Arhiva vesti 23.05.2017

Sa Rusima protiv terorizma: Najavljena jača saradnja MUP-a i ruskih bezbednjaka

Večernje novosti 23.05.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u razgovoru sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim dobio i podršku i za Zajednicu srpskih opština na KiM. Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša… »

Umro Roger Moore

Al Jazeera 23.05.2017
Britanski glumac koji se proslavio tumačeći ulogu britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda umro je u 89. godini. Britanski glumac Roger Moore, koji je svjetsku slavu stekao igrajući tajnog agenta Jamesa Bonda, umro je danas u dobi od 89 godina, objavila… »

Gašić: Ovo je ponuda koja se ne odbija

Vesti online 23.05.2017
Visoki funkcioner SNS Bratislav Gašić kaže da mu je velika čast što ga je premijer i izabrani predsednik Vučić pozvao da vodi Bezbednosno informativnu agenciju. Kako kaže, to je ponuda koja se ne odbija. - I do sada sam radio sve što je bilo u… »

Nemci opleli po Hrvatima: Falsifikuju istoriju u prilično problematičnom filmu (video)

Pravda 23.05.2017
Ugledni nemački dnevnik "Frankrufter rundšau" objavio je oštru kritiku hrvatskog dokumentarca, u kojoj potvrđuje da je reč o projektu, koji falsifikuje istoriju. Uz podsećanje da je odluka gradskih vlasti da nagradu Grada Zagreba dodeli upravo filmu… »

Pucnjava na žurki maturanata u Nikšiću, ranjen mladić

RTS 23.05.2017
Maturant nikšićke gimnazije je ranjen u pucnjavi koja se dogodila oko ponoći ispred svadbenog salona u Ulici 18. septembar. Na njega je, kako je Vijestima nezvanično rečeno u policiji, pucao takođe maturant gimnazije, i tom prilikom mu nanio… »

Vučić sa delegacijom Bundestaga o evropskom putu i stabilnosti

RTS 23.05.2017
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Bundestaga sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i značaju bilateralnih odnosa sa Nemačkom, kao i o stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Delegaciju… »

Kvalifikacije za rg: Pobede Krajinovića i Krunićeve

Večernje novosti 23.05.2017
Filip posle velike borbe savladao Grota sa 3:6, 7:6 (7:3), 6:2, Aleksandra bolja od Kanađanke Voznijak sa 6:3, 6:1. Dve pobede srpskih predstavnika u kvalifikacijama za Rolan Garos. Filip Krajinović je posle preokreta i velike borbe savladao Sema Grota… »

Vujović: 2016. naša najuspešnija godina

B92 23.05.2017
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je ekonomski cilj Srbije da nastavi da održava makroekonomsku stabilnost i istraje u sprovođenju reformi. Kako je rekao, posebno onih reformi koje se odnose na državna preduzeća i problematične… »

EU: pohvalila Srbiju za privredni rast, dogovorene preporuke

Blic 23.05.2017
Na godišnjem Dijalogu o ekonomskoj politici, održanom danas u Briselu, EU je pohvalila Srbiju za privredni rast i iznela izazove koje treba rešiti u oblasti strukturnih reformi i konkurentnosti, saopštili su Delegacija EU u Srbiji i Ministarstvo… »

Od septembra tri predmeta po novom programu

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Nastava iz tri predmeta - informatike i računarstva, tehnike i tehnologije, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, od naredne školske godine odvijaće se po novim programima, dok će se ostali predmeti po novim programima izučavati od školske… »