Arhiva vesti 23.05.2017

Janković: Saradnja samo sa onima koji neće sa Vučićem (VIDEO)

Beta 23.05.2017
Predsednik Pokreta Slobodni gradjani Srbije Saša Janković izjavio je da je spreman na saradnju sa svim partijama opozicije koje dele osnovne civilizacijske i ljudske vrednosti sa tim pokretom i koje se obavežu da neće prikriveno saradjivati sa… »

Tači: Han brine samo o Srbiji

Danas 22.05.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači kritikovao je rukovodstvo EU u Briselu zbog, kako tvrdi, nedostatka vizija, efikasnosti i hrabrosti u politici prema zapadnom Balkanu, a komesaru EU za proširenje Johanesu Hanu zamerio je da brine samo o Srbiji. "Komesar… »

Đurić: Srpska lista na grudobranu nacionalnih interesa

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Srpska lista je dokazala da je jedina politička snaga koja, u koordinaciji sa Vladom Srbije, može čvrsto i efikasno da stane na grudobran srpskih nacionalnih interesa, izjavio je danas direktor kancelarije za KiM Marko Đurić. "Svaki glas za… »

Patrijarh osveštava hram u Bajčetini

Danas 23.05.2017
Patrijarh srpski Irinej osveštaće hram Svetog velikomučenika Dimitrija, zadužbinu odlazećeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u njegovom rodnom selu Bajčetini. Patrijarh će, uz sasluženje episkopa šumadijskog Jovana i nekoliko arhijereja… »

Mladić žalbom traži lečenje u Rusiji

Beta 23.05.2017
Odbrana generala Ratka Mladića uložila je žalbu na odluku kojom je Haški tribunal odbio da Mladića pusti na privremenu slobodu radi lečenja u Rusiji. U obimnoj žalbi, koju je Tribunal danas objavio, Mladićevi branioci navode da je raspravno veće… »

Nikolić sutra u Abu Dabiju, dodeljuje i orden

Blic 23.05.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u sredu 24. maja. Tokom posete, predsednik Nikolić uručiće orden Republike Srbije na lenti za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i… »

Tanasković: Ukoliko Priština obnovi zahtev za Unesko, spremni smo

RTS 23.05.2017
Srbija je spremna za diplomatsku borbu ako Priština odluči da ove godine obnovi zahtev za prijem u Unesko, kako bi takvu pravno, politički, kulturno i moralno neprihvatljivu akciju sprečila, kaže ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković… »

Simonida Kažić v.d. direktora Državne lutrije

Novi magazin 23.05.2017
Vlada Srbije imenovala je Simonidu Kažić za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Državna lutrija, objavljeno je u Službenom glasniku. Prethodno je Vlada sa tog mesta razrešila Nenada Lazarevića na lični zahtev. Direktor Državne lutrije… »

U Novom Sadu za dva sata palo 52 litra kiše po metru

Studio B 23.05.2017
Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je danas ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje i eventualne štete prouzrokovane velikom količinom padavina. foto Tanjug/Jaroslav Pap Stojković je rekao novinarima da je 12… »

Suđenje žandarmima za napad na braću Vučića i Malog odloženo za 2. jun

Dnevnik 23.05.2017
BEOGRAD: U Višem sudu u Beogradu je za 2. jun odloženo suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije na Vračaru u… »