Arhiva vesti 23.05.2017

Stefanović i Patrušev o terorizmu, kriminalu i Srbima na Kosovu i Metohiji

Blic 22.05.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim o saradnji dve države u suprotstavljanju terorizmu, organizovanom kriminalu, kao položaju Srba na Kosovu i… »

Preminuo Rodžer Mur u 89. godini života

RTV 23.05.2017
LONDON - Porodica proslavljenog glumca Rodžera Mura, zapamćenog po ulogama Džejmsa Bonda, objavila je na Tviteru da je glumac umro je u 89. godini života, saopštava Rojters. "Teška srca obaveštavamo javnost da je naš voljeni otac preminuo u… »

Gašić: Šef BIA ponuda koja se ne odbija

Beta 23.05.2017
Funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je funkcija šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) ponuda koja se ne odbija i da mu je velika čast što mu je to mesto ponudjeno. "Ukoliko izabrani… »

Nemci napali Hrvate: Sedlarov film o Jasenovcu falsifikuje istoriju (VIDEO)

Telegraf 23.05.2017
Nemački list konstatuje da Sedlar u tom filmu Jasenovac predstavlja ne kao logor, već kao sabirni centar i radni logor i tvrdi da je ''logor smrti'' postao tek nakon 1945. kada su vlalst preuzeli komunisti pod vođstvom Josipa Broza Tita. Nešto više… »

Pucnjava na žurki maturanata u Nikšiću, ranjen mladić

RTS 23.05.2017
Maturant nikšićke gimnazije je ranjen u pucnjavi koja se dogodila oko ponoći ispred svadbenog salona u Ulici 18. septembar. Na njega je, kako je Vijestima nezvanično rečeno u policiji, pucao takođe maturant gimnazije, i tom prilikom mu nanio… »

Vučić sa delegacijom Bundestaga o EU putu i stabilnosti

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa predstavnicima nemačkog Bundestaga sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i značaju bilateralnih odnosa sa Nemačkom, kao i o stabilnosti regiona… »

Kvalifikacije za rg: Pobede Krajinovića i Krunićeve

Večernje novosti 23.05.2017
Filip posle velike borbe savladao Grota sa 3:6, 7:6 (7:3), 6:2, Aleksandra bolja od Kanađanke Voznijak sa 6:3, 6:1. Dve pobede srpskih predstavnika u kvalifikacijama za Rolan Garos. Filip Krajinović je posle preokreta i velike borbe savladao Sema Grota… »

Šest ekonomskih mera koje Srbija treba sprovesti u ovoj godini po preporukama EU

Gde investirati 23.05.2017
Srbija treba da nastavi sa smanjenjem budžetskog deficita, da ubrza reformu državnih preduzeća i unapredi razvoj privatnog sektora boljom kontrolom parafiskalnih troškova, neke su od preporučenih mera koje su Srbija i ministarski savet ekonomije i… »

Nastaviti održanje makroekonomske stabilnosti i reforme

Beta 23.05.2017
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je ekonomski cilj Srbije da nastavi da održava makroekonomsku stabilnost i istraje u sprovodjenju strukturnih reformi, posebno onih koje se odnose na državna preduzeća i problematične kredite… »

Tri predmeta za petake po novom programu

RTS 23.05.2017
Predmeti informatika i računarstvo, tehnika i tehnologija, fizičko i zdravstveno vaspitanje će se od naredne školske godine odvijati po novim programima, dok će se ostali predmeti po novim programima izučavati od školske 2018/2019. godine… »