Arhiva vesti 05.10.2016

Pozatvarajte svoje naloge: Jahu tajno snimao i-mejl naloge za vladu SAD?

Pravda 05.10.2016
NjUJORK - Američka kompanija Jahu je tajno skenirala milione i-mejl naloga svojih korisnika za potrebe američke vlade, javio je Rojters. Jahu je napravio specijalni softver prošle godine kako bi odgovorio na poverljivi zahtev američke vlade. "Jahu je… »

Komitet poljskog parlamenta odbacio zakon o zabrani abortusa

Radio 021 05.10.2016
Komitet poljskog parlamenta za pravosuđe i ljudska prava danas je odbacio predlog zakona o gotovo potpunoj zabrani abortusa, pozivajući većinski desničarski parlament da učini to isto nakon masovnih protesta žena širom Poljske. Komitet je… »

Od danas tople probe u celom Novom Sadu

Radio 021 05.10.2016
Novosadska toplana će danas, 5. oktobra početi sa toplim probama u celom Novom Sadu. Tople probe trajaće do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra. Iz Novosadske toplane mole korisnike da tokom toplih proba ne upućuju reklamacije na kvalitet… »

Grafika: Ko je dao najviše para da napravi moćan tim?

Mozzart sport 05.10.2016
Dominira Mančester junajted, slede Real Madrid i Siti. Engleski Mančester Junajted u sadašnji igrački kadar uložio je 718.000.000 evra i nalazi se na prvom mestu prema tom kriterijumu u pet najjačih liga sveta, pokazala su istraživanja švajcarskog… »

Sporenje stranaka u CG: Ko pokušava da utiče na izbore?

Glas Amerike 05.10.2016
Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji izrazio je u zabrinutost zbog navoda da Rusija pokušava da utiče na crnogorske izbore i rekao da vjeruje da vlast, opozicija, civilno društvo i mediji mogu da rasvijetle pitanja… »

Podgorica: Selfi s Njegošem - kazna 100 evra

B92 05.10.2016
Podgorica -- One koji skrnave spomenike i spomen-obeležja po parkovima u Podgorici komunalni policajci ubuduće će kazniti kaznom od 100 evra, pišu “Večernje novosti”. Kako navode, to se odnosi na one koji se penju po spomenicima i šaraju ih… »

Tračak slobode: Petričić "seli" svoje karikature

Vesti online 05.10.2016
Karikaturista Dušan Petričić će, posle prekida saradnje sa Politikom, ubuduće "crtati" za NIN, počevši od broja koji izlazi u četvrtak. Iz Nina najavljuju da će objaviti dve Petričićeve karikature, poslednju koja je objavljena u Politici i… »

Sve gore i gore: Hrpa kao pola SAD pluta Pacifikom

Mondo 05.10.2016
Prostrani Veliki pacifički tepih od smeća mnogo je veći nego što se ranije mislilo, pokazalo je snimanje iz vazduha. Foto: Screenshot Džinovska "fleka" na Tihom okeanu pokriva oko 4,5 miliona kilometara kvadratnih, što je skoro polovina površine… »

Šabić: Tužilaštvo i dalje krije ime tužioca koji vodi istragu o Savamali

Nova ekonomija 05.10.2016
Poverenik Rodoljub Šabić kaže da informacije o tužiocu u slučaju Savamala nisu stigle na odredište, ali i da je na obaveštenju Tužilaštva pisan raniji datum. Šabić je na blogu B92 objavio da je Više tužilaštvo reagovalo na njegovo… »

PS: Vratićemo fabrike radnicima

Glas Zapadne Srbije 05.10.2016
Čačak - Gradski odbor Pokreta socijalista u Čačku izdao je saopštenje povodom navršenih 16 godina od petooktobarskih masovnih demonstracija građana Srbije, koje su dovele do odlaska sa vlasti predsednika Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana… »