Arhiva vesti 05.10.2016

U vježbi civilne zaštite 40 miliona Rusa

Al Jazeera 05.10.2016
U vježbi učestvuje i 200.000 profesionalnih članova službi spašavanja, a koristi se približno 50.000 vozila. U Rusiji će u vježbi civilne zaštite, koju je pokrenulo Ministarstvo za vanredne situacije, širom države učestvovati 40 miliona ljudi… »

Skupština Srbije nastavlja zasedanje: Poslanici i danas o finansiranju lokalne samouprave

Kurir 05.10.2016
Skupština Srbije će raspravu o predloženim izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave nastaviti danas u 10 sati. Ministarka državne uprave i lokalne samouprve Ana Brnabić izjavila je da je skupštinska rasprava o Predlogu izmene Zakona o… »

Opozicija: Pravosuđe u Srbiji nije nezavisno

Novi magazin 05.10.2016
Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenila je večeras da pravosuđe u Srbiji nije dovoljno nezavisno, a da mnogi strani investitori ne ulažu u Srbiji zbog sporog dostizanja pravde. Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je da je… »

Rusi razvijaju nuklearnu podmornicu najnovije generacije

Pravda 05.10.2016
Razvoj pete generacije perspektivne ruske nuklearne podmornice je već počeo, izjavio je zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Jurij Borisov. - Ako govorimo o najnovijim podmornicama, trenutno razvijamo pilot projekat izuzetno perspektivne nuklearne… »

Žene u crnom: Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru

Beta video 05.10.2016
BEOGRAD, 5. oktobra 2016. (Beta) - Nevladina organizacija ``Žene u crnom`` obeležila je danas u centru Beograda 12 godina od pogibije dvojice gardista ispred vojnog objekata u Topčideru, ukazavši da je Srbija i dalje zemlja u kojoj su ratni i… »

Italijanska policija pronašla mafijaša odbeglog 2011. Krio se u svojoj kući

Blic 05.10.2016
Italijanska policija uhapsila je danas odbeglog vođu mafijaške grupe koji je pobegao iz bolnice 2011. godine, a pronašla ga je u skrivenoj prostoriji izgrađenoj između kupatila i sinovljeve sobe, javlja AP. Antonio Pele nalazi se na listi… »

Misteriozne smrti u bolnici u Japanu Policija zaplenila špriceve, sumnjaju na sistematsko trovanje

Kurir 05.10.2016
Vlasti Japana istražuju slučaj dvojice starijih pacijenata koji su umrli od trovanja u bolnici u Jokohami. Bolnica Ogući, specijalizovana za brigu o obolelima u terminalnoj fazi bolesti, imala je višu stopu umrlih poslednjih meseci, što je podstaklo… »

Eksperti: Lažiran napad na humanitarni konvoj UN

Vesti online 05.10.2016
Napad na humanitarni konvoj UN u Alepu je "dobro pripremljena obmana", smatra grupa nezavisnih vojnih stručnjaka pri Međunarodnoj grupi za podršku Siriji (ISSG). Prema izveštaju ovih eksperata, oni su proučavali video-snimak napravljen ruskih dronova… »

FIFA odobrila: Kosovo dobija veliko ‘pojačanje’ iz Švedske

Hot sport 05.10.2016
Fudbalska reprezentacija Kosova u predstojećim duelima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo će biti pojačana za igrača Herenvena. FIFA je odlučila. Fudbaler Herenvena i dosadašnji mladi reprezentativac Švedske, Arber Zeneli, moći će da igra za tzv… »

Sa izbornih lista SPS-JS i SNS: RIK dodelio mandate novim poslanicima

Kurir 05.10.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) dodelila je danas mandate novim poslanicima sa izbornih lista SPS-JS i SNS, koji će u parlamentu zameniti poslanike koji su podneli ostavke. Mandati su dodeljeni Vesni Ivković, Neđu Jovanoviću, Jeleni… »