Arhiva vesti 30.01.2019

Jerkov izabrana za predsednicu Komiteta za ljudska prava

B92 30.01.2019
Beograd -- Poslanica DS u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izabrana za predsednicu Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji. Reč je o jednoj od najstarijih međunarodnih organizacija u svetu koja okuplja 178 parlamenata iz celog… »

Sudar na pružnom prelazu kod Čačka

RTS 30.01.2019
Putnički automobil "fijat punto" naleteo je na lokomotivu teretnog voza u selu Vapa kod Čačka. Meštanin koji je upravljao vozilom nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta na vozilu. Do sudara je došlo na obeleženom pružnom prelazu. Voz… »

Zimonjić: Favoriti smo, ali to treba pokazati na terenu

Večernje novosti 30.01.2019
Selektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić rekao je danas da je njegova ekipa favorit u kvalfikacijama za Dejvis kup protiv Uzbekistana, ali da to treba da dokaže na terenu. Selektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić rekao je danas da je njegova ekipa… »

Rusija rekla svoje: Branićemo naše interese u Venecueli svim sredstvima! Gvaido, pregovaraj s Madurom!

Kurir 30.01.2019
MOSKVA - Rusija će braniti svoje interese u Venecueli u okviru međunarodnog prava koristeći "sve raspoložive mehanizme", izjavio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina. Rusija je prethodnih godina održavala bliske veze sa… »

Do vozačkih dozvola od juna elektronskim putem

Radio 021 30.01.2019
Do juna će biti omogućeno izdavanje i produžetak vozačkih dozvola elektronskim putem, a građanima će te isprave stizati na kućnu adresu, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je rekao da će tako građanima biti… »

Đorđević: Smanjen broj mladih koji su nezaposleni

N1 Info 30.01.2019
Broj nezaposlenih do 30 godina starosti smanjen je za 20,6 odsto u poslednjih godinu dana, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. "Smanjilo se i učešće mladih u ukupnom broju registrovanih… »

Haradinaj: Rekli su nam dajte Srbiji malo teritorije i priznaće vas

Pravda 30.01.2019
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ponovio je da je spreman na ukidanje nametnutih taksi Srbiji pod uslovom "uzajamnog priznanja", ali da sada razume da priznanje kosovske nezavisnosti nije moguće dobiti bez odricanja dela… »

U Srbiji u 2018. prodato 30.731 novih vozila, Škoda i dalje broj jedan

SEEbiz 30.01.2019
BEOGRAD - U Srbiji je u 2018. godini prodato 30. 731 novih automobila, što je rast od oko sedam-osam procenata u odnosu na proteklu godinu, kažu u Srpskoj asocijaciji uvoznika vozila i delova uz ocenu da tržište automobila u Srbiji raste zbog boljih… »

Jovanović: Vlast neće ni početi metro

Danas 30.01.2019
Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da aktulena vlast neće ni početi radove na metrou. Da je tek u utorak raspisan tender za izradu plana generalne regulacije za prvu fazu… »

Hemofarm: Radnica nastradala uprkos najvišim standaradima zaštite na radu

Novi magazin 30.01.2019
Hemofarm je danas saopštio da je radnica te kompanije u fabrici u Šapcu Zorica Dostanić-Ilić poginula u fabričkom krugu uprkos najvišim standardima zaštite na radu i obezbeđenju objekta i izrazila duboko žaljenje zbog te tragedije. "Zvanična… »