Arhiva vesti 28.03.2019

Ostavke u Vladi Francuske: Ide i ministarka za Brexit

Mondo 28.03.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je troje članova njegove vlade podnelo ostavke, uključujući i ministarku za evropska pitanja Natali Loazo. Foto: Beta/Gonzalo Fuentes/ Pool Photo via AP Pored nje, ostavke su dali portparol vlade… »

Bangladeš: Žena sa dve materice rodila blizance mesec dana posle prvog porođaja

Danas 28.03.2019
Žena iz Bangladeša rodila je blizance mesec dana nakon što je donela na svet dečaka, izjavila je njena doktorka za BBC. Arifa Sultana, koja ima 20 godina, porodila se krajem februara, a 26 dana kasnije odvedena je u drugu bolnicu pošto je osetila… »

Novi incident na putnom prelazu, ovog puta se zna pravi krivac: Železničko vozilo naletelo na drumsko

Telegraf 28.03.2019
Drumsko vozilo je kragujevačkih registarskih oznaka: KG 011-RB. Železničko vozilo, koje koriste radnici građevinske delatnosti (drezina) naletelo je jutros na drumsko vozilo na putnom prelazu između železničkih stanica Slovac i Lajkovac… »

Tači i komandant KFOR-a ocenili da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra

Beta 28.03.2019
Tokom današnjeg sastanak na kojem se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu predsednik Kosova, Hašim Tači i komandant KFOR-a, Lorenco D Adario, ocenili su da je situacija na Kosovu dobra, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova. „KFOR je… »

Novosadski poštari potpuno obustavili rad

Novi magazin 28.03.2019
Novosadski poštari potpuno su danas obustavili rad, dok su šalteri u poštama jutros bili u jednočasovnom štrajku, javio je portal Radija 021. Obustava rada je, kako su naveli "odgovor na nezainteresovanost Vlade Srbije da ih sasluša". Poverenik… »

Dinar i danas miruje: Evro danas 117,99 po srednjem kursu

Kurir 28.03.2019
BEOGRAD - Dinar je ostao stabilan prema evru i zvanični srednji kurs iznosi danas 117,9998 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na sredu, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru jači na mesečnom nivou i u odnosu na početak… »

LSV protiv odluke suda o presudi Mirajni Marković

RTV 28.03.2019
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da se oštro protivi stvaranju atmosfere u kojoj se ravnodušno prihvata odluka Apelacionog suda u Beogradu da poništi presudu kojom je Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana… »

Rasprava u UN: SAD na udaru kritika zbog Golana

B92 28.03.2019
Njujork -- SAD su se našle na udaru oštrih kritika 14 drugih zemalja članica Saveta bezbednosti UN zbog odluke da priznaju izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni. Kako navode, to predstavlja kršenje rezolucija najvišeg izvršnog tela svetske… »

Vulin: Pokušali da ubiju Srbiju, a ubili međunarodno pravo

Dnevnik 28.03.2019
BEOGRAD: „Te 1999. godine pokušali su da ubiju Srbiju, ali ubili su međunarodno pravo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, na otvaranju okruglog stola "NATO agresija - uzroci i posledice", koji je počeo danas u Domu Garde na Topčideru… »

Čedomir Jovanović postao savetnik Željka Komšića

Politika 28.03.2019
Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović imenovan je za savetnika člana Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željka Komšića. Kako se navodi u saopštenju LDP-a, Jovanović će taj posao obavljati bez naknade, prenela je… »