Arhiva vesti 21.05.2016

Počinje rekonstrukcija Slavije: Izmešta se grob Dimitrija Tucovića

Srbija danas 21.05.2016
Grob Dimitrija Tucovića i spomenik biće sledeće nedelje premešteni s Trga Slavije, zbog početka rekonstrukcije tog centralnog beogradskog trga. Spomenik će po završteku radova biti postavljen na obodu Trga Slavija, na budućem platou ispred zgrade… »

Nikolić: "Parkiralište" za umetnike i humaniste u Kragujevcu

N1 Info 21.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da je neumorno ulaganje države u znanje i razvoj nauke od presudnog značaja da se ne izgubi korak sa razvijenim svetom, da se strateški planira razvoj države i da se ostvaruju nacionalni interesi. "Zato je… »

Australijski mediji: Srpski jadarit za budućnost Rio Tinta

Gde investirati 21.05.2016
Tražeći borne minerale “Rio Tinto” je u severozapadnom delu Srbije, u mestu koje se zove Jadar, slučajno otkrio srpski kriptonit koji bi mogao da donese ogromno bogatstvo kompaniji, pišu australijske novine. “Jadarit hrani budućnost Rio Tinta u… »

Bebi Dol u suzama: Nemam veze sa "aferom kokain"!

Vesti online 21.05.2016
Vest da je Bebi Dol prodala kokain Bogoljubu Mitiću - Đoši uzdrmala je domaću javnost. Ovim navodima šokirana je i sama pevačica, koja je na nacionalnoj televiziji demantovala ove navode. Dragana Šarić poznatija kao Bebi Dol, gostovala je u… »

U: Italiji istovremeno skupovi ekstremne desnice i levice

Blic 21.05.2016
Nekoliko hiljada pristalica ekstremne desnice protestovalo je danas u Rimu na poziv kontroverzne organizacije Kaza Paund, dok je nekoliko stotina metara dalje održan miting pristalica ekstremne levice. LIVE: Far-right CasaPound to demonstrate in Rome… »

Turski piloti: Vanzemaljci su preletali iznad nas

Vesti online 21.05.2016
Turski piloti odlučno tvrde da je 19. maja iznad njihovog aviona proleteo objekat obasjan zelenim svetlima, što je podstaklo spekulacije da su u pitanju vanzemaljci. - NLO zelenih svetala proleteo je2.000 do 3.000 stopa iznad nas, a onda je odjednom… »

AMSS: Suvi kolovozi, gužve na graničnim prelazima između Makedonije i Grčke zbog štrajka carinika

Blic 21.05.2016
Na putevima u Vojvodini i na širem području Beograda vozače očekuju povoljne vremenske prilike i suvi kolovozi. Naoblačenje sa povremenom kišom, u pojedinim krajevima centralne, zapadne i južne Srbije otežava vožnju - saopštio je AMSS. Auto-moto… »

Grčki avioni F-16 presreli američki "boing 767"

B92 21.05.2016
Atina -- Grčki borbeni avioni F-16 presreli su "boing 767-400R" kompanije "Delta erlajnz" nakon što je letelica zalutala u vazdušni prostor Grčke, bez prethodne najave. Civilno vazduhoplovstvo navodi da je, najverovatnije, reč o "boingu" američke… »

Više kandidata za premijera Vojvodine

Danas 21.05.2016
Pokrajinski parlament konstituiše se 2. juna Ištvan Pastor biće ponovo predsednik vojvođanske skupštine. Beograd - Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je juče iz kabineta predsednika… »

Kina: Skandal zbog vakcina, uhapšeno 135 ljudi

B92 21.05.2016
Peking -- Kineske vlasti uhapsile su 135 ljudi u 22 pokrajine zbog ilegalne kupovine i prodaje vakcina. AP navodi da je poslednji u nizu skandala koji su uzdrmali poverenje kineske javnosti u bezbednost vakcina. Državno tužilaštvo te zemlje objavilo je… »