Arhiva vesti 11.09.2017

Putin pristao na širi mandat UN na istoku Ukrajine

B92 11.09.2017
Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin podržao je proširenje mandata misije Ujedinjenih nacija koja bi zaštitila posmatrače na istoku Ukrajine, prenosi AFP. Međutim, oni navode da je malo verovatno da će njegov predlog dobiti saglasnost Kijeva… »

Kostić: SANU nije pozvana da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku nacije

Politika 11.09.2017
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je danas da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije koja bi po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebalo da… »

Ružić najavio dva zakona o nacionalnim manjinama

Novi magazin 11.09.2017
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić izjavio je danas u Beogradu da njegovo ministarstvo priprema zakone o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, i o nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Plan je da ta dva zakona… »

Odbijen zahtev Mandića i Kneževića: Ne vraćaju im pasoše

Sputnik 11.09.2017
Sudija je u rešenju obrazložila da i dalje stoje razlozi zbog kojih je sud odredio i produžio meru nadzora. Veće sudije Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahtev lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića da im vrate pasoše zbog službenog… »

Među nordijskim ratnicima bilo je žena

RTS 11.09.2017
Švedski naučnici saopštili su da je testom DNK kostura u jednoj raskošnoj grobnici Vikinga u Švedskoj utvrđeno da su to ostaci žene stare oko trideset godina. U grobnici su bili mač, drugo oružje, oklop i skeleti konja. Naučnici su rekli da je… »

Redak prizor: Supruga Kim Džong-una se pojavila u javnosti (foto)

Večernje novosti 11.09.2017
Supruga severnokorejskog predsednika Kim Džong-una pojavila se na proslavi u Pjongjangu, organizovanoj povodom testiranja hidrogenske bombe. Supruga severnokorejskog predsednika Kim Džong-una pojavila se na proslavi u Pjongjangu, organizovanoj povodom… »

Šef Delegacije EU: Reforma javne uprave ključne za Srbiju i za pregovore

Beta 11.09.2017
šefom Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je danas izjavio da je reforma javne uprave ključna za Srbiju i za pregovore sa EU. "Reforma javne uprave je veoma složen, ali neophodan proces u Srbiji, kao i u državama članicama EU. Reforma javne uprave ima… »

Tompsonu ponovo preti prijava zbog ustaškog pozdrava

Večernje novosti 11.09.2017
Hvatski mediji prenose da bi Tompson ponovo mogao zbog toga da zaradi prekršajnu prijavu. U jeku polemike o upotrebi ustaškog pozdrava "za dom spremni" u hrvatskoj javnosti, omiljeni pevač ekstremne desnice Marko Perković Tompson, koji u na svojim… »

JEZIVA NOĆ U LESKOVCU Nova rafalna paljba odjeknula gradom Samo par sati pre toga zapaljen je automobil u centru ovog grada na…

Jugmedia 11.09.2017
Nakon pogibije kontroverznog biznismena Aleksanda Mikića u Leskovcu pod naletom rafalne paljbe, nova pucnjava uznemirila je stanovnike ovog grada. Policija se još uvek zvanično nije oglasila ni po pitanju prve dve nesreće koje su uznemirile… »

Nemački mediji: Haradinaj će morati da proguta veliku žabu i prizna ZSO

Blic 11.09.2017
Novi kosovski premijer Ramuš Haradinaj moraće pre svega da proguta veliku žabu i prizna zajednicu srpskih opština na Kosovu, koja će, poput Republike Srpske u Bosni i Hercegovini postati država u državi, piše danas nemački dnevnik Tagescajtung, a… »