Arhiva vesti 05.10.2016

Nikolić: Hrvatska izlazi iz standarda EU, BiH ima probleme

N1 Info 05.10.2016
Predsednik Tomislav Nikolić kaže da Hrvatska ponekad izlazi iz okvira evropskih standarda, dok Bosna i Hercegovina ima velike probleme u funkcionisanju. Mi želimo da budemo punopravan član Evropske unije (EU), ali ne po cenu priznavanja Kosova i… »

Putin: Snaga Rusije u jedinstvu naroda

Politika 05.10.2016
MOSKVA – Novi saziv Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, počeo je danas sa radom, a sednicu je otvorio predsednik Rusije Vladimir Putin porukom da je neophodno ojačati odbranu zemlje i bezbednost kako bi se utvrdila pozicija zemlje na međunarodnoj… »

Tužilaštvo obelodanilo ime tužioca u slučaju Savamala

Nova ekonomija 05.10.2016
Tužilac koji vodi slučaj Savamala je Sanja Đurić, a predmet je zaveden pod brojem KTN-60/16, piše u odgovoru koje je Više javno tužilaštvo dostavilo članu inicijative „Ne da(vi)mo Beograd". Nevladina organizacija „Ne da(vi)mo Beograd" još u… »

Napad na policiju u Briselu, dvoje ranjeno

Novi magazin 05.10.2016
Dva policajca su ranjena danas u Briselu kada ih je nepoznati muškarac napao nožem, a incident je možda povezan sa terorizmom, saopštilo je belgijsko tužilaštvo. Napadač je ranio jednog policajca u vrat, a drugog u stomak u briselskoj četvrti… »

Otvoren centar u Skoplju: Srbija na čelu Balkanskih vojno-medicinskih snaga

Kurir 05.10.2016
SKOPLJE - Ministri odbrane iz regiona sastaće se danas u Skoplju povodom ceremonije osnivanja Stalne organizacije Balkanskih vojno - medicinskih snaga, kojima će naredne dve godine predsedavati Srbija. Balkanske vojno-medicinske snage čine Albanija… »

Evro u četvrtak 123,15 dinara

Beta 05.10.2016
Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 123,1593 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro će koštati oko tri pare više nego danas kada je kurs 123,1269 dinara. Dinar će… »

Rusi se raketama pojačali i u vodama Mediterana

Mondo 05.10.2016
Dva ruska manja ratna broda tipa korveta, naoružana raketama, isplovila su iz Sevastopolja i ušla u vode Sredozemnog mora. Foto: Screenshot Plovila koja pripadaju Crnomorskoj floti, upućena su kao pojačanje grupi ratnih brodova Rusije koji se nalaze u… »

Dvojica mladića povređena u Novom Pazaru: Izbo ih nožem, pa pobegao

Večernje novosti 05.10.2016
Jedan mladić ima teške povrede stomaka dok je drugi zadobio lakše povrede i pušten je na kućno lečenje. Napadač je pobegao na motoru. Dvojica mladića povređena su u sredu posle podne u tuči u Ulici Vuka Karadžića, blizu Gimnazije u Novom… »

Mustafa: Trepča je u vlasništvu Kosova, nema pregovora

B92 05.10.2016
Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je na sednici vlade da je Rudarsko-metalurški kombinat "Trepča" u vlasništvu Kosova i da se o tome ne može pregovarati. Tokom sastanka, vlada je odobrila Nacrt zakona o Trepči, koji je prosleđen Skupštini Kosova… »

SPS očekuje da Dijana Vukomanović vrati mandat

RTV 05.10.2016
BEOGRAD - Statutarna komisija SPS će vrlo brzo doneti odluku u vezi sa disciplinskim postupcima koje se vode protiv četvoro funkcionera, izjavio je danas predsednik te komisije Miljkan Karličić, navodeći da SPS očekuje od svoje bivše funkcionerke… »