Arhiva vesti 16.01.2017

Zvezdaš bek jedinog neporaženog tima Evrope

B92 16.01.2017
Porazom Real Madrida u Sevilji 2:1 u nedelju, u Evropi je ostao samo jedan klub bez poraza u tekućoj sezoni u svim takmičenjima – HNK Rijeka. Madriđani su u Andaluziji pali posle serije od 40 mečeva bez poraza, golom crnogorskog reprezentativca… »

Kremlj: Tramp je u pravu, NATO pripada prošlosti

Blic 16.01.2017
Kremlj je saglasan sa stavom novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa da je NATO ostatak prošlosti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "NATO je zaista ostatak prošlosti i mi smo sa tim saglasni. Mi već dugo iznosimo stav o ovoj… »

Frimpong se priključio pripremama Zvezde u Sloveniji: Znam da sam došao u najveći klub na ovim prostorima

Večernje novosti 16.01.2017
Upoznat sam sa ovom ligom i znam sve što je potrebno. Mislim da ću se dobro snaći ovde. Odlikuju me dobri startovi, a takođe sam dobar na lopti - rekao je Abraham. Fudbaler Crvene zvezde Abraham Frimpong priključio se danas saigračima na pripremama… »

Rusija će da pobesni: Američki marinci stigli u Norvešku

Vesti online 16.01.2017
Oko 300 američkih marinaca stiglo je u ponedeljak u Norvešku radi raspoređivanja, prenosi AFP, navodeći da to uznemirava susednu Rusiju u situaciji rastućih tenzija sa Zapadom. Raspoređivanje američkih snaga, koje je rotacionog tipa kako ne bi… »

Pokrenut postupak za izbor predsednika Ustavnog suda Srbije

RTS 16.01.2017
Ustavni sud Srbije pokrenuo je postupak za izbor novog predsednika suda, koji se bira na mandat od tri godine, objavljeno je na sajtu suda. Predsednika Ustavnog suda biraju sudije Ustavnog suda iz svog sastava na predlog najmanje troje sudija… »

DSS i Državotvorni pokret Srbije ujedinjeni uoči izbora: Podrška kandidaturi Aleksandra Popovića

Kurir 16.01.2017
Demokratska stranka Srbije (DSS) i Državotvorni pokret Srbije (DPS) najavili su danas u zajedničkim saopštenju organizaciono povezivanje i podršku predsedničkoj kandidaturi kandidata DSS-a Aleksandra Popovića. "DSS i DPS imaju srodnu politički i… »

Austrijski kancelar izgubio kompas: "Bili smo na Mesecu!"

Pravda 16.01.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern rekao je u na državnoj televiziji ORF da su Austrijanci bili na Mesecu. Kancelar je u emisiji "Preseštunde" na pitanje da li planira da pošalje jednog Austrijanca na Mesec rekao "imali smo Fibeka na mesecu". Međutim… »

Helenik šugar planira širenje poslova u Srbiji

Nova ekonomija 16.01.2017
Kompanija Helenik šugar saopštila je da je njen strateški cilj za 2017. godinu da poveća tržišni udeo u Srbiji sa 25 na 35 odsto. Ova kompanija planira da bude jedan od dva najveća proizvođača šećera na Balkanu. Plan kompanije je da ove godine… »

Bez podrške londona: Britanija s rezervama dočekala ishod konferencije u Parizu

Blic 15.01.2017
Velika Britanija saopštila je danas da ima rezerve prema ishodu mirovne konferencije o Bliskom istoku, koja je danas održana u Parizu, ocenivši da se time rizikuje zauzimanje još tvrđih stavova. Velika Britanija, koja je imala status posmatrača na… »

Roben kao Riberi, ostaje u Bajernu do 2018.

Blic sport 16.01.2017
Holandski fudbaler Arjen Roben produžio je ugovor sa minhenskim Bajernom do 2018. godine i tako krenuo stopama Franka Riberija koji je to uradio pre dva meseca. Foto: Tanjug/AP Arjen Roben Robenu je prethodna saradnja isticala na kraju ove sezone, ali je… »