Arhiva vesti 23.05.2017

Široki Brijeg, zbog ustaških povika, sedam utakmica igra pred praznim tribinama

Večernje novosti 23.05.2017
U odluci Disciplinske komisije FS BiH stoji da je Široki kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice, podsticanja mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača... Fudbalski klub Široki Brijeg kažnjen je novčano s… »

Burna završnica U Makedoniji: Majstoricu košarkaškog finala sude inostrane sudije!

Hot sport 23.05.2017
Odlučujući meč u borbi za šampionsku titulu u Makedoniji, između MZT-a i Karpoša sudiće arbitri iz Turske. Makedonska košarkaška federacija odlučila se na ovakav korak nakon sve učestalijih pritisaka na domaće sudije i žalbi iz redova… »

SAD: Kouts bez odgovora o razgovorima sa Trampom

Blic 23.05.2017
Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Den Kouts nije želeo danas da odgovori na pitanje u Senatu da li je predsednik Donald Tramp tražio od njega da javno demantuje postojanje dokaza o dosluhu Trampove kampanje i Rusije, što je prethodno… »

NATO blokada ugrožava misiju KFOR

B92 23.05.2017
Beč -- Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu upozoravaju predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana da blokada u NATO ugrožava misiju na Kosovu. Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) Otmar Karas istakao je da isključenje Austrije iz programa… »

Ivanišević posetio Prihvatni centar u Kikindi

Blic 23.05.2017
Za brigu o migrantima se ne koriste sredstva iz budžeta, već samo donatorska sredstva i u toku su pregovori sa Evropskom unijom u vezi sa novim grantom pomoći, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Beli u kampanji potrošio 2,5 miliona dinara

Dnevnik 23.05.2017
BEOGRAD: Grupa građana "Beli samo jako" na predsedničku kampanju svog predsedničkog kandidata Ljubiše Preletačevića Belog, potrošila je oko 2,5 miliona dinara, rekao je za Tanjug portparol Belog Mijat Kostić. Kostić je rekao da su Agenciji za… »

CEP: Gde su žene u državnoj upravi Srbije?

Beta 23.05.2017
U Srbiji je na najvišim rukovodećim pozicijama unutar ministarstava zastupljeno 30% žena, iako u celokupnoj javnoj upravi one čine 62%, pokazuje istraživanje koje je sproveo CEP. Prema podacima Evropske komisije u pogledu broja žena na rukovodećim… »

Arijana Grande prekida svetsku turneju

RTV 23.05.2017
LONDON - Američka tinejdž zvezda Arijana Grande, na čijem se koncertu juče u Mančesteru dogodio teroristički napad u kojem je poginulo 22 a ranjeno 59 ljudi, prekinula je svetsku turneju, piše "Indipendent". Portal TMZ prenosi da ona danas neće… »

Skandal u Gospiću: Srbima opljačkali i spalili kuće, a sad im traže da plate uklanjanje ruševina

Blic 23.05.2017
Proterani Srbi iz okoline Gospića moraće sami da plate da sa njihovih imanja budu uklonjene ruševine kuća koje su uništene 1991. godine i iz kojih su pobegli da bi spasli goli život! Oko 300 kuća u istočnom Gospiću, u Obradović varoši, u kojoj… »

Povlačenje kandidatura Srba koji nisu na Srpskoj listi

Blic 23.05.2017
Veliki broj srpskih kandidata za poslanike koji nisu kandidovani ispred Srpske liste odlučio je da povuče svoju kandidaturu na predstojećim izborima za kosovski parlament, prenose srpski portali na Kosovu i Metohiji. Kako pišu portali, kandidaturu su… »