Arhiva vesti 21.05.2016

VIDEO: "Superkalašnjikov" - ruski specijalci dobijaju pušku budućnosti

Vesti online 21.05.2016
Proizvođač oružja "Kalašnjikov" ponudio je ruskim "Alfa" specijalnim jedinicama najmoderniju automatsku pušku koja nadmašuje svo prethodno oružje tog tipa, tvrde ruski portali. Reč je o pušci AK-400, koja je daleko superiornija od poznatog modela… »

Tresla se Makedonija: Tri jaka zemljotresa uznemirila stanovnike

Vesti online 21.05.2016
Jugozapadni deo Makedonije u subotu su u kasnim poslepodnevnim satima pogodila tri zemljotresa jačine između 4,1 i 4,9 stepena Rihterove skale, prenela je agencija MIA. Prvi potres jačine 4,8 stepena dogodio se u 18.33, a drugi u 18.41 snage 4,9… »

Sahranjene žrtve bahatog vozača Ispraćaj medicinarki iz Zrenjanina: Dragica i Cvetana počivaju uz očeve

Večernje novosti 21.05.2016
Dragica Felbab i Cvetana Adamov, koje su 17. maja poginule u saobraćajnoj nesreći u Bašaidu, u subotu su ispraćene na večni počinak. MEDICINSKE sestre Dragica Felbab (30) i Cvetana Adamov (28), obe iz Zrenjanina, koje su 17. maja poginule u… »

Tragedija u Bosni: Maturantkinja preminula na maturskoj zabavi!

Srbija danas 21.05.2016
Preminula iznenadnom smrću. Maturantkinja iz Čapljine (BiH) preminula je sinoć na maturskoj zabavi, potvrđeno je u čapljinskoj policiji. U policiji kažu da su samo dobili tu informaciju, ali da nisu izlazili na lice mesta, jer je reč o prirodnoj… »

Jović: Hrvatska ima "sindrom zlostavljanog deteta"

Blic 21.05.2016
Profesor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović mešanje Hrvatske u evropski put Srbije naziva "sindromom zlostavljanog deteta", jer je i sama Hrvatska imala problem pri ulasku u EU. "Hrvatska je imala probleme pri ulasku u EU, sada nastoji da… »

Pavle Markov "novi - stari" gradonačelnik Kikinde

B92 21.05.2016
Kikinda -- Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Kikinda za gradonačelnika je izabran član Srpske napredne stranke, Pavle Markov. On je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, od 2014. godine, dok je za zamenika gradonačelnika izabrana… »

B92 u Bazelu: Nema pušenja, savršeni tepih, biznis s pivom…

B92 21.05.2016
Reke ljudi slivale su se niz Gelertštrase i probijale se kroz gomile razbacanih konzervi piva i ostalih alkoholnih pića. Na svakih desetak metara stajala je grupica do zuba naoružanih žandara za koje smo tek kasnije saznali da su postavljeni zbog… »

ZAŠTITA OD TERORISTIČKIH NAPADA Francuska uvodi nov sistem provere putnika aviona

Sandžak haber 21.05.2016
Francuska će krajem maja na dva aerodroma testirati registar podataka o putnicima, takozvani “Sistem PNR” (Pašenger Name Record) u cilju otkrivanja potencijalno opasnih pojedinaca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova u Parizu… »

Stefanović i Đorđević položili vence u Srpskoj kući

Politika 21.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položili su danas u selu Srpska kuća vence na spomenik nastradalim pripadnicima… »

Čavoški: Poseta predsednika Kine pruža velike prilike Srbiji

Novi magazin 21.05.2016
Predstojeća poseta kineskog predsednika Sji Đinpinga Srbiji pruža našoj zemlji priliku da svoje odnose sa Kinom podigne na novi nivo, ali i da zauzme mnogo povoljniji geopolitički i geoekonomski položaj u regionu i svetu, ocenjuje saradnik Instituta… »