Arhiva vesti 11.11.2016

"Ne pretim ni Dodiku, ni Srpskoj"

Vesti online 11.11.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je Dodiku poručio u četvrtak da mora da se promeni ili će biti promenjen, kaže da on nikome ne preti. Nakon što ga je Dodik upozorio da ne može da preti ni njemu niti Republici Srpskoj… »

Pritvor do 30 dana: Sedmorka iz Prištine osumnjičena za pripremu terorističkih napada na Balkanu

Kurir 11.11.2016
PRIŠTINA - Kosovski sud odredio je danas pritvor do 30 dana sedmorici uhapšenih pod sumnjom da su povezani sa islamskim ekstremistima, kako ne bi pokušali da pobegnu, prenosi AP. Oni su osumnjičeni za veze sa takozvanom Islamskom državom (IS) u… »

EU produžila kontrolu granica

RTV 11.11.2016
BRISEL - Evropska unija (EU) odobrila je danas da se privremena kontrola granica unutar unije produži još tri meseca, kako bi se kontrolisala migrantska kriza, prenosi Rojters. Prošlog meseca Evropska komisija je preporučila Austriji, Danskoj… »

EU: želi produžetak sankcija Rusiji pre Trampove inauguracije

Blic 11.11.2016
Vrh EU želi da produži sankcije Rusiji prije nego što Donald Tramp i zvanično postane američki predsjednik, jer strahuje da bi on mogao da promeni odnos SAD prema Rusiji. Pet neimenovanih evropskih diplomata očekuje odluku o produžetku osnovnih… »

Poplava u Pozorištu "Duško Radović": Nema predstava, pukla cev za vodu

Večernje novosti 11.11.2016
Podzemne prostorije Malog pozorišta "Duško Radović" u Aberdarevoj ulici poplavljene zbog havarije na vodovodnoj cevi. Šteta nije velika, nakvašeni materijal na sušenju. U NOĆI između srede i četvrtka podzemne prostorije Malog pozorišta "Duško… »

Oduzimanje imovine i zbog ubistva učinjenog u razbojništvu

Beta 11.11.2016
Izmenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, o kojima će Skupština Srbije raspravljati na novoj sednici sledeće nedelje, uvedena su nova krivična dela na koja će se on primenjivati. Nova krivična dela su teško… »

Morava krije traktoristu, deveti dan potrage

Novi magazin 11.11.2016
Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Paraćinu Snežana Mitić izjavila je jutros Tanjugu da ni posle osam dana pretrage korita Velike Morave, nije pronađeno telo Zorana Blagojevića, koji je zajedno sa traktorom sa skele kod sela Trešnjevica pao u… »

Turski guverner podlegao povredama nakon napada

Al Jazeera 11.11.2016
Distrikt Derik se nalazi u provinciji Mardin, a pretpostavlja se da je bomba bila ili daljinski aktivirana ili poslana poštom. Guverner turskog distrika Derik Fatih Safiturk, koji je povrijeđen u bombaškom napadu, umro je u bolnici zbog opekotina… »

Protest vlasnika niških trafika

OK radio 11.11.2016
Zbog čak 4 puta povećane cene zakupa lokacije za postavljanje trafika, Udruženje privatnih vlasnika kioska iz Niša protestvovalo je ispred Opštine Medijana, tražeći povlačenje licitacije i sastanak sa predstavnicima Grada, kako bi postigli… »

Brnabić: Nemamo glomaznu, već neefikasnu upravu

RTV 11.11.2016
BEOGRAD - Srbija nema glomaznu, već neefikasnu državnu upravu, izjavila je u intervjuu za "Novi magazin" ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Anu Brnabić. Ona je podsetila da je u poslednje dve godine iz državne uprave i lokalne… »