Arhiva vesti 11.08.2018

SB UN pozvao na istragu o napadu na autobus s decom u Jemenu

N1 Info 11.08.2018
Savet bezbednosti UN pozvao je na "verodostojnu istragu" o napadu u Jemenu, pripisanom koaliciji predvođenoj Saudijskom Arabijom, u kojem je stradalo 29 dece. Britanska ambasadorka UN Karen Pirs, čija zemlja predsedava Savetom bezbednosti UN, izrazila… »

Superliga Srbije: Vojvodina remizirala u Šapcu protiv Mačve (0:0)

Dnevnik 11.08.2018
Fudbaleri Vojvodine i dalje su bez pobede nakon četiri odigrana kola u Superligi Srbije. Oni su večeras u Šapcu igrali protiv Mačve bez golova. Kraj utakmice. 86`Arsić je šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta otišla preko prečke. 85`Babić je… »

U operacijama Revolucionarne garde u Iranu ubijeno 10 ekstremista

Politika 11.08.2018
TEHERAN - Iranska Revolucionarna garda saopštila je danas da je u bezbednosnoj operaciji na severozapadu zemlje, u blizini granice sa Irakom, ubijeno 10 ekstremista, javila je danas agencija IRNA. Revolucionarna garda je u saopštenju navela da je… »

Marija Kiri prva na listi "100 žena koje su promenile svet"

RTV 11.08.2018
LONDON - Čuvena naučnica poljsko-francuskog porekla Marija Kiri proglašena je u anketi BBC-a za najuticajniju na listi sto žena koje su promenile svet. Tako su odlučili čitaoci BBC-ovog časopisa Histori, koji su Mariju Kiri svrstali na prvo mesto… »

U poslednjem minutu NASA odložila lansiranje rakete ka Suncu

Blic 11.08.2018
Zbog tehničkog problema u poslednjem minutu pred poletanje, NASA je odložila lansiranje solarne sonde "Parker" prema Suncu. Lansiranje sonde obustavljeno je 55 sekundi pre planiranog vremena, prenosi AP. Ova raketa trebalo je da bude prva svemirska… »

Počeo „Hils ap“ – očekuje vas dobra muzika i vožnja helikopterom

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Zlatibor – I dok u Guči grme trube, na Zlatiboru se čuju nešto drugačiji zvuci, jer je na ovoj srpskoj planini počeo peti „Hils ap“ festival. Urbana muzika, rege, rok i rep zvuci ono su što se može čuti sa brda iznad Čajetine. „Ove godine… »

Dečiji dodatak preko granice

Danas 11.08.2018
Nemačka isplaćuje dečji dodatak za 270.000 dece koja žive u drugim evropskim državama. Na to su posebno kivni u Duizburgu gde, kako se tvrdi, Rumuni i Bugari organizovano dolaze kako bi od Nemačke izvukli dečiji dodatak. Nemačka država svake… »

Obrazovan Savet Mreže ustanova kulture

iKragujevac 11.08.2018
Gradsko veće na sednici održanoj 10. avgusta obrazovalo je Savet Mreže ustanova kulture na teritoriji grada Kragujevca, kojim će predsedavati Miljan Bjeletić član Gradskog veća za kulturu. Pored predsednika i zamenika predsednika, članovi Saveta… »

Olakšice za početnike u poslovanju od 1. oktobra

Glas Zapadne Srbije 11.08.2018
Poreske olakšice za početnike u poslovanju primenjivaće se od 1. oktobra ove godine, rečeno je u Ministarstvu finansija. Prema izmenama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje koje su usvojene u decembru… »

Turska krivi Zapad: Lira kao bomba

Večernje novosti 10.08.2018
Veliki problemi turske nacionalne valute. STRMOGLAV turske lire doveo je ovu valutu na istorijski minimum prema dolaru. Od početka godine, turska moneta izgubila je trećinu svoje vrednosti u odnosu na američku. Evropska centralna banka zabrinuta je… »