Arhiva vesti 09.05.2019

Vojna parada u Moskvi, Putin čestitao Dan pobede

Politika 09.05.2019
Predsednik Rusije pozvao na ujedinjenje u borbi protiv savremenih pretnji. MOSKVA – U Moskvi se održava parada povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Paradi prisustvuje i predsednik Rusije Vladimir Putin, kome je raport… »

Dan pobede: Kraj rata u kojem se svet suočio sa najsurovijim stradanjima i zločinima

Valjevska posla 09.05.2019
Širom Evrope 9. maj se obeležava kao Dan pobede nad fašizmom, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine. Nemačka je 1. maja zatražila obustavu borbi od Sovjetskog Saveza, ali je vlada SSSR-a to odbila. Crvena armija se… »

Sautempton nudi 35 miliona za Mitrovića

Dnevnik 09.05.2019
SAUTEMPTON: Engleski Sautempton pokušaće da ostavi srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića u Premijer ligi i za 35 miliona evra ga dovede iz Fulama, piše Ekspres. Menadžer "svetaca" Ralf Hasenhutl želi da pojača tim i izbegne borbu za opstanak… »

Tramp uveo nove sankcije Iranu

Radio 021 09.05.2019
SAD su uvele nove sankcije Iranu dok tenzije između Vašington i Teherana sve više rastu. Predsednik Donald Tramp naložio je nove sankcije za iransku industriju čelika, aluminijuma, bakra i gvožđa koja obezbeđuje prihod u stranoj valuti za… »

"Besmrtni puk" prošetao kroz Niš, na čelu kozaci i general Lazarević

N1 Info 09.05.2019
Šetnjom takozvanog "Besmrtnog puka" od logora "12. februar" do centralnog niškog trga i polaganjem venaca na Spomenik sovjetskim borcima i Spomenik oslobodiocima Niša, u tom gradu je obeležen Dan pobede nad fašizmom. "Besmrtni puk", u kome je bilo… »

Smena na Onkološkom: Dr Danica Grujičić nova direktorka

Mondo 09.05.2019
Profesorka dr Danica Grujičić, dosadašnji načelnik medikalne onkologije u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, na današnjoj sednici Vlade imenovana je za direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Foto: MONDO/Dragana… »

Šib: Nemačke firme u Srbiji zaposlile 12.000 ljudi za godinu dana

B92 09.05.2019
Beograd -- Od nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57 odsto njih su zadovoljne uslovima poslovanja, rezultati su ankete koje je sprovela Nemačko-srpska privredna komora. Anketa je pokazala da bi se svi nemački investitori koji posluju u Srbiji ponovo… »

Uzimali: 3.800 evra po migrantu Krijumčarima oduzete desetine hiljada evra, vozila i oružje

Blic 09.05.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Beograda i Valjeva i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su sedam osoba… »

Slavimo trijumf nad fašizmom

Mondo 09.05.2019
Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije pet godina kasnije, biće obeleženi nizom manifestacija i u Srbiji. Foto: Mondo/Stefan Stojanović Šef… »

Prijem u ambasadi Rusije povodom Dana pobede nad fašizmom

Večernje novosti 08.05.2019
Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je u sredu u ambasadi Rusije u Beogradu. BEOGRAD - Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je u sredu u ambasadi Rusije u Beogradu, a ruski ambasador Alekšndar Čepurin istakao… »