Arhiva vesti 30.01.2019

Kuburović sa Elijasom o arhivi Haškog tribunala

Blic 30.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovala je danas sa sekretarom Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (naslednik Haškog tribunala) Olufemijem Elijasom o formiranju Informacionog centra u Beogradu, koji bi omogućio pristup arhivi… »

Brnabić: Ponašanje Prištine će se obiti o glavu Albancima na KiM

Blic 29.01.2019
Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras da Priština, za razliku od Beograda, vodi politiku konfrontacije i insistiranja na barijerama i sukobima, i dodala da veruje da će se takvo ponašanje prvo obiti o glavu Albancima na KiM i da neće proći bez… »

Članovi Predsjedništva BiH u Briselu se sastali s Tuskom

Al Jazeera 30.01.2019
Susretu Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića s predsjednikom Evropskog vijeća prethodio je radni doručak s Johannesom Hahnom. Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom posjete Briselu u srijedu su se sastali s… »

Švercer mesa i krema bežao od policije

Sandžak haber 30.01.2019
Novopazarska policija uhapsila je S.M. (37) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, saopštila je danas Policijska uprava. U saopštenju se navodi da su policajci… »

Nemački sudija Fluge besan: Iz žalbenog postupka isključeni Meron i Ađijus! Karadžić i Mladić sada mogu biti…

Kurir 30.01.2019
Sudija Žan-Klod Antoneti priprema oslobađajuću presudu ili značajno blažu od prvostepene za Radovana Karadžića i Ratka Mladića, rekao je Kristof Fluge, bivši sudija haškog tribunala i Međunarodnog rezidualnog mehanizma. Splitska Slobodna… »

SPS nije za vanredne izbore, ali ako budu raspisani dočekaće ih spremni

Telegraf 30.01.2019
Socijalisti za redovne izbore kako bi vlada u punom mandatu mogla da pokaže, a potom i ostvari programe i ciljeve i radi isključivo u interesu građana -izjavio je zamenik šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović. Zamenik… »

Đurić: U Kosovskoj Mitrovici nema mesta za podele, SZS da zaobiđe taj grad

Danas 30.01.2019
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Kosovska Mitrovica nije mesto za podele i poručio liderima Saveza za Srbiju (SZS), koje je nazvao „političkim profiterima i manipulantima“, da zaobiđu taj grad… »

Dačić o pismu haradinaja: Ako je tako, zašto ih nema u UN?

Večernje novosti 30.01.2019
Haradinaj u pismu premijerima u svetu "objasnio" da Kosovo pregovara kao suverena država, Dačić pita. SVESNO zanemarujući činjenicu da su na Kosmetu prisutne i da deluju tri međunarodne misije - Unmik, Kfor i Euleks, premijer privremenih institucija… »

Marko Jakšić: Svako ko dođe je organizator šetnje

Danas 30.01.2019
Građanski protest "Jedan od pet miliona" u subotu i u Kosovskoj Mitrovici Ideja o protestnoj šetnji „Jedan od pet miliona“ u Kosovskoj Mitrovici je nastala spontano, na Tviteru, u komunikaciji između četvoro stanovnika ovog grada. Iza nje ne stoji… »

Vremeplov: Ubijen Gandi

RTV 30.01.2019
NOVI SAD - Na današnji dan 1948. godine Ubijen je indijski državnik Mohandas Karamčand Gandi, nazvan "Mahatma" (velika duša), vođa pokreta za nezavisnost Indije, pola godine posle sticanja nezavisnosti zemlje, za koju se borio čitavog života. U Nju… »