Arhiva vesti 23.05.2017

Janković: Saradnja samo sa onima koji neće sa Vučićem (VIDEO)

Beta 23.05.2017
Predsednik Pokreta Slobodni gradjani Srbije Saša Janković izjavio je da je spreman na saradnju sa svim partijama opozicije koje dele osnovne civilizacijske i ljudske vrednosti sa tim pokretom i koje se obavežu da neće prikriveno saradjivati sa… »

Tači: Han brine samo o Srbiji

Danas 22.05.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači kritikovao je rukovodstvo EU u Briselu zbog, kako tvrdi, nedostatka vizija, efikasnosti i hrabrosti u politici prema zapadnom Balkanu, a komesaru EU za proširenje Johanesu Hanu zamerio je da brine samo o Srbiji. "Komesar… »

Đurić: Srpska lista na grudobranu nacionalnih interesa

B92 23.05.2017
Srpska lista je dokazala da je jedina politička snaga koja, u koordinaciji sa Vladom Srbije, može čvrsto i efikasno da stane na grudobran srpskih interesa. To je izjavio direktor kancelarije za KiM Marko Đurić. "Svaki glas za one političke… »

Patrijarh osveštava hram u Bajčetini

Danas 23.05.2017
Patrijarh srpski Irinej osveštaće hram Svetog velikomučenika Dimitrija, zadužbinu odlazećeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u njegovom rodnom selu Bajčetini. Patrijarh će, uz sasluženje episkopa šumadijskog Jovana i nekoliko arhijereja… »

Mladić žalbom traži lečenje u Rusiji

Beta 23.05.2017
Odbrana generala Ratka Mladića uložila je žalbu na odluku kojom je Haški tribunal odbio da Mladića pusti na privremenu slobodu radi lečenja u Rusiji. U obimnoj žalbi, koju je Tribunal danas objavio, Mladićevi branioci navode da je raspravno veće… »

Nikolić u sredu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Beta 23.05.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće sutra u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gde će imati sastanke sa tamošnjim zvaničnicima, saopšteno je danas. Kako se navodi, tokom posete Nikolić će prestolonasledniku Abu Dabija… »

"Ako Priština ponovi zahtev za prijem u Unesko, Srbija će biti spremna"

Vesti online 23.05.2017
"Ako Priština odluči da ove godine obnovi zahtev za prijem u Unesko, Srbija je spremna za diplomatsku borbu kako bi takvu pravno, politički, kulturno i moralno neprihvatljivu akciju sprečila", rekao je ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković. On… »

Vlada Srbije imenovala Simonidu Kažić za v.d. direktora Državne lutrije

Nova ekonomija 23.05.2017
Vlada Srbije imenovala je Simonidu Kažić za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Državna lutrija, objavljeno je u Službenom glasniku. Prethodno je Vlada sa tog mesta razrešila Nenada Lazarevića na lični zahtev. Direktor Državne lutrije… »

U Novom Sadu za dva sata palo 52 litra kiše po metru

Studio B 23.05.2017
Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je danas ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje i eventualne štete prouzrokovane velikom količinom padavina. foto Tanjug/Jaroslav Pap Stojković je rekao novinarima da je 12… »

Odložen nastavak suđenja osmorici žandarma

B92 23.05.2017
Beograd -- Suđenje osmorici žandarma koji se terete za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda odloženo je za 2. jun. Andrej Vučić i Predrag Mali napadnuti su tokom Parade ponosa 2014. Suđenje je odloženo jer su dvojica… »