Архива вести 14.12.2017

Авион у Канади пао након полетања, спасиоци затекли чудесан призор

Блиц 14.12.2017
Авион компаније "Вест винд", са 25 путника и чланова посаде, срушио се убрзо после полетања, а према извештајима локалних медија, том приликом нико није погинуо. Несрећа се догодила синоћ убрзо после полетања са аеродрома… »

Сеоска учитељица из Србије међу 50 најбољих на свету (видео)

Вечерње новости 14.12.2017
Наставница Основне школе "Милан Ракић" из Мионице Жељана Радојичић Лукић, ауторка пројекта "Чаробно село", једна је од 50 финалиста награде "Глобал тичер" за 2018. годину. Наставница Основне школе "Милан Ракић" из… »

Улов рибе на отвореним водама потенцијална опасност по здравље

Данас 14.12.2017
Велики божићњи пост период је кад је у Србији повећана конзумација рибе и рибљих производа, те Светска организација за природу (ВВФ) и Уједињени риболовци Србије скрећу пажњу на последице неодговорног коришћења рибе… »

Контролор испрскао путника сузавцем у градском превозу

Н1 Инфо 14.12.2017
Један од контрола градског превоза испрскао је јутрос путника сузавцем у аутобусу који на линији Његошева-Доњи Комрен, изјавио је директор нишке Дирекције за јавни превоз Саша Петронијевић. Он је за Бету рекао да је "путник… »

Обавезати Фејсбук и Гугл на плаћање информативним медијима

Дневник 14.12.2017
ПАРИЗ: Неколико светских новинских агенција апеловало је на Европски парламент и Европску комисију да истрају на Директиви о ауторским правима, која би обавезала "интернет гиганте", попут Фејсбука и Гугла, да значајан део својих… »

Апел Србијашума: Купујте јелке са бусеном

Дневник 14.12.2017
БЕОГРАД: Јавно предузеће Србијашуме апеловало је данас на грађане да за предстојеће празнике купују јелке са бусеном како би се спречила неконтролисана сеча младих четинарских стабала. У саопштењу тог јавног предузећа… »

Министарка открила "два разлога за могуће ванредне изборе"

Б92 14.12.2017
Београд -- Ако ће парламентарни избори бити одржани за шест месеци, боље је да ти избори буду одржани заједно са београдским, сматра министарка Славица Ђукић Дејановић. "Ако ћемо изборе имати за шест месеци због… »

Позив Русима да приватизују компаније из хемијског комплекса

Данас 13.12.2017
Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић састао се данас са делегацијом Одбора Државне Думе за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво Руске Федерације како би разговарали о… »

Скупштина града: ГСП-у одобрено да запосли 35 радника на одређено због одласка возача

Радио 021 14.12.2017
Данашњу седницу Скупштине града обележила је расправа о томе колико заправо има радника у локалној управи и да ли власт повећава или смањује број запослених. Највише се причало о изменама кадровског плана у управи, као и… »

Најмање 6.700 Рохингја убијено у Мјанмару

Политика 14.12.2017
ЖЕНЕВА - Међународна хуманитарна организација Лекари без граница (МСФ) објавила је данас извештај у ком се наводи да је најмање 6.700 Рохингја муслимана погинуло између августа и септембра, после избијања насиља у Мјанмару… »