Arhiva vesti 11.09.2017

Krulj: "Srbija je odabrala - na redu je EU"

RTV 11.09.2017
BEOGRAD/LONDON - Uprkos mnogim testovima lojalnosti koju zahtevaju i SAD i EU, Srbija ostaje čvrsto na putu prema Evropskoj Uniji, piše savetnik u Vladi Srbije i predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj, u autorskom tekstu koji… »

Zbog suše se očekuje više aflatoskina u kukuruzu

N1 Info 11.09.2017
Vršilac dužnosti direktora Uprave za veterinu Srbije Emina Milakara rekla je danas da se očekuje da zbog suše ove godine bude povećan sadržaj aflatoksina u kukuruzu. Ona je na sednici Odbora Skupštne Srbije za poljoprivredu gde se raspravljalo… »

Boš: U Srbiju uložili 52 miliona evra

RTV 11.09.2017
PEĆINCI - Kompanija Boš je do sada uložila na tržište Srbije više od 52 miliona evra, od čega samo u 2016. godini oko 10 miliona evra, izjavila je danas generalna direktorka Boša u Srbiji Jovanka Jovanović. Jovanović je, u razgovoru s novinarima… »

"Posle potpisivanja Briselskih sporazuma, Vučićevo učešće u „Haradinajevoj vladi“ je završni čin izdaje Srba na…

Pravda 11.09.2017
Centralna otadžbinska uprava Srpske radikalne stranke ocenila je da je podrška Srpske liste „vladi Ramuša Haradinaja“ logična posledica „unutrašnjeg dijaloga“ koji je najavio Aleksandar Vučić, a koji je u stvari priprema javnog mnenja za… »

Futsal: Srbija otišla u Češku na baraš za EP u Sloveniji

Hot sport 11.09.2017
Naši futsaleri su otišli danas u Češku kako bi odigrali baraž utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo. Sutra će u Homutovu biti odigran prvi baraž duel koji će odlučiti učesnike Evropskog prvenstva. U Sloveniji će se od 30. januara do 10… »

Gligorov: U budžetu ima para za veće plate i penzije ali ima i problema

Beta 11.09.2017
Saradnik Bečkog instituta za medjunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da u budžetu Srbije ima novca za povećanje plata u javnom sektoru i penzija ali da to može izazvati odredjene probleme u državnoj kasi i privredi. "Povećanje… »

Zorana Mihajlović gošća Pressinga u utorak

N1 Info 11.09.2017
Šta je sporno u predlogu zakona o rodnoj ravnopravnosti? Ima li unutar vlade nesuglasica povodom ovog zakona? Mogu li samo zakoni da poboljšaju poziciju žena u Srbiji? Da li je Srbija zemlja autoputeva ili zemlja obilaznica? Zbog čega je teže… »

Prekid redovnog saobraćaja vozova u Beogradskom čvoru

Politika 11.09.2017
Zbog pada kontaktne mreže na starom Savskom mostu u 19:30 časova, prekinut je redovan saobraćaj u Beogradskom čvoru što je dovelo do zakašnjenja i poremećaja u saobraćaju vozova, saopštio je „Srbija Voz” a.d. Međunarodni voz iz Bara stoji na… »

"Lezite na pod ili ću: Pucati..." Beskućnik u uniformi žandarmerije napao aktiviste "Urbane gerile"

Blic 11.09.2017
Beskućnik R.M. koji je na sebi imao uniformu žandarmerije sinoć je oko 21 sat, nožem nasrnuo na članove "Urbanih gerila ratnika iz podzemlja" (UGRIP) na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ekipa je organizovala jednu u nizu akcija čišćenja podzemlja… »

Alegri: Osvajanje LŠ nije cilj, to je san

Beta 11.09.2017
Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da osvajanje Lige šampiona za njegov tim nije cilj, već san. "Poslednje tri godine su bile fantastične, dva puta smo bili u finalu Lige šampiona. Prvo finale je bilo poprilično… »