Arhiva vesti 09.05.2019

Mraz naneo štetu ranim povrtarskim kulturama i voću

Glas Zapadne Srbije 09.05.2019
Ivanjica - Jutarnje temperature u minusu i obilne kiše koje su ovih dana zahvatile ivanjički kraj, negativno su uticale na razvoj povrtarskih, ali i voćnih kultura. U domaćinstvu Lukovića, u selu Gleđice, usled niskih temperatura, došlo je do… »

SAD: i Velika Britanija pozdravile presudu za aferu "Državni udar"

Blic 09.05.2019
Ambasade SAD i Velike Britanije pozdravile su presudu optuženima u slučaju "Državni udar", koju je danas izrekao Viši sud u Podgorici. Iz Ambasade SAD je poručeno da je ova presuda od istorijskog značaja za vladavinu prava u Crnoj Gori. "Sud je… »

Formiran Organizacioni odbor Sabora violinista Srbije

Glas Zapadne Srbije 09.05.2019
Gornji Milanovac - Na današnjem sastanku u Gornjem Milanovcu kod predsednika opštine Dejana Kovačevića formiran je Odbor za organizovanje Sabora violinista Srbije, koji će se organizovati ovoga leta u Pranjanima 16, 17, i 18. avgusta, saopšteno je… »

Palmer: Severna Makedonija dobar primer za Beograd i Prištinu

RTS 09.05.2019
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da bi Beograd i Priština u rešavanju kosovskog problema mogli da se posluže primerom Severne Makedonije. "Cilj SAD, EU i zemalja regiona je isti – napredak, dok sa druge strane… »

Svi autobusi u BG idu na vanredni tehnički pregled

Mondo 09.05.2019
Beogradski sekretarijat za javni prevoz uputio je zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled. Foto: Mondo/Goran Sivački Kontrolisaće se sva vozila kojima se vrši prevoz putnika. Gradski… »

Srbija kreće u program izgradnje pametnih i sigurnih gradova

Politika 09.05.2019
Izgradnja digitalizovanih zajednica budućnosti, odnosno pametnih i sigurnih gradova jedan je od ciljeva Vlade Srbije koji će biti omogućen, između ostalog, Uredbom koja je usvojena na današnjoj sednici, a kojom se utvrđuje Program podrške podizanju… »

Na prodaju Pagani Huayra BC Macchina Volante

Auto blog 09.05.2019
Na fotografijama u koje gledate nalazi se model po imenu Pagani Huayra BC Macchina Volante. Taj automobil se trenutno prodaje, a pretpostavlja se da će dostići cenu od nekoliko miliona dolara. Naime, 2017. godine, ovaj Pagani Huayra BC Macchina Volante… »

U pucnjavi u Argentini lokalni zvaničnik ubijen, poslanik ranjen

N1 Info 09.05.2019
Argentinski poslanik vladajuće koalicije Ektor Olivarez teško je ranjen u pucnjavi ispred parlamenta u Buenos Ajresu, dok je funkcioner koji je bio s njim ubijen. "Obojica su izrešetana, u pitanju je namerni čin", rekao je poslanik Hoze Kano… »

Okončan štrajk u rgz: Ministar Zoran Đorđević i sindikati potpisali sporazum, od sutra rade sve filijale

Kurir 09.05.2019
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je danas sa sindikatima Republičkog geodetskog zavoda, koji su bili u štrajku, sporazum o prekidu štrajka, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu. Jedini… »

Forum 10: Neophodno ubrzati proces pregovora o člastvu u EU

IndeksOnline 09.05.2019
NOVI PAZAR – NVO Akademska inicijativa „Forum 10“, povodom obeležavanja Dana Evrope izražava stav da je neophodno ubrzanje procesa pregovora o članstvu Republike Srbije u Evropskoj uniji. Ova organizacija civilnog društva na Dan Evrope pokreće… »