Политика архива вести 26.02.2016

Приштина у пламену, Косово бира председника

РТС 26.02.2016
Косовски парламент одлучивао је о избору председника. Опозиција поново у више наврата бацила сузавац у скупштинској сали. Демонстранти бацали Молотовљеве коктеле на полицију, која је одговорила сузавцем. Посланици Листе… »

Опроштај Од Српских Дипломата: Памтиће је веселу и насмејану

Курир 26.02.2016
БЕОГРАД - Више од хиљаду људи јуче је на вечни починак испратило Слађану Станковић, службеницу Министарства спољних послова која је пре више од три месеца киднапована и у и убијена у америчком бомбардовању Сабрате у… »

Посланици о закону о платама у јавном сектору

РТС 26.02.2016
Посланици Скупштине Србије расправљају о Предлогу закона о платама запослених у јавном сектору. Предлог закона о систему плата запослених у јавном сектору уводи ред у јавној управи и уређује плате за око 500.000 запослених… »

Вучић и Додик: Србија и РС чувају војну неутралност

РТС 26.02.2016
Премијер Александар Вучић и председник РС Милорад Додик сагласни су да Србија и Република Српска треба да очувају војну неутралност. Снага Србије је кључна за регионалну стабилност, рекао је Додик. Вучић је истакао да ће у… »

Премијер: Аутопсија показала да су дипломате страдале од детонације

РТВ 26.02.2016
БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић најавио је данас да ће се сутра поново састати са амбасадором САД Кајлом Скотом, јер је за Србију од виталног значаја да трагичан догађај из Либије добије пуну истину, као šто је важно… »

СТЕФАНОВИЋ ПОРУЧИО ПЕНТАГОНУ: Обдукције су јасне!

Правда 26.02.2016
БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Србија спремна на сарадњу са Америком како би се открила потпуна истина у вези са погибијом двоје српских држављана у Либији… »

ЛИБИЈА ХЕРАЛД: Убијен отмичар Срба у Либији

Правда 26.02.2016
САБРАТА – У борбама у Сабрати, Либија, убијен је активиста Исламске државе и отмичар српских дипломата Абдулах ал Дабаши, звани „Хафтер“, објавио је лист „Либија хералд“. Ал Дабаши је убијен када су „локални… »

Нова Србија у изборној коалицији са СНС-ом

РТС 26.02.2016
Током предстојећег викенда Нова Србија потписаће коалициони споразум о заједничком наступу на ванредним парламентарним изборима са Српском напредном странком, најавио је председник НС Велимир Илић. Велимир Илић је на… »

Слику Своју Љубим: Фото-сешн председнице општине Сурдулица

Блиц 26.02.2016
Председница општине Сурдулица очигледно није могла да се определи на којој фотографији је најлепше испала, па је тако уз своју биографију на званичном сајту општине поставила чак шест слика. У цветној хаљини, у свом… »

ММФ сугерише, али Табаковићева не да динар

Б92 26.02.2016
Београд -- Гувернер НБС Јоргованка Табаковић објаснила је да централна банка неће гурати инфлацију у циљани оквир тако што ће дозволити веће осцилације курса. Мада, Мисија ММФ након посете Србији имала је сугестију да би НБС… »