Arhiva vesti 23.05.2017

Momir ponovo u igri — kandidat DF za predsednika Crne Gore?

Sputnik 23.05.2017
Nekadašnji predsednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta… »

Opasno koškanje: Na kakav je to ispaljeni projektil Severne Koreje, vojska Južne uzvratila vatrom?

Pravda 23.05.2017
Severna Koreja ispalila je neidentifikovani projektil preko granice s Južnom Korejom, a južnokorejska vojska ispalila je pucnje upozorenja u pravcu tog objekta, javljaju agencije. Pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, kažu da vojska Južne… »

NBS opet intervenisala, kurs 122,9711 dinara za evro

Večernje novosti 23.05.2017
Dinar će sutra mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 122,9711 dinara za evro, objavila je NBS, koja je i danas intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 15 miliona evra. Dinar će sutra mirovati prema evru i… »

BG: Pronađen leš muškarca ispod Gazele

B92 23.05.2017
Beograd -- Leš muškarca pronađen je jutros ispod mosta Gazela, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. Kako je preneo Blic, telo još neidentifikovane osobe pronađeno je na novobeogradskoj obali reke Save. Radi se na identifikaciji čoveka.… »

Mančester: 22 osobe poginule u eksploziji, ID preuzela odgovornost

Studio B 23.05.2017
22 osobe osobe su poginule a 59 je povređeno u eksploziji koja se dogodila pred kraj koncerta američke muzičke zvezde Arijane Grande u Mančesteru. Pripadnici Islamske države objavili su na društvanim mrežama video snimak u kojem su preuzeli… »

Inspekcija rada: 15 odsto radnika u obezbeđenju i čišćenju radi na crno

Politika 23.05.2017
U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada obavili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano „na crno”. Kako je saopšteno iz… »

Demonstranti u Venecueli zapalili rodnu kuću Uga Čavesa

Nova ekonomija 23.05.2017
Demonstranti koji više od 50 dana protestuju zahtevajući ostavku predsednika Venecuele Nikolasa Madura zapalili su na zapadu zemlje kuću u kojoj je bivši lider Ugo Čaves proveo detinjstvo, saopštile su lokalne vlasti. Tužilaštvo je saopštilo da… »

Joksimović: Ozbiljan rad na poglavljima 23 i 24

Danas 23.05.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa delegacijom Komiteta za ustavna pitanja Evropskog parlamenta o evropskoj integraciji Srbije, rezultatima procesa, otvaranju poglavlja i funkcionisanju EU, piše u… »

Ambasade SAD i OEBS na Kosovu: Kampanju voditi bez pretnji i zastrašivanja

Novi magazin 23.05.2017
Ambasada SAD u Prištini i Misija OEBS na Kosovu pozvale su kosovske političke stranke i entitete da kampanju za vanredne parlamentarne izbore vode bez političkog zastrašivanja i pretnji. "Pozivamo sve političke lidere da odbace i osude sve oblike… »

Sutra promenljivo oblačno vreme, do 24 stepena

Novi magazin 23.05.2017
U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Ponegde će biti kratkotrajnih nepogoda sa kišom i gradom. Duvaće u većini krajeva slab… »