Arhiva vesti 21.05.2016

Lekar iskasapljen mačetama zbog promocije hrišćanstva

B92 21.05.2016
Daka -- Policija Bangladeša objavila je da su napadači naoružani mačetama isekli na smrt doktora u zapadnom okrugu Kuštija i teško ranili njegovog prijatelja. AP prenosi navode policije da je ovo bio poslednji u nizu napada u Bangladešu na blogere… »

Horor u Britaniji: Iz čista mira izbo nožem 4 žene na parkingu!

Vesti online 21.05.2016
Četiri žene povređene su kada ih je još uvek neidentifikovan muškarac napao nožem na parkingu supermarketa u zapadnom Londonu. Jedna žena je životno ugrožena, prenosi Bi-Bi-Si. Policija je tri žrtve pronašla na parkingu supermarketa, dok su… »

EU zabrinuta zbog odluke turskog parlamenta

RTV 21.05.2016
BRISEL - Odluka turskog parlamenta o ukidanju imuniteta za 138 članova, od kojih je gotovo polovina prokurdskih poslanika predstavlja "razlog za ozbiljnu zabrinutost", saopštili su najviši zvaničnici Evropske unije. 97. "U skladu s relevantnim… »

Univerzitet u Kragujevcu obeležava 40 godina od osnivanja

RT Kragujevac 21.05.2016
Univerzitet u Kragujevcu danas obeležava 40 godina od osnivanja i svoju slavu – Sveti apostol i jevandjelista Jovan Bogoslov. Svečanosti u sali Rektorata prisustvovaće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministri u Vladi Srbije… »

Požar u Beogradu, teško povređen muškarac

Telegraf 21.05.2016
U baraci koja je izgorela živela je devetočlana porodica. Jedna muška osoba, starosti od 50 godina, teško je povređena u požaru koji je izbio tokom noći u Ulici Jovana Rajića, Beogradu, a lekari se bore za njegov život. Požar je izbio u u 01.45… »

Silovala ga je kad je bio njen 12-godišnji učenik, danas su u složnom braku već 10 godina

Vesti online 21.05.2016
Meri Kej Leturno, učiteljica koja je osuđena za silovanje 1997. godine, i njena žrtva, Vili Fualau, koji je u vreme silovanja imao 12 godina, već 10 godina su u braku i odlučili su da prvi put javno progovore o svom zajedničkom životu i neobičnoj… »

UNS: Euleks što pre da istraži privođenje novinara Dragana Damjanovića

Novi magazin 21.05.2016
Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je neprihvatljivim privođenje novinara Večernjih novosti u penziji Dragana Damjanovića na prelazu Jarinje i zatražilo od Euleksa da istraži i što pre saopšti javnosti rezultate istrage. Kako je UNS-u rekao… »

U Rusiji uhapšene četiri osobe povezane s Islamskom državom

Novi magazin 21.05.2016
Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je danas da su njegovi službenici uhapsili četiri osobe koje su povezane s terorističkom organizacijom Islamska država, i za koje se sumnja da su planirale napade. Komitet je naveo da su četiri… »

Boban Piroman "zapalio" Zagreb i raspametio Hrvate

Vesti online 21.05.2016
Mesec dana nakon što je rasprodao splitsku Spaladium Arenu, folk pevača Bobana Rajovića zvanog Piroman, u petak je dočekala prepuna Arena Zagreb. - Ovo je najsrećnije veče u mom životu - izjavio pevač posle koncerta. Crnogorski pevač pevao je… »

U Indiji najtopliji dan otkada se meri temperatura

Večernje novosti 20.05.2016
U indijskoj saveznoj državi Radžastan zabeležena je rekordna temperatura od 51 stepen, što je najviše otkada se u Indiji meri temperatura. NjU DELHI - U indijskoj saveznoj državi Radžastan zabeležena je rekordna temperatura od 51 stepen, što je… »