Arhiva vesti 16.01.2017

LSV: Sve manje vremena da se spreči prodaja zemlje strancima

Novi magazin 16.01.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Vladu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede da što pre izmene Zakon o poljoprivrednom zemljištu i onemoguće prodaju zemlje strancima. "Za svega osam i po meseci, tačnije 1. septembra 2017. godine… »

Prirodnjački centar u Svilajncu privremeno zatvoren

Politika 16.01.2017
U toku je zaštita eksponatfa hemikalijama protiv insekata, a uporedo se radi na novim izložbama koje će biti otvorene na proleće. Svilajnac – Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova ove vrste na Balkanu, od danas je… »

Zgrada Visokog saveta sudstva vraćena starim vlasnicima

Blic 16.01.2017
Agencija za restituciju donela je odluku da se zgrada u kojoj se nalazi sedište Visokog saveta sudstva (VSS) u Resavskoj ulici u Beogradu, vrati starim vlasnicima, porodici Novaković. Na prvostepeno rešenje o vraćanju ranije konfiskovane imovine… »

Plan Kineza za iracionalno trošenje para za igrače

B92 16.01.2017
Fudbalski savez Kine (CFA) saopštio je da planira niz mera kao odgovor na iracionolno trošenje novca klubova za transfere i plate igrača. "Nove mere će se baviti iracionalnim investicijama klubova, plaćanje visokih obeštećenja i plata igračima… »

Hodžaj: Situacija sa vozom deo agresivne politike Srbije

Beta 16.01.2017
Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je danas da "propagandni voz koji je Srbija pokušala da uvede na Kosovo" nije izolovani slučaj već deo agresivne politike Srbije. Hodžaj je posle sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte i… »

Popov: Voz za Kosovsku Mitrovicu deo kampanje za predsedničke izbore

Radio 021 16.01.2017
Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocenio je danas da je očigledno da je organizovanje putovanja voza na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica deo predsedničke kampanje i da je izabran loš momenat za slanje voza na Kosovo. Popov je rekao da… »

Najavio samoubistvo na fejsbuku pa skočio sa zgrade: Travnik u šoku zbog smrti dvadesetogodišnjaka

Kurir 16.01.2017
Policiji Srednjobosanskog kantona je u nedelju u 20 sati prijavljeno da se u Ulici Šehida u Travniku nalazi telo nepoznate muške osobe. Reč je o 20-godišnjem V.B. iz Travnika, potvrdio je za Klix.ba PR MUP-a SBK Rusmir Prohan. Po dolasku policije… »

VIDEO: Zatraženo hapšenje potpredsednika Samsunga u Južnoj Koreji

Radio 021 16.01.2017
Južnokorejski tužioci zatražili su hapšenje Li Jae-janga (48), potpredsednika najveće južnokorejske multinacionalne kompanije Samsung zbog davanja mita i umešanosti u korupcijski skandal koji je doveo do opoziva predsednika Park Geun-hje. Li… »

Nebojša Zelenović: Izbor Jeremića kraj samovlašća u Srbiji

Blic 15.01.2017
Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je danas da bi izbor Vuka Jeremića za predsednika Srbije značio kraj samovlašća u Srbiji. Zelenović je rekao da Vuk Jeremić ima "veoma široke i dragocene kontakte među… »

Vučić: Mogli smo voz da proguramo do Kosovske Mitrovice, ali bilo bi mrtvih na sve strane

Večernje novosti 15.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan što je zaustavio voz koji je iz Beograda krenuo ka severnom delu Kosovske Mitrovice i što je tim sačuvan mir. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ponosan što je zaustavio voz koji… »