Arhiva vesti 07.03.2016

CIRSD predstavio knjigu o istoriji kineskih lidera

B92 07.03.2016
Beograd -- Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je knjigu "Slediti lidera - rukovođenje Kinom od Deng Sjaopinga do Si Đinpinga". Autor je američki stručnjak za Kinu Dejvid Lempton. Lempton je u razgovoru sa predsednikom… »

Utopilo se 25 izbeglica u Egeju

RTV 07.03.2016
ANKARA, IDOMENI - Najmanje 25 izbeglica utopilo se kod obale Turske, pokušavajući da se domognu Grčke, dok su makedonske vlasti uvele dodatna ograničenja za izbeglice koje žele da pređu grčko-makedonsku granicu. Turska obalska straža je uspela da… »

Javni poziv za kreditnu podršku IKT sektoru

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas javni poziv zainteresovanim preduzećima koja se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT) za podnošenje zahteva za dodelu start ap i inovativnih kredita u 2016… »

Beogradska berza: AIK banka i Energoprojekt podigli indekse

SEEbiz 07.03.2016
BEOGRAD - Nova nedelja na beogradskom tržištu započela je rastom indeksa, ali je volumen prometa i dalje slab. BELEX15 je podignut 0,3 odsto, na 593,27 poena dok je BELEXline ojačao 0,2 odsto, na 1.294,08 poena. Ukupno je ostvareno samo 7,2 miliona… »

VIDEO: Raketni napad na civile u Halepu

Al Jazeera 07.03.2016
Najmanje devetero civila je ubijeno, a deseci su ranjeni kada su pobunjenici granatirali Kurde u Halepu. Pobunjenici ispalili više od 70 projektila na Halep [Izvor: YouTube/Storyful News] Najmanje devetero civila je ubijeno, a deseci su ranjeni u… »

Makedoncima prekipelo: Branimo EU od nje same

Vesti online 07.03.2016
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ocenio je da je Makedonija direktno na udaru izbegličke krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. U kolumni za britanski "Telegraf" uoči evropskog samita o migrantskoj krizi u… »

Milanović: Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima

RTS 07.03.2016
Bivši premijer Hrvatske i lider SDP-a Zoran Milanović navodi da njegova stranka ne širi govor mržnje i dodaje da je takav govor prvenstveno prisutan na desnici. Zoran Milanović je u Novoj Gradiški, odgovarajući na navode HDZ-a da širi govor… »

FOTO: Otac petočlane ugrožene porodice zapalio baraku u kojoj žive?

Radio 021 07.03.2016
U baraci na Novom naselju u Momčila Tapavice u kojoj živi socijalno ugrožena petočlana porodica Ostojić, izbio je požar oko 15 sati, u kojem niko nije povređen, saznaje 021. Nezvanično, baraku je zapalio otac, koji je bio u alkoholisanom stanju… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba za jednaka prava žena predugo traje i, čestitajući sugrađankama praznik, poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku… »

Lešnjak: Zvezda sigurno prvak, pet klubova se bori za drugo mesto

Sportski žurnal 07.03.2016
Novi trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da ambicije ekipe ostaju kao i kod njegovog prethodnika - plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa. – U novijoj istoriji kluba, posle Vlade Milojevića i Zorana Popovića, ja sam treći trener. Ovaj klub je… »