Arhiva vesti 16.01.2017

LSV: Sve manje vremena da se spreči prodaja zemlje strancima

Novi magazin 16.01.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Vladu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede da što pre izmene Zakon o poljoprivrednom zemljištu i onemoguće prodaju zemlje strancima. "Za svega osam i po meseci, tačnije 1. septembra 2017. godine… »

Prirodnjački centar u Svilajncu privremeno zatvoren

Politika 16.01.2017
U toku je zaštita eksponatfa hemikalijama protiv insekata, a uporedo se radi na novim izložbama koje će biti otvorene na proleće. Svilajnac – Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova ove vrste na Balkanu, od danas je… »

Zgrada u kojoj je Visoki savet sudstva vraćena starim vlasnicima

Politika 16.01.2017
Agencija za restituciju donela je odluku da se zgrada u kojoj se nalazi sedište Visokog saveta sudstva (VSS) u Resavskoj ulici u Beogradu vrati starim vlasnicima, porodici Novaković. Na prvostepeno rešenje o vraćanju ranije konfiskovane imovine… »

Plan Kineza za iracionalno trošenje para za igrače

B92 16.01.2017
Fudbalski savez Kine (CFA) saopštio je da planira niz mera kao odgovor na iracionolno trošenje novca klubova za transfere i plate igrača. "Nove mere će se baviti iracionalnim investicijama klubova, plaćanje visokih obeštećenja i plata igračima… »

Hodžaj: Situacija sa vozom deo agresivne politike Srbije

Beta 16.01.2017
Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je danas da "propagandni voz koji je Srbija pokušala da uvede na Kosovo" nije izolovani slučaj već deo agresivne politike Srbije. Hodžaj je posle sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i… »

Popov: Voz za Kosovsku Mitrovicu deo kampanje za predsedničke izbore

Radio 021 16.01.2017
Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocenio je danas da je očigledno da je organizovanje putovanja voza na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica deo predsedničke kampanje i da je izabran loš momenat za slanje voza na Kosovo. Popov je rekao da… »

Horor U TRAVNIKU: Mladić skočio sa zgrade, samoubistvo najavio preko društvenih mreža

Telegraf 16.01.2017
Pretpostavlja se da je reč o samoubistvu, ali tačne okolnosti događaja se još utvrđuju. Mladić V.B. (20) sa teškim telesnim povredama pronađen je sinoć kraj jedne stambene zgrade u Travniku. Kako je saopšteno iz MUP Srednjo –bosanskog kantona… »

VIDEO: Zatraženo hapšenje potpredsednika Samsunga u Južnoj Koreji

Radio 021 16.01.2017
Južnokorejski tužioci zatražili su hapšenje Li Jae-janga (48), potpredsednika najveće južnokorejske multinacionalne kompanije Samsung zbog davanja mita i umešanosti u korupcijski skandal koji je doveo do opoziva predsednika Park Geun-hje. Li… »

"Jeremić ima dragocene kontakte širom sveta"

B92 16.01.2017
Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je da bi izbor Vuka Jeremića za predsednika Srbije značio kraj samovlašća u Srbiji. Zelenović je rekao da Vuk Jeremić ima "veoma široke i dragocene kontakte među… »

Vučić: Nećete me ubediti da su Gavrilo Princip i voz krivi

Press 16.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je gostujući na televiziji Pink da je Srbija zahvaljujući mudrosti i želji da izbegne sukobe i sačuva mir uspela to da uradi. Foto:B92.net „Dobar deo Srba se ljuti što voz nismo progurali do Kosovske Mitrovice… »