Политика архива вести 26.02.2016

Српска листа обезбедила кворум за избор Тачија

Мондо 26.02.2016
Командант терористичке ОВК Хашим Тачи, звани Змија, у Србији осуђен на дугогодишњу робију, изабран је за председника Косова. Тачи се захвалио Српској листи јер је гласала за њега. Председник те листе, међутим, тврди да то… »

Туга, Бол, Неверица: Сахрањени Слађана Станковић и Јовица Степић

Блиц 26.02.2016
Велики број људи окупио се на гробљу Збег у Борчи да упути последњи поздрав Слађани Станковић, везисти српске амбасаде у Либији, која је после више од три месеца у заробљеништву страдала у суботу у либијском граду… »

Удовички: Закон о платама уводи ред у јавној управи

РТВ 26.02.2016
БЕОГРАД - Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је данас да Предлог закона о систему плата запослених у јавном сектору уводи ред у јавној управи и уређује плате за око 500.000 запослених, као и… »

Вучић: Србија и РС обележиће годишњицу НДХ и Јасеновца

РТВ 26.02.2016
БЕОГРАД - Србија и Република Српска (РС) заједно ће обележити 75. годишњицу оснивања Независне државе Хрватске и усташког логора Јасеновац у Другом светском рату, јер се ради о местима највећег и најтежег погрома Срба у… »

Вучић: Чекам доказе Пентагона

Актер 26.02.2016
Премијер Александар Вучић изјавио је данас да чека да Пентегон пружи било какав доказ да двоје српских држављана у Либији није погинуло у америчком бомбардовању. "Не знам ко то креира да су негде другде страдали па да… »

Стефановић: Америка да поткрепи своје тврдње доказима

РТВ 26.02.2016
БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Србија спремна на сарадњу са Америком како би се открила потпуна истина у вези са погибијом двоје српских држављана у Либији… »

Дачић: Убијен отмичар српских дипломата

РТС 26.02.2016
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је, према информацијама из Либије, јуче у граду Сабрата убијен Абдулах ел Дабаши, који се са својом групом сумњичи за отмицу двоје српских дипломата у Либији у новембру… »

ИЛИЋ: Нова Србија иде на изборе са напредњацима

Курир 26.02.2016
Нова Србија потписаће током предстојећег викенда коалициони споразум о заједничком наступуту на ванредним парламентарним изборима са Српском напредном странком, најавио је данас председник НС Велимир Илић. "Разговарали смо о… »

Слику Своју Љубим: Фото-сешн председнице општине Сурдулица

Блиц 26.02.2016
Председница општине Сурдулица очигледно није могла да се определи на којој фотографији је најлепше испала, па је тако уз своју биографију на званичном сајту општине поставила чак шест слика. У цветној хаљини, у свом… »

ММФ сугерише, али Табаковићева не да динар

Б92 26.02.2016
Београд -- Гувернер НБС Јоргованка Табаковић објаснила је да централна банка неће гурати инфлацију у циљани оквир тако што ће дозволити веће осцилације курса. Мада, Мисија ММФ након посете Србији имала је сугестију да би НБС… »