Arhiva vesti 07.11.2016

Avion Austrian Airlines neplanirano sleteo u Beograd, kosovski mediji: Došlo je do kvara na motoru

Blic 07.11.2016
Avion kompanije Austrian Airlines OS 769, koji je saobraćao na liniji Beč-Priština, neplanirano je sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla, saopšteno je Tanjugu u Službi za odnose sa javnošću. Avion austrijske avio kompanije sleteio je na… »

Joksimović: Razvojna podrška UN Srbiji

Danas 07.11.2016
Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa stalnim koordinatorom UN tima u Srbiji Irenom Vojačkovom-Solorano o procesu pristupanja, sprovođenju reformi i budućim pravcima pomoći UN. Ministarka za evropske integracije i Vojačkova-Solorano ukazale su… »

Saslušanje Asanža 14. novembra u ambasadi Ekvadora

Novi magazin 07.11.2016
Švedsko tužilaštvo saopštilo je danas da će osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž biti ispitan 14. novembra u zgradi ambasade Ekvadora u Londonu, čime bi mogla da se okonča dug diplomatski zastoj, prenosi Rojters. Asanž od 2012. godine živi u… »

Švajcarski mediji: Evropski džihadizam je rođen u BiH

Pravda 07.11.2016
Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora, imao je uticaja na islamiste u Švajcarskoj, piše švajcarski list "Noje Cirher cajtung", a prenosi Avaz. List piše o širokorasprostranjenoj mreži islamista koja vuče korene sa Balkana… »

Tri žene i jedan muškarac obili kuću i ukrali 36.000 dinara

Blic 07.11.2016
Tri žene iz Nove Crnje, Ruskog Sela i Mola i jedan Kikinđanin uhapšeni su jer se sumnja da su provalili u kuću i ukrali vlasniku 36.000 dinara. Policija je zaustavila "sitroen" sa osumnjičenima i kod njih pronašla ukradeni novac i obijački alat… »

Mosul: Pronađena masovna grobnica, 100 obezglavljenih tela

Vesti online 07.11.2016
Masovna grobnica u kojoj se nalazi oko 100 tela kojima je odsečena glava pronađena je južno od Mosula, navode iz iračke vojske, javlja AP. Kako navode, tela su pronađena u blizu poljoprivrednog fakulteta u gradu Hamam Al Alil, a većina se toliko… »

Dijalog Kosova i Srbije stagnira

Beta 07.11.2016
Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic (Angelika Viets) ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni. "Ne želim da spekulišem zašto se to… »

I Nemačka zidom na migrante

Novi magazin 07.11.2016
U predgrađu Minhena biće izgrađen zid veći od nekadašnjeg Berlinskog, kako bi se meštani razdvojili od izbeglica, pišu nemački mediji. Kako se navodi, zid u mestu Nojterlah Sud će biti visok četiri metra. Zid će odvojiti stanovnike tog dela… »

"Čistoća" spremna za zimsku sezonu

RT Kragujevac 07.11.2016
U susret zimskoj sezoni, organizovana je smotra mehanizacije koja će biti angažovana na održavanju gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva na području grada Kragujevca. Za taj posao nadležna je kragujevačka "Čistoća"… »

Konstituisan novi saziv crnogorskog parlamenta

RTS 07.11.2016
Bez prisustva opozicionih koalicija i stranaka na Cetinju je konstituisan novi saziv crnogorskog parlamenta. Poslanici nisu birali predsednika i potpredsednika Skupštine, iako je to bilo najavljeno. Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović rekao je da… »