Arhiva vesti 09.05.2019

Besmrtni puk: Šetnja od Groblja oslobodilaca Beograda do Skupštine grada

Blic 09.05.2019
Obeležžavanje 9. maja, Dana pobede nad faššizmom u Drugom svetskom ratu, nastavljeno je sada već tradicionalnom manifestacijom "Besmrtni puk". kolona Okupljanje je počelo još pre 17 časova na Groblju oslobodilaca Beograda, odakle je kolona u kojoj… »

Čega ima u vakuumu - kvantni eksperiment otkriva šta se krije u praznom prostoru

BBC News 09.05.2019
U svetu koji možemo da vidimo i osetimo je lako zamisliti vakuum, ali u kvantnoj fizici su pravila drugačija. Čak i kada u potpunosti uklonite materuju, nešto uvek ostane. Ali kako se to nešto meri? Zamislite da ste u ukletoj kući. Napuštenoj vili… »

"Mi smo dobili: Liverpul... 'srećno'?" Milojević: Tek ćemo postati svesni koji uspeh je Zvezda ostvarila

Blic sport 09.05.2019
Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da će na Marakani tek postati svesni koliko veliki uspeh je napravio tim crveno-belih pobedom nad Liverpulom (2:0) u Ligi šampiona. Milojević je, pred meč protiv Proletera u pretposlednjem… »

Lideri EU 27 usvojili Deklaraciju nade i jedinstva

RTS 09.05.2019
Na samitu u rumunskom gradu Sibinju, lideri EU 27 usvojili su Deklaraciju posvećenu prioritetima EU u narednih pet godina. Tom deklaracijom članice Unije obavezuju se na jedinstvo, solidarnost, zaštitu evropskih vrednosti i građana i jaču ulogu… »

Origiju novi ugovor posle golova Barseloni

Dnevnik 09.05.2019
LIVERPUL: Belgijski fudbaler Divok Origi, junak Liverpula u senzacionalnom preokretu protiv Barselone, biće nagrađen novim ugovorom, piše britanski Independent. Origi je sa dva gola u trijumfu 4:0 za plasman u finale Lige šampiona pokazao kvalitet i… »

Građanski preokret: „Šandong“ nema studiju o proceni uticaja na okolinu u Zrenjaninu

Danas 09.05.2019
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine odgovorio je da mu nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije za proizvodnju… »

Nove inicijative u Prištini

Dojče vele 09.05.2019
Priština namerava da zakonski kažnjava „poricanje genocida“ srpskog režima na Kosovu i inicira osnivanje „međunarodnog“ suda za Srbiju. Sagovornici DW u Prištini kažu da to nema puno smisla i da su motivi politički. „Povod za agresiju na… »

Ružić: I pored digitalizacije, čovek je i dalje naš najveći kapital

Beta 09.05.2019
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas, na proslavi Dana matičara Srbije, da je ta profesija deo svih naših ličnih, životnih i važnih trenutaka i da je najveći kapital i dalje čovek koji obavlja taj posao… »

Čuvenog kuvara carinici uhvatili sa torbom punom riba: Pokušao da prošvercuje 40 pirana samo da bi spremio ovu poslasticu!

Kurir 09.05.2019
Čuveni južnoamerički kuvar Virgilio Martines zaustavljen je na aerodromu u Los Anđelesu sa torbom u kojoj se nalazilo 40 pirana. Carinski službenici odveli su ga u sobu za ispitivanje prošle nedelje kada su otkrili zamrznute, vakumski zatvorene… »

Ministar Stefanović uručio kartice pogodnosti za pripadnike MUP

Blic 09.05.2019
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas prvih 20 kartica pogodnosti zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova uz koje će moći da ostvaruju popuste od pet do 30 odsto na robu i usluge u više od 100 radnji i preduzeća… »