Arhiva vesti 09.05.2019

Položeni venci povodom Dana pobede nad fašizmom

Radio 021 09.05.2019
Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, delegacije Gradskog odbora SUBNOR, Organizacije Rezervnih vojnih starešina Novog Sada i predstavnici Vojske Srbije položili su vence na Spomen… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine Navipa

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Prodaja nepokretne i pokretne imovine “Navipa” u stečaju koja je bila planirana za kraj maja, otkazana je odlukom Privrednog suda u Beogradu, oglašeno je danas. Procenjena vrednost dela imovine koja je bila ponuđena na prodaju je… »

Nemačka: Golub Šumaher prekoračio brzinu - kako ga kazniti

Radio 021 09.05.2019
Ptica je ispred radara proletela brzinom koja nije dozvoljena, pa je pitanje kako joj naplatiti kaznu. Stadt Bocholt Gradski zvaničnici navode da je lako mogao da se dogodi sudar goluba sa vozilima ili pešacima Bilo je to obično, tiho popodne u… »

Poreska uprava: Oduzeto 2.210 paklica cigareta u Novom Pazaru

Večernje novosti 09.05.2019
Sprovođenjem pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, oduzeli su 2.210 paklica cigareta bez akciznih markica. Sprovođenjem… »

Trgovinski rat: Tramp kaže da Kina ne poštuje dogovor

BBC News 09.05.2019
Peking se protivi povećanju taksa na robu, iako se odnosi između SAD i Kine zaoštravaju. Donald Tramp kaže da je Kina prekršila dogovor postignut u trgovinskim pregovorima, što će zaoštriti odnose Kine i SAD. Iz Pekinga navode da će, ukoliko SAD… »

Kojo: Vođa čopora je jako nervozan, zver saterana u ćošak je najopasnija

Danas 09.05.2019
Glumac Nikola Kojo izjavio je da je poslednja slamka spasa ukidanje idolopoklonstva, koje je imperativ u civilizovanju društva, kao i da je još uvek jedan od pet miliona, ali i napominje da je „zver saterana u ćošak najopasnija“. „Vođa čopora… »

Srbin koji je ratovao protiv Srba u Vukovaru kandidat je za Evropski parlament, a cilj mu je da blokira Srbiju na putu u EU

Blic 08.05.2019
Predrag Mišić je jedno od imena koja su se našla na listi Hrvatskih suverenista u borbi za predstojeće izbore za Evropski parlament. Iako se predstavlja kao Srbin, Mišić je član Hrvatske konzervativne stranke (HKS), poznate po desničarskim i… »

Izazivao sudbinu: Ajkula pojela surfera na Reinionu

Mondo 09.05.2019
Jednog surfera ubila je danas ajkula na obali Indijskog okeana u gradu Sen Leu, na francuskom ostrvu Reinion. Foto: Guliver/Getty Images/Ian Waldie Ilustracija Kako su javili francuski mediji, čovek od oko 35 godina surfovao je na zabranjenom mestu u… »

"Besmrtni puk" prošetao Nišom, na čelu kozaci i general Lazarević

Slobodna Evropa 09.05.2019
Šetnjom takozvanog "Besmrtnog puka" od logora "12. februar" do centralnog niškog trga i polaganjem venaca na Spomenik sovjetskim borcima i Spomenik oslobodiocima Niša, u tom gradu je obeležen Dan pobede nad fašizmom. "Besmrtni puk", u kome je bilo… »

Nagradni konkurs Regionalne deponije povodom 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine

Pirotske vesti 09.05.2019
Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Regionalna deponija Pirot organizuje nagradni literarni i kreativni konkurs za sve učenike osnovnih i mališanima iz predškolskih ustanova na teritoriji Pirotskog okruga. Cilj konkursa je… »