki predsednik Donald Tramp upozorio je u sredu Iran da će se suočiti sa "veoma ozbiljnim posledicama" ako počne da razvija nuklearno oružje u svetlu povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma. Tramp je u kratkom obraćanju u Beloj kući rekao da… »

Pripadnici Vojske Srbije Salutirali Draži na Ravnoj Gori?

Vesti online 09.05.2018
Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nekolicine ljudi u uniformama Vojske Srbije, koji polažu venac na spomenik Draži Mihajloviću na Ravnoj Gori. Ali autentičnost fotografije nije potvrđena, niti je Vojska Srbije potvrdila ili demantovala… »

U toku sanacija klizišta u Bresnici

Jug press 09.05.2018
Na deonici regionalnog puta Vranje – Vranjska Banja kod Bresnice izvode se radovi na sanaciji klizišta, koje je, u sredu, obišao gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima. Zbog radova na na ovom delu puta saobraćaj se izvesno vreme… »

Peđa Stojaković dobio novu funkciju u Kingsima

Sportske.net 09.05.2018
Jedan od najboljih šutera u ovom milenijumu, Peđa Stojaković, dobio je novu ulogu u svojim Kingsima. Nekada velika zvezda Sakramento Kingsa Predrag Stojaković, dobio je novu ulogu u tom timu, saopštio je danas Vlade Divac. Stojaković će biti… »

Danas je 9. maj - Dan pobede i Dan Evrope

Dnevnik 09.05.2018
BEOGRAD: Današnji dan svet obeležava kao Dan pobede u Drugom svetskom ratu, a Evropa i kao svoj dan. Drugi svetski rat u Evropi okončan je 9. maja 1945. godine, kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju. Naime, u Berlinu je nešto posle posle… »