Arhiva vesti 09.05.2019

Haradinaj: Ako Srbija nije spremna za dogovor o priznanju, sačekaćemo

Novi magazin 09.05.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da očekuje da će se na narednom samitu predstavnika balkanske šestorke u Parizu razgovarati o elementima mogućeg dogovora o priznanju između Kosova i Srbije i ocenio kao dobro što je odbačen razgovor o… »

Er Lingus u saradnji sa ogrankom srpske firme pokrenuo „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji

Tango Six 09.05.2019
Er Lingus pokrenuo je krajem aprila, u saradnji sa ogrankom srpske firme, opciju „Apple Pay“ kao novi metod plaćanja na svojoj mobilnoj aplikaciji, stoji u saopštenju na sajtu te avio-kompanije. Kako navode, uz porast intenziteta korišćenja Er… »

„Marš besmrtnog puka“ održan u Banjaluci; Položeni venci u Modriči (foto)

Večernje novosti 09.05.2019
Marš "Besmrtnog puka" održan je po treći put u Banjoj Luci povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom. Marš "Besmrtnog puka" održan je po treći put u Banjoj Luci povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom. U koloni… »

Priština zloupotrebila Bijenale u Veneciji?

RTV 09.05.2019
VENECIJA - Učešće na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Priština je iskoristila za političku manipulaciju, tako što je postavila tri velika video bima na kojima se emituju intervjui sa četvoro Albanaca koje su, kao decu tokom… »

Migranti oteli Slovenca, njegovim kolima pobegli u Italiju

Vesti online 09.05.2019
Slovenačka policija potvrdila je priču o otmici starijeg čovjeka iz sela Mali Nerajec nedaleko Črnomelja, na jugozapadu zemlje, koga su migranti juče oteli i njegovim automobilom pobegli u Italiju, gđe su uhapšeni. Policija slučaj još ispituje… »

Srednji kurs 118,0166 dinara za evro

Kamatica 09.05.2019
Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem i u odnosu na početak godine jači za 0,2 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabioza 0,1 odsto na 105,3626 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru slabiji za 0,6 odsto na… »

Imena za bebe: Večita dilema roditelja

BBC News 09.05.2019
Izbor imena za bebu je nekad baš „teška rabota“, a postoje i neka pravila koja treba ispoštovati. Davanje imena detetu velika je odluka čak i ako niste član britanske kraljevske porodice. Roditelji u Engleskoj i Velsu imaju rok od 42 dana od… »

Evropa oštro odgovorila rohaniju: Poštujemo sporazum sa Iranom, ali ne prihvatamo ultimatum

Blic 09.05.2019
EU i ministri spoljnih poslova Nemačke, Francuske i Velike Britanije saopštili su danas da su i dalje posvećeni sporazumu o nuklearnom programu Irana, ali da neće prihvatiti ulitimatum nakon što je Teheran objavio da ukida deo ograničenja svog… »

Trump: Kina prekinula sporazum, povećavamo tarife

Al Jazeera 09.05.2019
Američki predsjednik je optužio Kinu za prekid sporazuma u trgovinskim razgovorima i najavio povećanje carina na kinesku robu. Američki predsjednik Donald Trump je izjavio kako je Kina "prekinula sporazum" koji je postigla u trgovinskim razgovorima sa… »

Obijena crkva u Gojbulji na Kosovu, Kancelarija za KiM pozvala policiju da rasvetli slučaj

Danas 08.05.2019
Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas obijanje crkve Svete Paraskeve u selu Gojbulja na Kosovu i ocenila da je to „još jedan u nizu necivilizovanih i vandalskih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve na Kosovu“. Kako javljaju mediji… »