Arhiva vesti 09.05.2019

Vojna parada u Moskvi, Putin čestitao Dan pobede

Politika 09.05.2019
Predsednik Rusije pozvao na ujedinjenje u borbi protiv savremenih pretnji. MOSKVA – U Moskvi se održava parada povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Paradi prisustvuje i predsednik Rusije Vladimir Putin, kome je raport… »

Danas se slavi pobeda nad najvećim zlom koje je zadesilo Evropu: Od završetka Drugog svetskog rata prošle su tačno 74…

Telegraf 09.05.2019
9. maj se često naziva "Dan pobede" u Evropi i u većini zapadnih zemalja. Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope biće obeleženi danas. Sećanje na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina… »

Srbin na ceni: Sautempton nudi 30 miliona evra za Mitrovića

Večernje novosti 09.05.2019
Engleski tim je zainteresovan za usluge srpskog reprezentativca koji ima i ponudu iz Kine. SAUTEMPTON želi Aleksandra Mitrovića i ponudio je Fulamu 30 miliona evra. Srpski reprezentativac izvesno ne ostaje u Fulamu, Vest Hem mu je bolja opcija u… »

Iran će pobesneti: SAD im uveo nove sankcije, tenzije nikad veće!

Kurir 09.05.2019
SAD su uvele nove sankcije Iranu čime se još više povećavaju tenzije u odnosima Vašingtona i Teherana. Predsednik Donald Tramp naložio je nove sankcije prema iranskoj industriji čelika, aluminijuma, bakra i gvožđa koja obezbeđuje prihod u… »

"Besmrtni puk" prošetao kroz Niš, na čelu kozaci i general Lazarević

N1 Info 09.05.2019
Šetnjom takozvanog "Besmrtnog puka" od logora "12. februar" do centralnog niškog trga i polaganjem venaca na Spomenik sovjetskim borcima i Spomenik oslobodiocima Niša, u tom gradu je obeležen Dan pobede nad fašizmom. "Besmrtni puk", u kome je bilo… »

Danica Grujičić biće nova direktorka Instituta za onkologiju

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Profesorka Danica Grujučić, načelnik medikalne onkologije u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, biće imenovana na današnjoj sednici Vlade za direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS), piše Blic. Do smene… »

Šib: Za godinu dana 12.000 radnika više u nemačkim firmama

Dnevnik 09.05.2019
BEOGRAD: Od svih nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57 odsto zadovoljno je uslovima poslovanja u našoj zemlji, rezultati su ankete koju je sprovela Nemačko-srpska privredna komora (AHK) koja je pokazala da bi se svi nemački investitori koji posluju… »

Sedmoro uhapšenih zbog krijumčarenja ljudi

RTS 09.05.2019
Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave Valjevo i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su sedam osoba… »

Evropljani slave Dan pobede i Dan Evrope

Novi magazin 09.05.2019
Širom Evrope danas se obeležava 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije (EU), pet godina kasnije. Ove godine obeležava se 74… »

Prijem u ambasadi Rusije povodom Dana pobede nad fašizmom

Blic 08.05.2019
Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je večeras u ambasadi Rusije u Beogradu, a ruski ambasador Aleksandar Ccepurin istakao je da je 9. maj veliki i zajednički praznik za Ruse i Srbe i dan najveće pobede u istoriji čovečanstva… »