Arhiva vesti 11.11.2016

Malo im 17 ha, auto-gigant nam gradi drugu fabriku

B92 11.11.2016
Kinesko-francuska kompanija Meita, koja pravi fabriku u Bariču za proizvodnju delova za automobile i motore, kupiće još jednu parcelu od 17 hektara. Kompanija kupuje novu parcelu kako bi u drugoj fazi tog projekta mogla da napravi drugu fabriku… »

Ko je Majk Pens, budući potpredsednik SAD

Blic 11.11.2016
Budući potpredsednik SAD Majk Pens donosi sa sobom političko iskustvo i veze sa republikancima - upravo ono što Donaldu Trampu nedostaje, piše danas Dojče vele. Pens je 12 godina proveo u Predstavničkom domu Kongresa, a od 2013. je guverner… »

Hor iz Srbije na takmičenju u Austriji: Viva Vox peva za veliko finale

Blic 11.11.2016
Prvo polufinale "Die große Chance der Chöre", najgledanijeg šou programa za horove i pevačke sastave, emituje se večeras od 20.15 na Prvom programu Javnog servisa Austrije. Jedan od učesnika je i beogradska senzacija Viva Vox - jedini sastav sa ovih… »

Čanak: Šešelj sa svojim šljamom počeo kampanju

B92 11.11.2016
Lider LSV Nenad Čanak kaže da je "maltretiranjem i vređanjem Majkla Davenporta" u Skupštini, lider SRS Vojislav Šešelj "sa šljamom počeo predsedničku kampanju". Čanak je u pisanoj izjavi ocenio da je Šešelj svojim ponašanjem na predstavljanju… »

Vladimir Tramp: Do juče su bili na rubu nuklearnog rata, a sada hrle u zagrljaj

Blic 11.11.2016
Donald Tramp pobedio je na jučerašnjim izborima u SAD-u, što je oduševilo velik broj njegovih birača i poklonika. No, osim polovine američkih glasača, Trampova pobeda razveselila je i političku vrhušku u Rusiji, koja je u zadnjih nekoliko godina… »

Veće interesovanja za "Kalegzit" posle Trampove pobede

RTV 11.11.2016
LOS ANĐELES - U Kaliforniji je počela kampanja za izlazak te savezne države iz SAD, a pobornici "Kalegzita", vide porast interesovanja za njihovu ideju posle izbora Donalda Trampa za predsednika SAD, prenose američki mediji. Na izborima 8. novembra u… »

Kinezi za 24 sata na internetu potrošili 13 milijardi dolara

Nova ekonomija 11.11.2016
Kupci u Kini potrošili su više od 13 milijardi dolara na internetu, iskoristivši popuste koji se nude na takozvani Dan samaca. Dan samaca je praznik kog su kreirali trgovci da bi privukli samce da se "uteše" kupovinom kao terapijom. Za samo 24 sata… »

Novi problemi za Crnu Goru: Rusi ponovo prete

Vesti online 11.11.2016
Visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije i potpredsednik ruske Dume Sergej Železnjak, u pismu objavljenom na portalu te stranke, poručio je Crnoj Gori da "ne ponavljaju 1948. godinu" i sprovedu odmazdu prema liderima opozicije koji "brane pobedu"… »

CG: Pokrenuta istraga zbog "Balkanske kozačke vojske"

B92 11.11.2016
Crnogorsko pravosuđe pokrenulo je istragu o delovanju "Balkanske kozačke vojske", formirane početkom septembra u Kotoru. Ta grupa broji oko 50 članova zbog provere njihove moguće povezanosti sa osobama, koje se dovode u vezu sa osujećenim… »

Kosovo oplakalo Hilari i lobira u Trampovom timu

Vesti online 11.11.2016
Izbor Donalda Trampa za predsednika SAD najverovatnije ništa neće promeniti kada je u pitanju odnos Srbije i Kosova, iako očekivanja građana Srbije ovih dana idu baš u tom pravcu. Kosovska Mitrovica danas pic.twitter.com/LaHN4KTCcq — Sam_u_raj… »