Arhiva vesti 05.10.2016

Najmlađa ekipa Partizana u istoriji: Novi tim za novu ‘duplu krunu’

Hot sport 05.10.2016
U susret novoj sezoni, koju Partizan počinje u petak, utakmicom Regionalne lige sa Mornarom (20 časova i 15 minuta) na Banjici je održana tradicionalna konferencija za štampu na kojoj su predstavljeni ciljevi u predstojećim takmičenjima. Predsednik… »

Uhapšena radnica Okružnog zatvora: Zatvorenicima za novac nabavljala mobilne telefone

Blic 05.10.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su radnicu Okružnog zatvora u Smederevu zbog sumnje da je primila novac kako bi jednom zatvoreniku dostavila mobilni telefon i tako mu omogućila pogodnost na koju zatvorenici nemaju pravo, saopšteno… »

Federer igra na Hopman kupu

Večernje novosti 05.10.2016
Švajcarski teniser je odlučio da se na teren vrati na početku nove sezone, a svoju zemlju u Pertu predstavljaće sa Belindom Benčić. Švajcarski teniser Rodžer Federer igraće na Hopman kupu koji se u januaru igra u Pertu, saopštili su danas… »

Čanak: Deo DOS-a odbio promene i otvorio prostor za ruski uticaj

Novi magazin 05.10.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas, povodom 16. godišnjice demokratskih promena u Srbiji, da jedan dobar deo tadašnje demokratske opozicije Srbije nije želeo da se napravi raskid sa Miloševićevim režimom i… »

Pevačicina mama potresena zbog tuče: Anu i Rastu je razdvajla policija!

Kurir 05.10.2016
U stanu Ane Nikolić, u kojem je živela sa mužem Stefanom Đurićem Rastom, danas je došlo do incidenta. Supružnici su se žestoko posvađali, a potom fizički obračunali, zbog čega je morala da reaguje i policija. Ana i Rasta nisu se javljali na… »

I Atina u trci sa Beogradom za Fajnal for

Mondo 05.10.2016
Prestonica Srbije i Moskva dobili su konkurenta u trci za organizaciju završni turnir Evrolige 2018. godine. Foto: MN Press Posle dodeljivanja domaćinstva Fajnal for takmičenja Istanbulu ove sezone, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu saopštio je da… »

Ruski 'Gladijator' odgovor na američki plan B

Al Jazeera 05.10.2016
Moskva je u Siriju prebacila sistem protuzračne odbrane S-300 da bi odgovorila na najavu američkih akcija u ovoj zemlji. Rusija je prebacila sistem protuzračne odbrane S-300, odnosno sistem Gladijator prema terminologiji NATO-a, da bi odgovorila na… »

Imate 18 godina? Putujte džabe po Evropi

B92 05.10.2016
EU razmatra ideju da svim osamnaestogodišnjacima u Evropi podeli InterRail kartu kako bi mogli besplatno da putuju po kontinentu mesec dana. "Komisija čvrsto podržava ideju da to pitanje treba da se razmotriti", rekla je poverenica za saobraćaj… »

TS: Država da objasni zašto je 'Lasti' dala ekskluzivno pravo da vozi migrante

Nova ekonomija 05.10.2016
Organizacija Transparentnost Srbija saopštila je danas da to što je država dala saobraćajnom preduzeću Lasta ekskluzivno pravo da prevozi migrante zahteva detaljno obrazloženje i da se davanje isključivog prava jednoj firmi, pa makar ona bila u… »

Irak i Turska povukli ambasadore u znak protesta

Novi magazin 05.10.2016
Irak i Turska pozvali su danas svoje ambasadore u Ankari i Bagdadu na konsultacije u znak protesta zbog izjava turskog premijera i rezolucije iračkog parlamenta. Iračko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora u Turskoj da se vrati u Bagdad… »