Politika arhiva vesti 02.11.2016

DJB: Predsednik suda uzeo kredit - da podnese ostavku

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštio je danas da je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević potpisao ugovor sa jednom bankom o povoljnim kreditima za svoje zaposlene iako po Zakonu o sudovima, sud ne može da uđe… »

Uhapšen jedan od glavnih osumnjičenih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Insajder 02.11.2016
Jedan od organizatora grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori Aleksandar Sinđelić, koji je bio u bekstvu, uhapšen je i nalazi se u zatvoru Spuž kod Podgorice, prenose crnogorski mediji. Podgorički portali, međutim… »

Mihajlović: Izdato više od 1.600 energetskih pasoša

Blic 02.11.2016
U Srbiji je do sada izdato više od 1.600 energetskih pasoša, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na otvaranju Sajama i konferencije zelene gradnje (Green building expo). Na… »

Vučić nije došao na posao, otkazao sve sastanke

Studio B 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, javljaju mediji. Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da odgovori na… »

Rumunski premijer očekuje Vučića uskoro u Temišvaru

RTS 02.11.2016
Dačan Čološ, rumunski premijer, očekuje da će narednih dana u Temišvaru ugostiti srpskog kolegu Aleksandra Vučića sa kojim će, kako je rekao, razgovarati o evrointegracijama Srbije i poštovanju prava pripadnika rumunske manjine u Srbiji… »

Bezbednosne službe otkrile koja je Vučićeva najslabija tačka

BK TV 02.11.2016
Brat premijera Aleksandra Vučića Andrej našao se u žiži javnosti posle izjave ministra policije Nebojše Stefanovića da premijer strepi da je možda potencijalna meta bezbednosnih pretnji njegov rođeni brat. Ovo, naime, nije prvi put da Andrej bude… »

Šok u skupštini: Srpski poslanici mislili da razgovaraju s EU zvaničnicima, a onda saznali istinu

Blic 02.11.2016
Zašto su grupna poseta, odela i kravate poslanike u srpskom parlamentu odmah asocirale na strance nikome do kraja nije jasno, ali je upravo ovakav izgled posetilaca Skupštine doprineo tome da bar na kratko "zavaraju" parlamentarce koji su, videvši ih… »

Posle zemljotresa ugroženo i 3.000 stočarskih farmi

Biznis i finansije 02.11.2016
Opstanak 3.000 poljoprivrednih domaćinstava, mahom stičarskih, ugrožen je u centralnoj Italiji posle niza zemljotresa od kraja avgusta, saopštio je danas Sindikat poljoprivrednika. Poljoprivreda predstavlja glavnu privrednu aktivnost na tom području… »

"SAD su prijatelj Srbije i bilatelarni i ekonomski partner"

BK TV 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija želi da nastavi odlične odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner. Ona je dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i lidera… »

Otkazao sastanke: Premijer Vučić danas prvi put nije došao na posao!

Srbija danas 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke. Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da odgovori na pitanje koji je… »