Arhiva vesti 21.05.2016

Snp: Krstiću i NATO lobiju smeta saradnja sa Rusijom

Večernje novosti 21.05.2016
Srpska narodna partija obaveštava javnost u Srbiji da je naša partija postala predmet prljave kampanje koju protiv nje vodi NATO lobi na čelu sa Nebojšom Krstićem, bivšim savetnikom nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Srpska narodna… »

Da li treba dekriminalizovati drogu za ličnu upotrebu?

B92 21.05.2016
Dok deo stručne javnosti zagovara dekriminalizaciju posedovanja droge za ličnu upotrebu, odnosno da se narkomani tretiraju kao bolesnici a ne kriminalci, zakonopisac to pitanje još razmatra, a praksa tvrdi da se "pravi" narkomani u svakom slučaju… »

Sedam industrija koje zarađuju na vašoj lenjosti

Nova ekonomija 21.05.2016
Neko vam može dostaviti hranu, odeću vam može neko drugi oprati, opeglati i doneti na kućni prag, neko drugi može da ode po stvari koje ste kupili. Naravno, taj komfor malo i košta i ne utiče baš najbolje na novčanik, ali zato dobro utiče na… »

I Kanada odobrila prodaju genetski modifikovanog lososa

Gde investirati 21.05.2016
Zdravstvene vlasti u Kanadi odobrile su prodaju genetski modifikovanog lososa, što je prvi genetski izmenjen pripadnik faune čije će konzumiranje biti dozvoljeno u toj zemlji. U saopštenju kanadskih zdravstevnih vlasti se navodi da je losos… »

Pešačenje Fruškom gorom

NoviSad.com 21.05.2016
Novi Sad - Redovna planinarska tura "Pešačimo u prirodi", biće održana sutra, 22. maja, s rutom Popovica - Iriški venac - Manastir Hopovo - Paragovo. Polazak je u 8 sati, redovnom autobuskom linijom broj 74 za Popovicu, a staza je sa usponima dužine… »

AKP bira novog predsjednika stranke

Al Jazeera 21.05.2016
Dugogodišnja vlast u Turskoj za jedne je donijela prospritet i slobodu, dok je drugi kriziraju zbog potkopavanja sekularizma. Stranka pravde i razvoja u Turskoj bi trebala dobiti novog predsjednika. Otkako je došla na vlast 2002. godine, AKP je… »

Muškarac poginuo u eksploziji mine u BiH

RTS 21.05.2016
Na planini Vlašić u Bosni i Hercegovini poginuo je muškarac kada je eksplodirala nagazna mina koja je, kako se pretpostavlja, postavljena tokom ratnih sukoba u toj zemlji. Direktor Uprave civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak rekao je da je… »

Privatna kolekcija: Istorijski dokumenti o sletanju Apola 11 na Mesec prodati za 175.000 dolara

Blic 21.05.2016
Dokumenti američkih astronauta sa detaljnim uputstvima za sletanje lunarnog modula Apolo 11 na Mesec 1969. godine prodati su na aukciji u Dalasu, u držai Teksas, za 175.000 dolara. Američki kolekcionar, koji je želeo da ostane anoniman, kupio je… »

Počinje obnova Hristovog groba u Jerusalimu

Nova ekonomija 21.05.2016
Hrišćanske vlasti započeće za nedelju dana restauraciju Hristovog groba u Bazilici Svetog groba u Jerusalimu, sagrađenoj na mestu raspeća, sahrane i vaskrsenja Isusa Hrista. To će biti prvi radovi na popravci, ojačanju i konzervaciji grobnice… »

Prolećni "ArtSCAPE" danas u Novom Sadu

Moj Novi Sad 21.05.2016
U bašti hotela Vojvodina u Novom Sadu danas u periodu od 15 do 22 časa održaće se prolećna prodajna izložba rukotvorina "ArtScape". Dizajneri i dizajnerke izložiće unikatnu odeću, nakit, torbe, kozmetiku, šolje i druge odevne i ukrasne predmete… »