Arhiva vesti 30.01.2019

Rada Trajković: Postoje indicije da će Radoičić da se preda

Danas 30.01.2019
"Mogao bi da bude čak i zaštićeni svedok, a može i da objasni stvar" Reagujući na vest da je Milan Radoičić angažovao advokata Živojina Jokanovića, Rada Trajković veruje da bi, ukoliko odluči da se preda, on mogao da bude zaštićeni svedok u… »

Makedonska vlada usvojila plan primene Sporazuma iz Prespe

B92 30.01.2019
Skoplje -- Vlada Makedonije usvojila plan primene Sporazuma iz Prespe. Prema tom planu, između ostalog, državne institucije i preduzeća trebalo bi da promene table sa imenom države na graničnim prelazima, diplomatskim predstavništivma i ulazima u… »

Banke snizile provizije trgovcima za plaćanja karticama

Politika 30.01.2019
Većina od 11 banaka koje se bave prihvatanjem platnih kartica na prodajnim mestima širom Srbije smanjila je provizije trgovcima u periodu od 17. do 31. decembra 2018. godine, neke čak i za 0,5 procentnih poena, objavila je Narodne banke Srbije. Zakon o… »

DJB: Nastavljamo bojkot besmislenih recitacija amandmana SNS i glasanja na zvonce

Beta 30.01.2019
Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da će u Skupštini Srbije nastaviti da bojkotuje "besmislene recitacije amandmana Srpske napredne stranke i sramno glasanje na zvonce", bez obzira da li će ih ostale poslaničke grupe podržati u tome… »

Sobranje podržalo Dimitrova: Makedonski poslanici izglasali poverenje šefu diplomatije

Kurir 30.01.2019
Makedonska skupština izglasala je poverenje ministru spoljnih poslova te zemlje Nikoli Dimitrovu sa 59 glasova "za" naspram 20 glasova "protiv". Glasanje o poverenju koje je održano u utorak, zatražila je najveća opoziciona stranka VMRO-DPMNE… »

Doktor lečio decu kanabisom, bori se za licencu

Vesti online 30.01.2019
Doktor u Kaliforniji se bori za sačuva licencu za rad nakon što je prepisao marihuanu za tretiranje napada besa. Doktor iz Kalifornije se bori da sačuva licencu za rad nakon što je četvorogodišnjaku prepisao kolače od kanabisa. Doktor Vilijam… »

Haradinaj između dve vatre- ili ukidanje taksi ili izbori

B92 30.01.2019
Priština -- Pollitički analitičar Faton Mehmeti očekuje ukidanje nametnutih taksi na robu iz Srbije i BiH u narednih nedelju dana. Prema njegovim rečima, kosovski premijer Ramuš Haradinaj našao se između "dve vatre" - ili ukidaje taksi ili će… »

Crna Gora: Bez kažnjavanja za neustajanje na himnu

Sputnik 30.01.2019
Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti. U njima su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na himnu. Naime, pomenutim zakonom su predviđene novčane kazne za nepoštovanje… »

Ivanjičanin udario glavom u saobraćajni znak, izgubio život na licu mesta

RINA 30.01.2019
Ivanjica/RINA/ - Sedamdesetogodišnji Ivanjičanin smrtno je stradao večeras oko 20:00 časova u naselju Vidik, kada se sapleo o rešetku šahte a potom udario glavom o saobraćajni znak. On je preminuo u Hitnoj pomoći gde su pokušali da mu spasu… »

Srbi u Čikagu i ekstremna hladnoća: Kao na Igmanu, ko ovo preživi...

Radio 021 30.01.2019
Temperatura u Čikagu, poznatom po brojnoj srpskoj dijaspori, ide i do -33 stepena. Kako izgleda život na toj temperaturi i kako je Srbi podnose? Getty Images Temperatura će u Čikagu dostići i do -50, upozoravaju meteorolozi Temperatura u Čikagu ide… »