Arhiva vesti 05.10.2016

Oštra debata kandidata za potpredsednika SAD

Novi magazin 05.10.2016
Kandidati za potpredsednika SAD, demokratski senator iz Virdžinije Tim Kejn i republikanski guverner iz Indijane Majk Pens sukobili su se o nizu pitanja - od abortusa do Rusije, u svojoj prvoj i jedinoj televizijskoj debati pred predsedničke izbore u… »

Novo prebrojavanje glasova u Srebrenici

Danas 04.10.2016
Centralna izborna komisija BiH će odobriti Opštinskoj izbornoj komisiji u Srebrenici otvaranje izbornih vreća za ponovno prebrojavanje glasačkih listića, prenosi N1. U CIK-u su potvrdili da postoje određena matematička neslaganja o kojima su… »

Vlada Kosova usvojila predlog Zakona o Trepči i uputila skupštini na usvajanja

Novi magazin 05.10.2016
Vlada Kosova je danas usvojila predlog Zakona o kombinatu Trepča i uputila ga Skupštini Kosova, koja će ga razmotriti u petak, 7. oktobra. Obrazlažući predlog zakona, ministar ekonomskog razvoja Blerand Stavileci je rekao da su cilj zakona nove… »

Početak sezone u Zvezdara teatru predstavom 'Pasivno pušenje'

Beta 05.10.2016
Beogradsko pozorište Zvezdara teatar novu sezonu počinje u subotu, 8. oktobra premijerom komada "Pasivno pušenje" Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina. Kako se navodi u saopštenju pozorišta, u ovoj komediji igraju Aleksandar Djurica, Radoslav… »

"Nikad više stara mašina ovde, nova van zemlje"

B92 05.10.2016
Beograd -- Gradnja auto-puta Surčin-Obrenovac, na kojoj će biti angažovani Kinezi i domaće firme, počeće 1. marta, najavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infastrukture je pozvala domaća… »

LSV: Vratiti Vojvodini punu autonomiju

RTV 05.10.2016
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da se Vojvodini, prilikom predstojeće promene Ustava Srbije, mora vratiti puna autonomija i garantovati zakonodavna, sudska i izvršna vlast, pravo na imovinu i prihode. U saopštenju LSV-a se navodi da… »

Šarčević: Dualno obrazovanje prioritet ministarstva i vlade

RTS 05.10.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je dualno obrazovanje prioritet ne samo Ministarstva prosvete, već i jedan od prioriteta rada Vlade Srbije u naredne četiri godine. Šarčević je, tokom posete Tehničkoj školi u Užicu, najavio… »

Vlada Srbije u Nišu od 13. oktobra

RTS 05.10.2016
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je potvrdio da će Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić doći u Niš 13. oktobra. Bulatović je agenciji Beta rekao da su u toku pripreme kako bi boravak državnog rukovodstva u Nišu protekao u najboljem redu… »

Omladina SPS: Izričito poštovati odluke organa partije

Blic 05.10.2016
Omladina SPS izrazila je danas zabirnutost zbog najnovijih dešavanja u stranci, ali i ukazala na neophodnost da se odluke koje su donesene na organima partije izričito poštuju. Socijalistička omladina Srbije, takođe, ističe da pruža punu podršku… »

Italija: Za dva dana spaseno više od 10.000 migranata

Slobodna Evropa 05.10.2016
Oko 4.655 migranata je spaseno u utorak, dok je iz mora izvučeno 28 tela u više od 30 spasilačkih misija kod libijske obale, saopštila je danas italijanska obalska straža. Za samo dva dana spašeno je više od 10.000 izbeglica, što govori u prilog… »