Arhiva vesti 21.05.2016

Radnici FAP-a od utorka ponovo počinju štrajk glađu

Nova ekonomija 21.05.2016
Štrajkački odbor Fabrike automobila Priboj pozvaće radnike da u utorak stupe u generalni štrajk, i to samo dva meseca nakon što je prethodni zamrznut. Razlog su neispunjena obećanja koja im je u martu dala Vlada Srbije. "Prethodno smo dobili čvrsta… »

Najava događaja za ponedeljak

iKragujevac 21.05.2016
U ponedeljak će se održati prezentacija projekta “Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ u zgradi Fakulteta inženjerskih nauka - objekat A, ulaz sa bočne strane iz ulice Dr. Elizabet Ros, Mali amfiteatar (AP23) u organizaciji Beogradske nedelje… »

Sarajevo: Zapalili se liftovi u soliteru

Alo 21.05.2016
U stambenoj višespratnici u novom delu Sarajeva danas je izbio požar koji su vatrogasci uspeli da stave pod kontrolu nakon sat i po, ali vatra i dim su izazvali paniku među stanarima, a na desetine njih je evakuisano. Prema informacijama iz MUP-a… »

Pa, jao: Deda umro tokom seksa sa komšinicom i cela Banja Luka priča o epilogu

24 Sata 21.05.2016
Policija je u banjalučkom naselju Novoselija uz reku Vrbas našla beživotno telo F. G. (68), a njegova smrt i danas je glavna tema među meštanima i inspektorima. Preplašena žena je pokojnika iznela u dvorište i verovatno je pokušala da ga baci u… »

Pjanić: Spreman sam za pregovore sa Juventusom

B92 21.05.2016
Ofanzivni vezista Rome Miralem Pjanić spreman je da uđe u pregovore sa Juventusom i razmotri prelazak u redove šampiona Italije. Torinski klub zainteresovan je za jednog od najboljih veznih igrača u Seriji A i želi da iskoristi Pjanićevu izlaznu… »

Avganistan: Policajci pucali na kolege, poginulo šestoro

Blic 21.05.2016
Na jugu Avganistana šest policajaca je poginulo kada su njihove kolege pucale na njih jutros na kontrolnom punktu u provinciji Oruzgan, rekao je avganistanski policijski zvaničnik Mohamad Hašam. Tri policajca, koja su umešana u pucnjavu, pobegla su s… »

Na salašu King 273 danas počinje festival ovčarstva

Nova ekonomija 21.05.2016
Na salašu King 273 u blizini Bačke Topole danas će biti održan 14. festival ovčarstva. Festival počinje izložbom ovaca i koza, a potom će se učesnici nadmetati u pečenju i kuvanju specijaliteta od ovčijeg mesa, ali i u striženju ovaca… »

Putin: Rusija spremna da vodi dijalog sa Japanom

Blic 20.05.2016
Rusija je spremna i žželi da vodi dijalog sa Japanom, uključujući pitanje mirovnog dogovora, izjavio je predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj trgovini sa tom zemljom u reššavanju spora oko Kurilskih ostrva. -… »

Druga strana Neretva i Košare

Večernje novosti 20.05.2016
Kod većine Srba odavno nema onoga čega je kod junaka na Košarama bilo u izobilju. U toku su inicijative, u nekoliko gradova Srbije, da se promenama naziva ulica (neke nose imena ljudi o kojima se ništa ne može reći, ni uz pomoć enciklopedije)… »

Sejdinović: Na RTV dovedena ekipa iz 90-ih, iza svega stoji SNS

RTV 21.05.2016
BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je danas da je na Radio-televiziju Vojvodine (RTV), nakon smene 14 urednika, dovedena "ekipa iz 1990-ih godina", poznata po ratnoj propagandi i kršenju… »