Arhiva vesti 28.03.2019

Troje članova francuske vlade podnijelo ostavke

Al Jazeera 28.03.2019
Ostavku je podnijela i ministrica za evropske poslove, koja će voditi kampanju Macronove stranke na europskim izborima. Predsjednik Francuske Emmanuel Macron izjavio je u srijedu kako je troje članova francuske vlade podnijelo ostavke, uključujući… »

Bangladeš: Žena sa dve materice rodila blizance mesec dana posle prvog porođaja

B92 28.03.2019
Doktori iz Bangladeša izveli su carski rez na pacijentkinji, nakon što su otkrili da u drugoj materici nosi blizance. Žena iz Bangladeša rodila je blizance mesec dana nakon što je donela na svet dečaka, izjavila je njena doktorka za BBC. Arifa… »

Incident na barskoj pruzi: Železničko vozilo naletelo na drumsko

B92 28.03.2019
Železničko vozilo koje koriste građevinski radnici naletelo je na drumsko vozilo, na delu barske pruge između stanica Slovac i Lajković, povređenih nema. Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, udes se dogodio jutros u 8.05. Drumsko… »

Tači i komandant KFOR-a ocenili da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra

Danas 28.03.2019
Tokom današnjeg sastanak na kojem se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu predsednik Kosova, Hašim Tači i komandant KFOR-a, Lorenco D Adario, ocenili su da je situacija na Kosovu dobra, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova. „KFOR je… »

FOTO: Novosadski poštari potpuno obustavili rad, dostavljaju se samo penzije

Radio 021 28.03.2019
Novosadski poštari potpuno su obustavili rad, dok su šalteri pošta jutros bili u jednočasovnom štrajku, saznaje 021. Poštari prvenstveno u Beogradu, a od juče i u drugim većim gradovima poput Novog Sada i Niša, odlučili su da obustavom rada… »

Dinar sutra miruje, kurs 117,9720

Dnevnik 28.03.2019
BEOGRAD: Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs iznosiće 117,9720 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je intervenisala kupovinom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom… »

LSV protiv odluke suda o presudi Mirajni Marković

RTV 28.03.2019
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da se oštro protivi stvaranju atmosfere u kojoj se ravnodušno prihvata odluka Apelacionog suda u Beogradu da poništi presudu kojom je Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana… »

Oštre kritike na račun SAD u Savetu bezbednosti zbog priznanja Golana kao izraelskog

Novi magazin 28.03.2019
SAD našle su se sinoć na udaru oštrih kritika 14 drugih zemalja članica Saveta bezbednosti UN zbog svoje odluke da priznaju suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni što predstavlja kršenje rezolucija saveta. Govornik za govornikom je na otvorenom… »

Vulin: 1999. godine ubijeno međunarodno pravo, ali se Srbija uspravila i oporavila

Novi magazin 28.03.2019
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bombardovanjem Srbije 1999. ubijeno međunarodno pravo, da se Srbija uspravila i oporavila, dok međunarodno pravo nije. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je na… »

Jovanović: Izabran sam za Komšićevog savetnika jer bolje od drugih razumem pitanje BiH

Beta 28.03.2019
Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je imenovan za savetnika hrvatskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željka Komšića zato što bolje od drugih razume da pitanje BiH može da se reši… »