Arhiva vesti 11.09.2017

Krulj: Srbija je odabrala – na redu je EU

RTS 11.09.2017
Uprkos mnogim testovima lojalnosti koju zahtevaju i SAD i EU, Srbija ostaje čvrsto na putu prema Evropskoj Uniji, piše savetnik u Vladi Srbije i predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj, u autorskom tekstu koji prenosi britanski… »

Upozorenje: Aflatoksin vreba iz kukuruza

Mondo 11.09.2017
V.d. direktorka Uprave za veterinu Srbije, Emina Milakara, rekla je danas da se očekuje da zbog suše ove godine bude povećan sadržaj aflatoksina u kukuruzu. Foto: FOTO TANJUG / DUŠAN ANIČIĆ Ona je na sednici Odbora Skupštne Srbije za poljoprivredu… »

Bosch nastavlja da beleži rast u Srbiji

Kamatica 11.09.2017
Bosch, kao vodeći globalni dobavljač tehnologije i usluga, nastavlja da beleži rast u Srbiji i ostvario je uspeh u prvoj polovini 2017. godine. Kompanija je trenutno na osmom mestu na listi 15 najvećih izvoznika, koju objavljuje Ministarstvo finansija… »

"Posle potpisivanja Briselskih sporazuma, Vučićevo učešće u „Haradinajevoj vladi“ je završni čin izdaje Srba na…

Pravda 11.09.2017
Centralna otadžbinska uprava Srpske radikalne stranke ocenila je da je podrška Srpske liste „vladi Ramuša Haradinaja“ logična posledica „unutrašnjeg dijaloga“ koji je najavio Aleksandar Vučić, a koji je u stvari priprema javnog mnenja za… »

Futsaleri otišli u Češku; Ivančić: Spremni da izborimo EP

Večernje novosti 11.09.2017
Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić kaže da njegova ekipa spremno čeka susrete sa Češkom u baražu za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić kaže da njegova ekipa spremno čeka susrete… »

Gligorov: U budžetu ima para za veće plate i penzije ali ima i problema

SEEbiz 11.09.2017
BEOGRAD - Saradnik Bečkog instituta za medjunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da u budžetu Srbije ima novca za povećanje plata u javnom sektoru i penzija ali da to može izazvati odredjene probleme u državnoj kasi i privredi… »

Sukob u vladi zbog zakona o rodnoj ravnopravnosti

N1 Info 11.09.2017
Da li je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti krovni i sistemski, "BMW" zakon ili tekst koji ima problem u domenu implementacije? Posle dosta spekulacija, izvesno je da tri godine pisanja nisu uzaludne i da nacrt ne ide u proceduru ispočetka, ali je zbog… »

Prekid redovnog saobraćaja vozova u Beogradskom čvoru

Politika 11.09.2017
Zbog pada kontaktne mreže na starom Savskom mostu u 19:30 časova, prekinut je redovan saobraćaj u Beogradskom čvoru što je dovelo do zakašnjenja i poremećaja u saobraćaju vozova, saopštio je „Srbija Voz” a.d. Međunarodni voz iz Bara stoji na… »

Lažni žandarm napao petoricu na Petrovaradinu

B92 11.09.2017
Novi Sad -- Petoricu članova udruženja koje se bavi istraživanjem i očuvanjem Petrovaradinske tvrđave sinoć napao čovek obučen u odelo Žandarmerije, prenosi portal 021. Ekipa je sprovodila jednu u nizu akcija čišćenja podzemlja Tvrđave, kada… »

Alegri: Liga šampiona nije cilj, već san!

Mondo 11.09.2017
"Da biste ostvarili taj san morate da radite mnogo godina i da razvijete određeni vid mentalnog pristupa", smatra trener Juventusa. Foto: Guliver/Getty Images/Giuseppe Bellini Trener fudbalera Juventusa, Masimilijano Alegri, smatra da osvajanje Lige… »