Arhiva vesti 30.01.2019

"Radoičić bi mogao da se preda i postane zaštićeni svedok"

Vesti online 30.01.2019
Predsednica Evropskog pokreta KiM Rada Trajković kaže za RTV KiM da postoje indicije da će se Milan Radoičić predati kosovskim vlastima. Kako je navela, na to ukazuju iznenadni dolazak direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića na sever Kosmeta i… »

Makedonska vlada usvojila plan primene Sporazuma iz Prespe

B92 30.01.2019
Skoplje -- Vlada Makedonije usvojila plan primene Sporazuma iz Prespe. Prema tom planu, između ostalog, državne institucije i preduzeća trebalo bi da promene table sa imenom države na graničnim prelazima, diplomatskim predstavništivma i ulazima u… »

NBS: Većina od 11 banaka smanjila trgovcima provizije na platne kartice

Nova ekonomija 30.01.2019
Većina od 11 banaka koje se bave prihvatanjem platnih kartica na prodajnim mestima širom Srbije smanjila je provizije trgovcima. Banke su provizije, kako se navodi u saopštenju Narodne banke Srbije, smanjile u periodu od 17. do 31. decembra 2018… »

DJB: Nastavljamo bojkot besmislenih recitacija amandmana SNS i glasanja na zvonce

Danas 30.01.2019
Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da će u Skupštini Srbije nastaviti da bojkotuje „besmislene recitacije amandmana Srpske napredne stranke i sramno glasanje na zvonce“, bez obzira da li će ih ostale poslaničke grupe podržati u tome… »

Parlament Makedonije izglasao poverenje Dimitrovu

Novi magazin 30.01.2019
Parlament Makedonije nije prihvatio interpelaciju protiv ministra spoljnih poslova Nikole Dimitrova koju je podnela najveća opoziciona partija VMRO DPMNE. Za izglasavanje nepoverenja Dimitrovu glasalo je u utorak uveče 20 poslanika VMRO DPMNE, dok je… »

Doktor u SAD napade besa kod četvorogodišnjaka leči kolačima od kanabisa

BBC News 30.01.2019
Doktor u Kaliforniji se bori za sačuva licencu za rad nakon što je prepisao marihuanu za tretiranje napada besa. Doktor iz Kalifornije se bori da sačuva licencu za rad nakon što je četvorogodišnjaku prepisao kolače od kanabisa. Doktor Vilijam… »

Prištinski analitičar Mehmeti prognozira: Takse padaju u narednih 7 dana! Haradinaj se našao između dve vatre, nema više…

Kurir 30.01.2019
PRIŠTINA - Politički analitičar Faton Mehmeti očekuje ukidanje nametnutih taksi na robu iz Srbije i BiH u narednih nedelju dana, nakon što se premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, našao između "dve vatre" - ili ukidanje… »

Crna Gora: Bez kažnjavanja za neustajanje na himnu

Sputnik 30.01.2019
Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti. U njima su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na himnu. Naime, pomenutim zakonom su predviđene novčane kazne za nepoštovanje… »

Muškarac (70) udario glavom u saobraćajni znak, preminuo u hitnoj pomoći

Morava info 30.01.2019
IVANJICA – Sedamdesetogodišnji Ivanjičanin smrtno je stradao večeras oko 20 sati u naselju Vidik, kada se sapleo o rešetku šahte, a potom udario glavom o saobraćajni znak, prenosi agencija RINA. Čovek je preminuo u Hitnoj pomoći gde su pokušali… »

Srbi u Čikagu i ekstremna hladnoća: „Kao na Igmanu, ko ovo preživi..."

BBC News 30.01.2019
Temperatura u Čikagu, poznatom po brojnoj srpskoj dijaspori, ide i do -33 stepena. Kako izgleda život na toj temperaturi i kako je Srbi podnose? Temperatura u Čikagu ide i do -33 stepena Celzijusa, a vetar nimalo ne pomaže, zbog čega je osećaj kao… »