Arhiva vesti 09.05.2018

Antifašizam: Šta Srbija uči svoju decu

BBC News 09.05.2018
Školski časovi istorije značajno su se promenili u poslednjih nekoliko decenija - baš kao i odnos Srbije prema antifašizmu. Aleksandar Glavnik je samo jedan od mnogih profesora istorije koji su o antifašizmu učili kroz partizanske ofanzive i… »

Novinarska udruženja povukla članove iz konkursnih komisija

N1 Info 09.05.2018
Više novinarskih i medijskih udruženja saopštilo je da je povuklo svoje predstavnike iz komisija Ministarstva kulture i informisanja za ocenjivanje medijskih projekata zbog, kako se navodi, imenovanja "velikog broja kompromitovanih medijskih i… »

NATO Makedoniji: Ako rešite ovaj problem...

Vesti online 09.05.2018
Ako Makedonija reši pitanje imena sa Grčkom, NATO će pozvati zvanično Skoplje u članstvo, izjavio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. - Pozdravljam veliku političku podršku za rešavanje pitanja imena Makedonije i ako se to pitanje reši… »

Posledice trampove odluke osetile se i na berzi: Indeksi kliznuli naniže, evo šta je sa cenom nafte!

Kurir 09.05.2018
Najveći američki berzanski indeksi su se u poslednjem minutu trgovanja u utorak delimično oporavili od klizanja naniže tokom čitavog dana. Indeksi su kliznuli naniže, dok su investitori odmeravali odluku predsednika SAD Donalda Trampa da se povuče… »

Susret sa lokalnim zvaničnicima: Premijerka Brnabić danas u Valjevu

Kurir 09.05.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetiće danas Valjevo. Brnabić će posetu započeti obilaskom lokacije saniranog korita reke Kolubare na Valjevskom keju (Ulica majora Ilića 34), sa predstavnicima lokalne samouprave, direktorom Kancelarije za… »

Zbog Irana EU preuzima vodeću svetsku rolu od SAD?

Mondo 09.05.2018
Odustajanje SAD od nuklearnog sporazuma sa Iranom, koji su potpisale vodeće svetske sile, mogao bi da skrajne Ameriku iz vrha svetske politike a vodeću ulogu dodeli Evropskoj uniji. Evropljani spremni? Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File Vodeće… »

Delegacija Vojske Srbije bila na Ravnoj Gori? FOTO

B92 09.05.2018
Beograd -- Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nekolicine ljudi u uniformama Vojske Srbije, koji polažu venac na spomenik Draži Mihajloviću na Ravnoj Gori. Ali autentičnost fotografije nije potvrđena, niti je Vojska Srbije potvrdila ili… »

Sanira se klizište kod Bresnice

OK radio 09.05.2018
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima obišao je deonicu regionalnog puta Vranje - Vranjska Banja kod Bresnice, gde se izvode radovi na sanaciji klizišta. Zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj se već duže vreme preusmerava na… »

‘Srpski Sakramento’: Posle Divca, bitna uloga u Kingsima pripala i Peđi Stojakoviću!

Hot sport 09.05.2018
Nekadašnji srpski košarkaš je dobio unapređenje pošto je do danas radio kao potpredsednik za razvoj tima. Danas se Sakramento na svojim društvenim mrežama pohvalio kako će Stojaković od sada obavljati dosta bitniju funkciju. On je postao desna… »

Svečana akademija u Beogradu povodom Dana pobede: Srbi su podneli najveću žrtvu pobede nad fašizmom

Kurir 09.05.2018
Ne možemo se praviti, ukazuje ministar, da ne vidimo "da neke zemlje nastoje da revidiraju istoriju, smanje broj žrtava nad srpskim narodom. BEOGRAD - Svečana akademija povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu održana je… »