Arhiva vesti 07.03.2016

Susret od kog strepi svet, šta će biti sa evrom?

Pravda 07.03.2016
Evropska centralna banka (ECB) mogla bi ove nedelje da donese odluke koje bi mogle da dovedu do velike promene kursa evra i odnosu na većinu ostalih valuta u svetu. To su u analizi upozorili stručnjaci Admiral Marketsa, navodeći da se u četvrtak… »

SNP Naši neće sa radikalima jer je Šešelj „suviše mek“ prema Vučiću!

Pravda 07.03.2016
Srpski narodni pokret Naši odlučio je da ne prihvati poziv Vojislava Šešelja i Srpske radikalne stranke da na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima nastupi na njihovoj izbornoj listi. „SNP Naši bili su na listi SRS kada je Vojislav… »

Policijski sistem u Egiptu svemoćan: Upucali devojčicu od 11 godina

Pravda 07.03.2016
KAIRO - Jedanaestogodišnju devojčicu ustrelio je egipatski policajac tokom sukoba s muškarcem u Kairu. Huna Saber Rashad je prebačena u bolnicu nakon što je pogođena iz vatrenog oružja dok je hodala pored policajca i naoružanog mladića. Njeni… »

Vanredna situacija u Novom Pazaru

Radio sto plus 07.03.2016
Štab za vanredne situacije Novog Pazara proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji ovog grada, zbog poplave koja je zadesila nekoliko ovdašnjih naselja. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je novinarima nakon sednice da su… »

Pomoć Vlade Vojvodine u vanrednoj situaciji

B92 07.03.2016
Novi Sad -- Vlada Vojvodine uputiće pomoć Sektoru za vanredne situacije povodom proglašenja vanredne situacije u više opština na teritoriji Srbije zbog izlivanja reka. Ta pomoć će biti u vidu materijala, tehničkih sredstava i stručnih ekipa. Kako… »

Otvorena izložba Polana "Priče o besmislu"

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Izložba fotografija hrvatskog ratnog fotoreportera Hrvoja Polana pod nazivom "Priče o besmislu" otvorena je večeras u Novom Sadu. Izložba sadrži 44 crno-bele dokumentarne fotografije koncipirane u četiri celine i zabeležene u Iraku, u… »

Vanredna odbrana kod kule Nebojša, u Sopotu i Mladenovcu

Vesti online 07.03.2016
"Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojša i na rekama Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug u opštinama Mladenovac i Sopot", rekao je direktor Beogradvoda Vladimir Batalović. - To ne znači da došlo do izlivanja, samo je stepen… »

Zoološki vrt u Tokiju obezbeđuje bolje uslove za slonicu

Politika 07.03.2016
Zoološki vrt u Tokiju obavezao se da će poboljšati uslove u kojima živi najstarija slonica u Japanu, nakon što su stručnjaci preporučili da se životinja ne seli iz vrta. Slonica Hanako (Dete cveća) napunila je 69 godina i nadživela je sve… »

Antić SNS-u: Ja imam dokumente i dokaze, a vi panični poremećaj

Južne vesti 07.03.2016
Vranje Nakon što je vranjski SNS nazvao “napadom na premijera” izjavu gradonačelnika Zorana Antića da je Vučić slagao kad je rekao da je država poklonila ovom gradu zemljište, Antić je objavio dokument koji, kaže, dokazuje njegove tvrdnje i… »

Vanredno stanje i u opštini Raška

Radio sto plus 07.03.2016
Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić proglasio je danas popodne vanredno stanje na teritoriji te opštine. Odluka o proglašenju vanredne situacije doneta je posle konsultacija predsednika opštine sa predstavnicima civilne zaštite i sektora za… »