Arhiva vesti 11.09.2017

Devizne rezerve Narodne banke Srbije prošli mesec uvećane za 329,7 miliona evra

Blic 11.09.2017
Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) povećane su u avgustu za 329,7 miliona evra i na kraju meseca su iznosile 10,27 milijardi evra, saopšteno je danas iz NBS. Tim iznosom se obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 205 odsto i šest meseci… »

Mihajlović: Nacrt zakona o rodnoj ravopravnosti Ministarstvu rada na doradu

Novi magazin 11.09.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti biti prosleđen Ministarstvu za rad na doradu. Mihajlović je na konferenciji za novinare… »

Rakić: Srpska lista u Vladi Kosova za bolji život Srba

Beta 11.09.2017
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da je Srpska lista odlučila da udje u Vladu Kosova samo da bi se "institucionalno borila za bolji život Srba na Kosovu". Rakić je za beogradsku Televiziju Pink rekao da će se boriti prvenstveno… »

Za svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti 30 miliona dinara

Novi magazin 11.09.2017
Vlada Srbije je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila nešto više od 30 miliona dinara za organizovanje svečanosti povodom otvaranja rekonstruisane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, objavljeno je u poslednjem Službenom glasniku. Rešenje… »

Prvi sastanak Haradinaja kao premijera sa ambasadorom SAD

Politika 11.09.2017
Priština - Prvi sastanak nakon preuzimanja dužnosti predsednika kosovske vlade, lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je imao sa američkim ambasadorom na Kosovu, Gregom Delavijem. Delavi je nakon sastanka rekao da je kosovskom premijeru… »

Britanski analitičar tvrdi: Rusija pravi strategiju za Balkan, hoće da stvori nove probleme u Evropi, Srbija ključna

Večernje novosti 11.09.2017
Mark Galeoti, koordinator Centra za evropsku bezbednost u Institutu za međunarodne odnose, uveren i da će Rusija i dalje pokušavati da utiču na zbivanja u Crnoj Gori samo suptilnijim metodama, kao i da će nastaviti pritisak na BIH i Makedoniju. PRAG… »

Mihajlović: Vlada nije raspravljala o Mladiću

B92 11.09.2017
Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila da se na sednici vlade nije raspravljalo o davanju garancija za puštanje iz Haga Ratka Mladića. Međutim, kako je rekla, potrebno je povesti računa o svim našim građanima u tom sudu… »

Trump proglasio stanje prirodne katastrofe na Floridi

Al Jazeera 11.09.2017
Uredba će omogućiti građanima da traže sredstva za privremeni smještaj, popravak domova i pokriće drugih gubitaka. Američki predsjednik Donald Trump potpisao je uredbu o proglašenju prirodne katastrofe na Floridi i zatražio federalnu pomoć za tu… »

De Bur posle 77 dana dobio otkaz u Palasu, Milivojević će imati novog menadžera

Blic sport 11.09.2017
Holandski fudbalski trener Frank de Bur otpušten je sa mesta menadžera Kristal Palasa. Foto: Tanjug/AP Frank de Bur De Bur je dobio otkaz posle poraza od Barnlija (1:0), četvrtog iz isto toliko mečeva u Premijer ligi i to bez postignutog gola. On je… »

Sindikati i poslodavci za povećanje minimalca, čeka se odluka Vlade

Beta 11.09.2017
Predstavnici reprezentativnih sindikata saglasni su da minimalna cena rada po satu od iduće godine bude povećana sa 130 na 154 dinara, rekao je danas Beti predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković. "Uslov Unije… »