Arhiva vesti 11.09.2017

Putin se slaže sa slanjem plavih šlemova na istok Ukrajine

Politika 11.09.2017
Moskva - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da podržava raspoređivanje mirovnih snaga UN da štite posmatrače OEBS-a na celom pobunjeničkom istoku Ukrajine, a ne samo na demarkacionoj liniji kako je ranije rečeno. Takvo raspoređivanje snaga… »

Kostić: SANU nije pozvana da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku nacije

Politika 11.09.2017
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je danas da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije koja bi po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebalo da… »

Još dva zakona za bolji položaj nacionalnih manjina

Večernje novosti 11.09.2017
Spremaju se Zakon o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina i Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Ministarstvo državne uprave priprema dva važna zakona u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava - Zakon o zaštiti prava i sloboda… »

Odbijen zahtjev Mandića i Kneževića: Ne vraćaju im pasoše

Slobodna Evropa 11.09.2017
Vijeće sutkinje Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahtjev lidera DF Milana Kneževića i Andrije Mandića, kojima se sudi u grupi optuženih za pokušaj terorističkog napada na dan prošlogodišnjih izbora16. okobra, da im vrate pasoši zbog… »

Rezultati DNK analize pokazali: Nordijski ratnik je bio žena

B92 11.09.2017
Švedski naučnici saopštili su da je testom DNK kostura u jednoj raskošnoj grobnici Vikinga u Švedskoj utvrđeno da su to ostaci žene 30-ih godina. U grobnici su bili mač, drugo oružje, oklop i skeleti konja. Naučnici su rekli da je to prva… »

Redak prizor: Supruga Kim Džong-una se pojavila u javnosti (foto)

Večernje novosti 11.09.2017
Supruga severnokorejskog predsednika Kim Džong-una pojavila se na proslavi u Pjongjangu, organizovanoj povodom testiranja hidrogenske bombe. Supruga severnokorejskog predsednika Kim Džong-una pojavila se na proslavi u Pjongjangu, organizovanoj povodom… »

Šef Delegacije EU: Reforma javne uprave ključne za Srbiju i za pregovore

Beta 11.09.2017
šefom Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je danas izjavio da je reforma javne uprave ključna za Srbiju i za pregovore sa EU. "Reforma javne uprave je veoma složen, ali neophodan proces u Srbiji, kao i u državama članicama EU. Reforma javne uprave ima… »

Veličanje ustaštva: Tompson ponovo "za dom spreman"

Vesti online 11.09.2017
U jeku polemike o upotrebi ustaškog pozdrava "za dom spremni" hrvatski pevač ekstremne desnice Marko Perković Tompson na koncertu ponovo pevao sporne pesme. Naime, kako prenose hrvatski mediji Tompson, koji u na svojim nastupima i pesmama glorifikuje… »

LE: Lokalni biznismen "bukvalno izrešetan" (video)

OK radio 11.09.2017
Leskovac -- Biznismen koji je u nedelju uveče ubijen u Leskovcu je Aleksandar Mikić (33). On je ubijen u klasičnoj sačekuši. Mikić je ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo, u nedelju kasno uveče u Ulici topličkog ustanka, a agenciji Beta je… »

Nemačka štampa: Vučić infiltriran u kosovsku vladu?

Vesti online 11.09.2017
Nemačka štampa, između ostalog, piše o Kosovu i novoj vladi u kojoj će kosovski Srbi imati reč - a u analizama to uglavnom vidi kao način da srpska vlada ostvari svoje interese. Dnevnik "Tagescajtung" piše: "Kako da srpska vlast objasni narodu da… »