Arhiva vesti 07.03.2016

CIRSD predstavio knjigu o istoriji kineskih lidera

B92 07.03.2016
Beograd -- Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je knjigu "Slediti lidera - rukovođenje Kinom od Deng Sjaopinga do Si Đinpinga". Autor je američki stručnjak za Kinu Dejvid Lempton. Lempton je u razgovoru sa predsednikom… »

Utopilo se 25 izbeglica u Egeju, Makedonija uvela nova ograničenja

Blic 07.03.2016
Najmanje 25 izbeglica utopilo se kod obale Turske, pokušavajući da se domognu Grčke, dok su makedonske vlasti uvele dodatna ograničenja za izbeglice koje žele da pređu grčko-makedonsku granicu. Turska obalska straža je uspela da spase 15 migranata… »

Država daje start ap i inovativne kredite IKT firmama

Nova ekonomija 07.03.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za dodelu start ap i inovativnih kredita IKT preduzećima u 2016. godini. Kako se navodi na sajtu tog ministarstva, novac za to je opredeljen budžetom Srbije za ovu godinu, a cilj… »

NIS-u skočile akcije, ali je i dalje u minusu

Nova ekonomija 07.03.2016
Domaće tržište akcija nastavilo je lagani oporavak drugu sedmicu zaredom, ali uz prilično nizak obim investicione aktivnosti. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 165,7 miliona dinara što je 1,34 miliona evra, dok je indeks Belex15 ojačao za… »

Alepo: Džihadisti nemilosrdo ubijaju žene i decu

Pravda 07.03.2016
ALEPO - Iz grupe sirijskih Kurda naveli su da je u napadima na četvrt Šeik Maksud u Alepu ubijeno devetoro civila, od toga četvoro dece, dve žene i tri muškarca, prenose agencije. Sirijska opservatorija za ljudska prava objavila je da su džihadisti… »

Ivanov: Makedonija brani EU od nje same

Kurir 07.03.2016
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov, ocenio je u kolumni za britanski Telegraf da je Makedonija direktno na udaru migrantske krize i da je dovedena u situaciju da brani Evropsku uniju od nje same. Uoči današnjeg evropskog samita o migrantskoj krizi… »

Govor mržnje je plašenje naroda Srbima

Alo 07.03.2016
Lider socijaldemokrata Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je govor mržnje deo političkog govora koji ima snagu da od čoveka napravi fizičkog nasilnika i da je takav govor prvenstveno prisutan na desnici. "Govor mržnje je plašenje naroda… »

FOTO: Otac petočlane ugrožene porodice zapalio baraku u kojoj žive?

Radio 021 07.03.2016
U baraci na Novom naselju u Momčila Tapavice u kojoj živi socijalno ugrožena petočlana porodica Ostojić, izbio je požar oko 15 sati, u kojem niko nije povređen, saznaje 021. Nezvanično, baraku je zapalio otac, koji je bio u alkoholisanom stanju… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

Akter 07.03.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba za jednaka prava žena predugo traje i, čestitajući sugrađankama praznik, poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku… »

Lešnjak: Zvezda sigurno prvak, pet klubova se bori za drugo mesto

Sportski žurnal 07.03.2016
Novi trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da ambicije ekipe ostaju kao i kod njegovog prethodnika - plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa. – U novijoj istoriji kluba, posle Vlade Milojevića i Zorana Popovića, ja sam treći trener. Ovaj klub je… »