Arhiva vesti 05.10.2016

Simonović: Oprezno u Zadru

Večernje novosti 05.10.2016
Svesni da nas čeka vrlo teška utakmica u Zadru protiv ekipe koja je počela dobro sezonu, bez obzira na poraz u Podgorici, rekao je igrač Zvezde. Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je danas da će njegova morati da odigra da najvišem… »

Šabić: Podaci o sindikalnom članstvu spadaju u naročito osetljive podatke

EurActiv 05.10.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je 5. oktobra da podaci o sindikalnom članstvu spadaju u grupu naročito osetljivih podataka koji se mogu obrađivati samo pristankom osoba o čijim se… »

Trka za andrićev venac: Advokat Nenad Janković najavio kandidaturu za predsednika Srbije

Kurir 05.10.2016
BEOGRAD - Kandidat koalicije "6. oktobar za sve nas" za predsednika Srbije, advokat Nenad Janković izjavio je danas da se kandidovao u nameri da zaustavi "sveukupno propadanje Srbije". Janković je novinarima ispred Narodne skupštine rekao da će se kao… »

Bugarska gradi 100km ograde na granici sa Grčkom

B92 05.10.2016
Sofija, Atina -- Bugarska će izgraditi žičanu ogradu dugu 100 kilometara duž granice sa Grčkom i Turskom i rasporediće hiljade graničara da spreče priliv migranata. Tako će, pišu grčki mediji, ukupna dužina ograde zajedno sa postojećom… »

"Torcida" prekida meč u Skadru!?

Sportske.net 05.10.2016
Hrvatski mediji prenose vest da će navijači splitskog Hajudka učiniti sve da se kvalifikaciona utakmica između Kosova i Hrvatske ne odigra. Ne, nije u pitanju to što su osnovači Hajduka braća Kaliterna bili Srbi. Taj istorijski podatak većina… »

Srpsko-francuski istražni timovi u borbi protiv kriminala

Blic 05.10.2016
Kako je rečeno na današnjoj konferenciji srpsko-francuske saradnje u oblasti pravosuđa, terorizam i kriminal ne poznaju granice i zato je neophodno da u borbi protiiv tog izazova, zemlje i njihovi pravosudni sistemi poboljšaju saradnju, a za Francusku… »

Skupština Srbije radi i večeras: Rasprava o izboru zamenika javnog tužioca

Novi magazin 05.10.2016
Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave u načelu, a potom će, posle pauze početi raspravu o Predlogu odluke o izboru zamenika javnog tužioca. Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da… »

Vozači, oprez: Pažljivo za volanom zbog magle i poledice

Kurir 05.10.2016
Na pojedinim putevima u Srbiji, posebno preko planinskih prevoja, ujutru i uveče moguće je stvaranje slabije poledice, a u kotlinama i pored reka ponegde ima magle, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema poslednjim informacijama Uprave… »

Vučić: Ne uvodimo sankcije Dodiku!

Vesti online 05.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da kao predsednik Vlade smatra da ne bi bilo moralno ispravno da predloži uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva RS ili predsednika Srpske. On je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi s najavom SAD i… »

Zukorlić: Potrebno poboljššati položaj i vidljivost učitelja

Blic 05.10.2016
Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić izjavio je danas, povodom Međunarodnog dana učitelja, da su učitelji veoma važan deo obrazovnog sistema i da je potrebno poboljšati njihov položaj u sistemu i vidljivost u zajednici… »