Arhiva vesti 13.04.2016

Nestao momak iz Kraljeva

Radio 021 13.04.2016
Danijel Bajramović (16) iz Kraljeva nestao je prošle srede, 6. aprila, i od tada mu se gubi svaki trag. Prema rečima njegove majke Svetlane i očuha Rada, porodica je Danijela poslednji put videla prošle srede kada je iz kuće izašao u grad da nešto… »

Kina: U padu krana od 80 tona poginulo 18 ljudi

Blic 13.04.2016
U južnoj Kini je danas poginulo 18 ljudi prilikom pada krana na gradilištu, koji se srušio zbog jakog vetra, javili su državni mediji. Još 18 ljudim od kojih je četvoro u kritičnom stanju, hitno je prebačeno u bolnicu nakon nesreće u gradu… »

„Evropski rekord” Ivane Španović

Politika 13.04.2016
Naša najbolja atletičarka Ivana Španović, kao i prošle godine, proglašena je najboljom atletičarkom Evrope u martu u izboru Evropske atletike. Razlog je srebrna medalja u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Portlandu, koju je osvojila postavivši… »

Treba povećati broj časova đacima?!

Radio 021 13.04.2016
Na sednici Nacionalnog prosvetnog saveta čulo se da bi "trebalo omogućiti da učenici imaju više časova nedeljno, jer su među najmanje opterećenima u Evropi". Rečeno je da bi zato trebalo menjati i Zakon o osnovama sistema obrazovanja, a ovakve… »

Louati: Premijer Valls želi biti francuski Donald Trump

Al Jazeera 13.04.2016
Manuel Valls izjavio kako bi volio da se muslimanske marame zabrane na univerzitetima, što je izazvalo buru kritika. Francuski premijer Manuel Valls izjavio je da bi volio da se muslimanske marame zabrane na univerzitetima, što je izazvalo kritike na… »

Premijer liga: Lesterov trio u konkurenciji za prestižnu nagradu

Hot sport 13.04.2016
Rijad Marez, Džejmi Vardi i Ngolo Kante kandidati su za igrače godine po izboru igrača Premijer lige. Trio “Lisica” predstavlja polovinu liste od šest igrača, koju upotpunjuju Totenhemov Hari Kejn, Mesut Ozil iz Arsenala i Dimitri Pajet iz Vest… »

Za prodaju Železare nije potrebna saglasnost EK

Beta 13.04.2016
Za prodaju Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil nije potrebna niti je tražena saglasnost Evropske komisije (EK), jer je to komercijalni ugovor zemalja, odnosno firmi izvan Evropske unije, rekli su agenciji Beta u Briselu evropski diplomatski… »

ASRock ažurirao BIOS za sve X99 matične ploče sa podrškom za Broadwell-E

Benchmark 13.04.2016
Broadwell-E lansiranje se očekuje uskoro, a u pripremi kompanija ASRock je objavila nove BIOS-e za svoju kompletnu liniju X99 matičnih ploča, kako bi korisnici bili spremni za nadogradnju kada se Broadwell-E zvanično pojavi. Novi BIOS fajlovi dodaju… »

Beldoks u maju: Film Majkla Mura zatvara festival dokumentaraca

Blic 13.04.2016
Festival će 12. maja u Sava centru otvoriti film “U potrazi za snom” Mladena Mitrovića, a zatvoriće ga 18. maja “Koga sledećeg napasti?”. - Unapredili smo program, pa ćemo ove godine imati 57 filmova u sedam programskih celina, što je više… »

KG: Školski Olimpijski plamen

iKragujevac 13.04.2016
Plamen X Školskih olimpijskih igara, koje će ove godine biti održane u Vranju, danas je prošao i kroz Kragujevac. Plamen je, na Letnjoj sceni u Velikom parku, preuzeo Miloš Karić, učenik Osnovne škole “Svetozar Marković“. Prisutnim… »