Arhiva vesti 07.11.2016

Avion Austrian Airlines neplanirano sleteo u Beograd, kosovski mediji: Došlo je do kvara na motoru

Blic 07.11.2016
Avion kompanije Austrian Airlines OS 769, koji je saobraćao na liniji Beč-Priština, neplanirano je sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla, saopšteno je Tanjugu u Službi za odnose sa javnošću. Avion austrijske avio kompanije sleteio je na… »

Jadranka Joksimović: Aktivna razvojna podrška UN Srbiji

Beta 07.11.2016
Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i prevazilaženje… »

Ekvadorski tužitelj ispitat će Assangea 14. novembra

Al Jazeera 07.11.2016
Ekvador je prihvatio zahtjev švedskih vlasti da pomogne u istrazi, na ispitivanju pomoćnica švedskog tužitelja i policijski inspektor. Švedsko Tužiteljstvo priopćilo je u ponedjeljak da će osnivač WikiLeaksa Julian Assange biti ispitan 14… »

Švajcarski mediji: Evropski džihadizam je rođen u BiH

BK TV 07.11.2016
Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora, imao je uticaja na islamiste u Švajcarskoj, piše švajcarski list "Noje Cirher cajtung", a prenosi avaz.ba. List piše o širokorasprostranjenoj mreži islamista koja vuče korene sa… »

Uhvaćene tri provalnice u kuću u Kisaču

Dnevnik 07.11.2016
Policija je uhvatila četiri osobe, ubrzo pošto su, kako se sumnja, provalile u jednu kuću u Kisaču i ukrale novac. Tri žene iz Nove Crnje, Ruskog Sela i Mola. i jedan Kikinđanin terete se da oduzeli od ukućana 36.000 dinara. Kada su pripadnici… »

Iračka vojska: Stotinu obezglavljenih tijela u grobnici kod Mosula

Al Jazeera 07.11.2016
Od većine tijela u masovnoj grobnici ISIL-a ostale su samo kosti, teško reći da li se radi o civilima ili vojnicima, navodi vojska. U blizini Mosula pronađena je masovna grobnica sa približno 100 obezglavljenih tijela, saopćila je iračka vojska… »

Dijalog Kosova i Srbije stagnira

Beta 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic (Angelika Viets) ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem zašto se to… »

Nemci sagradili minhenski zid viši i od Berlinskog, a razlog je užasavajuć

Blic 07.11.2016
Zid visok skoro četiri metra, čak viši od čuvenog Berlinskog zida simbola Hladnog rata, podignut je u predgrađu Minhena, kako bi se lokalci odvojili od migranata koji treba da se dosele u novoizgrađeni kamp. Lokalno stanovništvo je pokrenulo… »

„Čistoća“: Zimska služba spremna za prvi sneg

Ritam grada Kg 07.11.2016
Mehanizacija i ekipe JKP „Čistoća“ spremni su za predstojeću zimu, potvrđeno je tokom smotre zimske službe koja se obavlja svake godine početkom novembra. Ovo preduzeće raspolaže sa, za sada, dovoljnom količinom soli i rizle, a završen je… »

Konstituiran novi saziv Skupštine Crne Gore

Al Jazeera 07.11.2016
Konstitutivna sjednica održana je na Cetinju bez prisustva zastupnika opozicije. Novi saziv Skupštine Crne Gore konstituiran je u ponedjeljak na Cetinju. Zastupnici su verificirali mandate, ali nisu birali predsjednika i potpredsjednika parlamenta, kako… »