Arhiva vesti 09.05.2019

U Novom Sadu položeni venci povodom Dana pobede nad fašiznom

RTV 09.05.2019
NOVI SAD - Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici delegacije Gradskog odbora SUBNOR, Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnici Vojske Republike… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine Navipa

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Prodaja nepokretne i pokretne imovine “Navipa” u stečaju koja je bila planirana za kraj maja, otkazana je odlukom Privrednog suda u Beogradu, oglašeno je danas. Procenjena vrednost dela imovine koja je bila ponuđena na prodaju je… »

Nemačka: Golub Šumaher prekoračio brzinu - kako ga kazniti

Južne vesti 09.05.2019
Stadt Bocholt Gradski zvaničnici navode da je lako mogao da se dogodi sudar goluba sa vozilima ili pešacima Bilo je to obično, tiho popodne u Boholtu, gradu na zapadu Nemačke, kada je jedan golub odlučio da izigrava Šumahera i velikom brzinom… »

Zaplenjene cigarete: Inspektori poreske uprave oduzeli 2.210 paklica na novopazarskoj pijaci

Blic 09.05.2019
Sprovođenjem pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, oduzeli su 2.210 paklica cigareta bez akciznih markica. Kako je saopštila… »

Trgovinski rat: Tramp kaže da Kina ne poštuje dogovor

Danas 09.05.2019
Donald Tramp kaže da je Kina prekršila dogovor postignut u trgovinskim pregovorima, što će zaoštriti odnose Kine i SAD. Iz Pekinga navode da će, ukoliko SAD podigne takse na kineske proizvode, biti primorani da uvedu kontramere. Tramp je najavio da… »

Kojo: Vođa čopora je jako nervozan, zver saterana u ćošak je najopasnija

Novi magazin 09.05.2019
Glumac Nikola Kojo izjavio je da je poslednja slamka spasa ukidanje idolopoklonstva, koje je imperativ u civilizovanju društva, kao i da je još uvek jedan od pet miliona, ali i napominje da je "zver saterana u ćošak najopasnija". "Vođa čopora je… »

Srbin koji je ratovao protiv Srba u Vukovaru kandidat je za Evropski parlament, a cilj mu je da blokira Srbiju na putu u EU

Blic 08.05.2019
Predrag Mišić je jedno od imena koja su se našla na listi Hrvatskih suverenista u borbi za predstojeće izbore za Evropski parlament. Iako se predstavlja kao Srbin, Mišić je član Hrvatske konzervativne stranke (HKS), poznate po desničarskim i… »

Stravičan prizor: Ajkula usmrtila surfera, pronašli jednu njegovu nogu

B92 09.05.2019
Jednog surfera ubila je danas ajkula na obali Indijskog okeana u gradu Sen Leu, na francuskom ostrvu Reunion. Kako su javili francuski mediji, čovek od oko 35 godina surfovao je na zabranjenom mestu u malom ribarskom gradu Sen Leu, kada se dogodio napad… »

Besmrtni puk u Nišu predvodili kozaci, bajkeri i general Lazarević

Novi magazin 09.05.2019
Šetnjom takozvanog "Besmrtnog puka" od logora "12. februar" do centralnog niškog trga i polaganjem venaca na Spomenik sovjetskim borcima i Spomenik oslobodiocima Niša, u tom gradu je danas obeležen Dan pobede nad fašizmom. "Besmrtni puk", u kome je… »

Nagradni konkurs Regionalne deponije povodom 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine

Pirotske vesti 09.05.2019
Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Regionalna deponija Pirot organizuje nagradni literarni i kreativni konkurs za sve učenike osnovnih i mališanima iz predškolskih ustanova na teritoriji Pirotskog okruga. Cilj konkursa je… »