Arhiva vesti 21.05.2016

Horor U BANGLADEŠU: Lekar mačetom isečen na smrt zbog promovisanja hrišćanstva

Blic 21.05.2016
Policija Bangladeša objavila je da su napadači naoružani mačetama isekli na smrt doktora u zapadnom okrugu Kuštija i teško ranili njegovog prijatelja. Bangladesh village doctor hacked to death in suspected Islamist attack https://t.co/bssLeAo5Jc—… »

Nožem izbo četiri žene na parkingu

Radio 021 21.05.2016
Četiri žene povređene su kada ih je jedan muškarac napao nožem na parkingu supermarketa u zapadnom Londonu. Jedna žena je životno ugrožena. Policija je tri žrtve pronašla na parkingu supermarketa, a četvrtu u neposrednoj blizini. Zbog sumnje da… »

EU: zabrinuta zbog odluke turskog parlamenta o imunitetu

Blic 20.05.2016
Odluka turskog parlamenta o ukidanju imuniteta za 138 članova, od kojih je gotovo polovina prokurdskih poslanika predstavlja "razlog za ozbiljnu zabrinutost", saopštili su danas najvišši zvaničnici Evropske unije. "U skladu s relevantnim… »

Univerzitet u Kragujevcu obeležava 40 godina od osnivanja

RT Kragujevac 21.05.2016
Univerzitet u Kragujevcu danas obeležava 40 godina od osnivanja i svoju slavu – Sveti apostol i jevandjelista Jovan Bogoslov. Svečanosti u sali Rektorata prisustvovaće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministri u Vladi Srbije… »

Muškarac teško povređen u požaru

Večernje novosti 21.05.2016
Muškarac star oko 50 godina prevezen je noćas na reanimaciju u Urgentni centar zbog teških povreda i opekotina zadobijenih u požaru u Beogradu. Muškarac star oko 50 godina prevezen je noćas na reanimaciju u Urgentni centar zbog teških povreda i… »

Silovala ga je kad je bio njen 12-godišnji učenik, danas su u složnom braku već 10 godina

Vesti online 21.05.2016
Meri Kej Leturno, učiteljica koja je osuđena za silovanje 1997. godine, i njena žrtva, Vili Fualau, koji je u vreme silovanja imao 12 godina, već 10 godina su u braku i odlučili su da prvi put javno progovore o svom zajedničkom životu i neobičnoj… »

UNS: Euleks što pre da istraži privođenje novinara Dragana Damjanovića

Novi magazin 21.05.2016
Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je neprihvatljivim privođenje novinara Večernjih novosti u penziji Dragana Damjanovića na prelazu Jarinje i zatražilo od Euleksa da istraži i što pre saopšti javnosti rezultate istrage. Kako je UNS-u rekao… »

Rusija sprečila napad ID, uhapšene 4 osobe

Vesti online 21.05.2016
Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su njegovi službenici uhapsili četiri osobe koje su povezane s ID. Sumnja se da su oni planirali napade. Komitet je naveo da su četiri osobe uhapšene u raciji u južnoj ruskoj republici… »

SCANDAL! ekskluzivno donosi: Boban Rajović razvalio zagrebačku Arenu! (foto)

Svet 21.05.2016
Nakon manje od mesec dana, kad je usprkos zluradim skepticima rasprodao splitsku Spaladium Arenu, sinoć je osvojio puno veći zalogaj. U prepunoj zagrebačkoj Areni Boban Rajović je, kako SCANDAL! donosi, duže od tri sata pevao hit za hitom, a publika… »

U Indiji najtopliji dan otkada se meri temperatura

Večernje novosti 20.05.2016
U indijskoj saveznoj državi Radžastan zabeležena je rekordna temperatura od 51 stepen, što je najviše otkada se u Indiji meri temperatura. NjU DELHI - U indijskoj saveznoj državi Radžastan zabeležena je rekordna temperatura od 51 stepen, što je… »