Arhiva vesti 12.03.2016

VIDEO: Kako živeti u osam kvadrata u Njujorku

Radio 021 12.03.2016
Cena kvadrata u Njujorku je astronomska, pa se ljudi često snalaze sa manje od deset kvadrata stambenog prostora. Ti takozvani mikrostudiji postali su prilično popularno rešenje za samce koji žele da žive u Njujorku, čiji urbani status, razvijena… »

Telo žene pronađeno u Nišavi

OK radio 12.03.2016
Telo žene (88) pronađeno je u subotu u Nišavi kod Medoševačkog mosta, saopšteno je iz Hitne pomoći u Nišu. Kako je rečeno u policiji u Nišu, na osnovu izjava očevidaca ustanovljeno je da je žena izvršila samoubistvo "ušavši u Nišavu sa… »

Balkanska ruta se seli malo zapadnije

Mondo 12.03.2016
Prva veća grupa izbeglica iz Sirije smeštena je u blizini granice sa Albanijom, jer se na sever preko Srbije više ne može. Grci očekuju da će nekako isprazniti kamp Idomeni sa 12.000 emigranata koji neće nazad. Foto: AP photo/Visar Kryeziu Prema… »

Mira Stupica doživela moždani udar

Blic 12.03.2016
Glumica Mira Stupica (92) u četvrtak uveče doživela je moždani udar. Ona je primljena na Neurološko odeljenje Urgentnog centra u Beogradu. Kako saznaje "Blic" nezvanično, stanje proslavljene dramske umetnice je nepromenjeno, i za sada, lekari nisu… »

Lavina usmrtila šestoro skijaša

B92 12.03.2016
Rim -- Šestoro skijaša poginulo je u lavini u Mente Nevosu na italijanskim Alpima, izvan skijališta, saopštile su italijanske vlasti. Karabinijeri u Bolcanu i Bruniku potvrdili su informaciju o žrtvama u lavini koja se dogodila oko danas oko podneva… »

Predsednikov savetnik nelegalno diplomirao u Leskovcu?

OK radio 12.03.2016
Savetnik predsednika Srbije za privredu Predrag Mikić nezakonito je upisao jednu, a potom se prebacio na drugu višu školu u Leskovcu i mimo procedura trogodišnje studije završio za samo godinu dana. Predrag Mikić, dugogodišnji bliski saradnik… »

Brkić: Hrvatska ispod investicijskog rejtinga i to neće biti lako promijeniti

SEEbiz 12.03.2016
ZAGREB – Moody'sovo smanjenje kreditnog rejtinga Hrvatske nije iznenađenje jer je ta agencija držala rejting jedan stupanj iznad ocjena drugih dviju agencija, kažu analitičari, no ističu i da to nije pozitivan znak zbog sumnji Moody'sa u… »

Šta je Potežica napisao o otmici srpskih diplomata

B92 12.03.2016
Beograd -- Nije bilo informacija da bi službenici Ambasade Srbije u Libiji mogli da budu meta napada ili da im je ugrožen život, pišu “ Večernje novosti”. To je jedan od odgovora ambasadora Srbije Olivera Potežice koji su prosleđenje Radnoj… »

U skupštinskim fiokama i predlozi zakona iz 2007.

B92 12.03.2016
Beograd -- Otkad je Skupština raspuštena poslanici retko svraćaju u parlamentarno zdanje i dolaze samo na unapred zakazane događaje, pišu “ Večernje novosti“. Nedavno se potpredsednik Igor Bečić sastao sa predstavnicima NATO, a Marijan… »

Njemačka: Zaštititi Schengen od terorizma

Al Jazeera 12.03.2016
Njemački ministar predložio formiranje registra osoba koje ulaze u Šengensku zonu u svrhu borbe protiv terorizma. Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere izjavio je da bi zemlje članice Evropske unije trebale voditi dokumentaciju o… »