Arhiva vesti 11.09.2017

NBS: Skočile devizne rezerve Srbije

Gde investirati 11.09.2017
Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) na kraju avgusta iznosile su oko 10,3 milijardi evra, što je za 329,7 miliona evra više nego u julu saopštila je NBS. Taj iznos deviznih rezervi obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 205 odsto i šest… »

Mihajlović: Nacrt zakona o rodnoj ravopravnosti Ministarstvu rada na doradu

Beta 11.09.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti biti prosledjen Ministarstvu za rad na doradu. Mihajlović je na konferenciji za novinare… »

Rakić: Ušli smo u Vladu Kosova samo zbog Srba

B92 11.09.2017
Beograd -- Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da je Srpska lista odlučila da uđe u Vladu Kosova samo da bi se "institucionalno borila za bolji život Srba na Kosovu". Rakić je za beogradsku Televiziju Pink rekao da će se boriti prvenstveno za… »

Vlada Srbije izdvaja 5,5 miliona evra za pomoć Republici Srpskoj

Radio 021 11.09.2017
Vlada Srbije izdvojila je oko 660 miliona dinara (oko 5,5 miliona evra) jednokratne finansijske pomoći Republici Srpskoj, objavljeno je u novom Službenom glasniku. Kako se navodi u rešenju koje je 7. septembra donela Vlada Srbije, iz tekuće budžetske… »

Delavi: SAD nastavlja da podržava Kosovo kao nezavisno i suvereno

Beta 11.09.2017
Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je danas da SAD nastavljaju da "podržavaju Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu". On je posle sastanka s novim premijerom Kosova Ramušom Haradinajem kazao da Kosovo nema vremena za gubljenje, i da su… »

"Srbija je lansirno polje Rusije za Balkan, Crna Gora 'trojanski konj'"

Vesti online 11.09.2017
Rusija za sada nema jedinstvenu strategiju za Balkan, ali će je verujem imati do kraja godine, a u toku iduće ćemo videti kako ona izgleda, kaže u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, koordinator Centra za evropsku bezbednost u Institutu za… »

Mihajlović: Vlada nije raspravljala o Mladiću

B92 11.09.2017
Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila da se na sednici vlade nije raspravljalo o davanju garancija za puštanje iz Haga Ratka Mladića. Međutim, kako je rekla, potrebno je povesti računa o svim našim građanima u tom sudu… »

Tramp proglasio stanje prirodne katastrofe, Irma razorila Floridu

Vesti online 11.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp odobrio je da se na Floridi proglasi stanje prirodne katastrofe i naložio federalnu pomoć ovoj državi pogođenoj uraganom Irma. To je od predsednika SAD prethodno zatražio guverner Floride Rik Skot. Proglašenje… »

U Interu se zadržao 85 dana, u Palasu još kraće

Mondo 11.09.2017
Holandski menadžer tokom dana će dobiti otkaz u Londonu, a već je poznato ko će ga naslediti. Foto: Martin Rickett/PA via AP Frank De Bur (47) i Kristal Palas, prosto, nisu uspeli. Mladi holandski trener preuzeo je ekipu koja je prošle sezone pod… »

Sindikati i poslodavci za povećanje minimalca, čeka se odluka Vlade

Blic 11.09.2017
Predstavnici reprezentativnih sindikata saglasni su da minimalna cena rada po satu od iduće godine bude povećana sa 130 na 154 dinara, rekao je danas predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković. - Uslov Unije poslodavaca… »